به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بازدید از پژوهشگاه رویان گفت: پژوهشگاه رویان برای همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جزء اولویت های این معاونت به شمار میآید.
سورنا ستاری با اشاره به در اولویت قرار داشتن پژوهشگاه رویان برای همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: معاونت حاضر است از گسترش فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان در پژوهشگاه رویان از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت کند.
دبیر هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه این بازدید با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در راستای رشد و گسترش شرکتهای دانشبنیان در پژوهشگاه رویان برای هرگونه همکاری حاضر است افزود: برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در پژوهشگاه رویان هیچ سقفی وجود ندارد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری برای حمایت مالی از پژوهشگاه رویان آماده است ادامه داد: هدف از این حمایتها این است تا پژوهشگاه رویان با شرکتهای واسطهای همکاری نکند و با همکاری هیئتهای علمی عضو پژوهشگاه این مهم به صورت کامل به بخش خصوصی واگذار شود.
سورنا ستاری با تاکید بر اینکه پژوهشگاه رویان یک برند شناخته شده در کشور است گفت: یکی از پیشنهادها این است که به صورت گسترده و برنامه ریزی شده، پژوهشگاه در مقولههای درمانی وارد شود و با راه اندازی مراکز درمانی هم دارآمد زایی و هم اشتغال زایی داشته باشد.
وی ادامه داد: وقتی که برندی مثل پژوهشگاه رویان سکان دار درمان باشد، مراکزی که درمان های واقعی ندارند و در حقیقت درمان هایشان با بازگشت بیماری همراه است کمتر می توانند فعالیت کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه این مراسم با بیان اینکه این بنیاد در راستای توانمندسازی استعدادهای برتر، پژوهشگران با استعدادی تحت پوشش دارد افزود: بنیاد ملی نخبگان آمادگی دارد تا پژوهشگران نخبه و مستعد خود را در اختیار پژوهشگاه رویان قرار دهد و هزینه آنها را نیز تقبل کند، در ازای آن پژوهشگاه رویان برای این افراد امکانات آزمایشگاهی و زمینه فعالیت های مورد نظر را فراهم کند.
ستاری افزود: بهتر است پژوهشگاه رویان کمی از فعالیت صرفا تحقیقاتی به سمت و سوی تجاری سازی حرکت کند تا بتواند از پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بهرمند شود.
در ادامه بازدید از پژوهشگاه رویان حمید گورابی رئیس پژوهشگاه رویان پس از معرفی پژوهشگاه رویان و فعالیت های این پژوهشگاه در سال های گذشته تا کنون گفت: کار پژوهشگاه رویان تولید علم، ترجمان علم در جانوران مدل، انجام کارآزمایی بالینی و کاربرد علم در بیماری هایی همچون سرطان، طب ترمیمی، طب مولکولی و مهندسی سلولی است.
حمید گورابی با اشاره به اینکه یکی از اهداف این پژوهشگاه تجاری سازی یافته های پژوهشی برای ارائه خدمات و تولید محصولات زیستی به منظور رفع نیازهای تخصصی کشور است افزود: پژوهشگاه رویان شامل 3 پژوهشکده تولید مثل، زیست فناوری و پژوهشکده سلول های بنیادی است.
در خاتمه این بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و هیات همراهان از آزمایشگاه های مرتبط با سلولهای بنیادی جنینی، سلول های بنیادی مزان شیمی و آزمایشگاه تمایز سلولی و تولید حیوانات ترنس ژن، آزمایشگاه بیولوژی ترمیم و همچنین شرکت فناوری بن یاخته های رویان، مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان و محل ذخیره سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان بازدید کردند.