محمدصادق کریمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص چالش های رشد اقتصاد دانش بنیان در کشور گفت: نکته اصلی این است که در واقع ما برای تحقق اقتصاد دانش بنیان زیرساخت های نهادی لازم را نداریم.
وی افزود: در فرآیند تبدیل علم به ثروت؛ دانشگاه ها، پژوهشکده ها، شرکت های دانش بنیان و واحدهای صنعتی و تجاری نقش داشته و هر یک نیازمند متولی ویژه ای هستند تا امور را پیش ببرند.
دانشجوی دکترای مهندسی انرژی اظهار کرد: بخش های اول و آخر این زنجیره، متولیان خود را دارند و کارشان با وجود نقدهایی که وجود دارد، پیش می رود، اما بخش میانی که تبدیل علم به ثروت است، متولی خاصی ندارد و مشخص نیست مسئولیت با کدام نهاد است.
کریمی ادامه داد: در دولت نهادهای مختلفی هستند که در زمینه علمی فعالیت دارند، در حالی که با هم هماهنگ نیستند. یکی از این نهادها مانند معاونت علمی و یا نهادهای دیگر باید متولی این کار شوند و برنامه ریزی و هماهنگی باقی نهادها را بر عهده بگیرند.
وی گفت: در مرحله تولید علم به ثروت، وزارتخانه های مختلف می توانند نقش ایفا کنند، اما متاسفانه توجهی به دانشگاه ها و محصولات آنها ندارند و به پژوهشکده های خودشان اکتفا می کنند.
کارشناس حوزه انرژی افزود: به عبارت دیگر فقدان تقاضای صنعت و صندوق های حمایتی آسیب بزرگی برای بخش تولید دانش است؛ چرا که از طرفی ظرفیت های دانشگاهی بدون استفاده می مانند و از طرف دیگر صنایع و ارگان ها به دانشگاه ها اعتماد نمی کنند، بنابراین برای حل این مشکل نیازمند نهادهای واسط هستیم.
کریمی گفت: در واقع تقاضا موتور محرکه فناوری است و اگر توجهی به این بخش ها صورت گیرد، تحولات قابل توجهی رخ می دهد.
وی در پایان ضمن اشاره به اینکه دولت متولی پیشبرد اقتصاد دانش بنیان است، گفت: باید این اطمینان برای صنایع و نهادها ایجاد شود تا اعتماد کنند؛ چرا که سرمایه گذاری روی بخش دانش و پژوهش به سود آنها خواهد بود.