به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت امروز صبح با حضور فرهاد نیلی رئیس پژوهشکده پولی و بانکی و ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در محل بانک مرکزی برگزار شد.
برگزاری همایش بانکداری الکترونیک با حضور وزیر ارتباطات و مدیران بانکها
فرهاد نیلی رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در ابتدای این نشست در تشریح برنامههای سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، از حضور مدیرانعامل بانکها و چهرههای سرشناس و تراز اول بینالمللی در این همایش خبر داد.
فرهاد نیلی با بیان اینکه در این همایش برای اولین بار محورهای نقشه راه بانک مرکزی در دهه منتهی به 1400 توسط مدیرکل فناوری اطلاعات بانکمرکزی مطرح میشود، اظهارداشت: مشاوران بین المللی این طرح در خصوص الگوهای موفق بانکداری در سایر کشورهای، تجربیات خود را به مخاطبین عرضه میکنند.
نیلی، ولی الله سیف، رئیسکل بانکمرکزی و محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را به عنوان سخنرانان کلیدی روز نخست معرفی کرد و گفت: انتظار میرود دکتر سیف در سخنرانی خود، بر عزم بانکمرکزی بر نوسازی نظام بانکی کشور تاکید و دکتر واعظی، آمادگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رفع مشکلات دیرپای زیرساختی بانک ها در حوزه ICT اعلام کند.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، مخاطبین اصلی این همایش را مدیرانارشد و تصمیمگیر در بانکها دانست و تاکید کرد: قطعی شدن حضور 6 تن از مدیران عامل بانکها به عنوان سخنران یا عضو میزگرد تاکنون نشان دهنده تغییر ذهنیت مدیران بانکها نسبت به فناوری اطلاعات از نگرش ابزاری به دیدگاهی استراتژیک است.
وی استقبال 18 بانک برای حضور در جشنواره دکتر نوربخش را شاهد دیگری بر اهمیت استراتژیک بانکداری الکترونیک نزد مدیران ارشد بانکی برشمرد و اظهار داشت: در جشنواره سال جاری، 18 محصول جدید بانکداری الکترونیک از سوی بانکها معرفی شده که هیئت داوران مشابه سالهای گذشته، طرحهای برتر را انتخاب و در اختتامیه همایش، معرفی و از آنها تقدیر میکند.
نیلی گشودن دریچه بحث در مورد بازآفرینی الگوهای بانکی به کمک فناوری، بحث در مورد چالشهای نقشه راه بانکداری الکترونیک در افق 1400، حضور جدی تلفنهای همراه هوشمند در کنار امکانات وسیع رایانش ابری و بزرگدادهها (Big Data) در عرصه ارائه خدمات بانکداری، تغییر ذهنیت مدیران بانکها نسبت به فناوری اطلاعات از نگرش ابزاری به دیدگاهی استراتژیک، ورود بانکداری به نسل جدید فعالیت بر مبنای فناوری و ایجاد تغییرات اساسی در تصمیمات بر مبنای فناوری، بررسی نحوه تعامل فناوری با مدیران بانکی در شناسایی مدل کسبوکار خود برای شناسایی بهتر تهدیدها و فرصتها، افق ابزارهای هوشمند و ارتباطات همراه در بانکداری، ایجاد فضای مشارکت در توسعه زیرساختها برای ذینفعان و رقابت در ارائه خدمات عمومی و بررسی روند ارائه خدمات بانکی مستقل از مسیر، ابزار و بانک را از دستاوردهای 9گانه مورد انتظار در همایش سوم بانکداری الکترونیک دانست.
پیشنهاد بانک مرکزی برای پرداخت یارانه نقدی در اواسط ماه و اواخر هفته
ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در ادامه این نشست با اشاره به ورود گوشیهای هوشمند، اظهارداشت: بسیاری از تحولاتی که در سالهای اخیر رخ داده نشان از ورود گوشیهای هوشمند است.
وی افزود: به نظر میرسد بحث بانک و پرداختها از طریق گوشیهای هوشمند مساله بسیار همی است که بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور باید برای آن طرح و راهبرد داشته باشد.
به گفته برای ارایه سبد کالایی ابزار جدیدی در اختیار مردم قرار نمی گیرد و سبد کالایی از طریق فروشگاه ها ارائه میشود.
حکیمی گفت: این بانک امکان ارائه یارانه نقدی و غیرنقدی را با امکانات موجود دارد و می تواند به صورت ترکیبی نیز سبد و یارانه ارایه دهد.
پیشنهاد بانک مرکزی برای تغییر زمان واریز یارانه نقدی
وی از پیشنهاد بانک مرکزی برای تغییر زمان واریز یارانه نقدی به اواسط هر ماه و اواخر هفته خبر داد و اظهار داشت: از ابتدای سال 89 که بحث واریز یارانه نقدی آغاز شد بانک مرکزی همواره خواستار همزمان نبودن واریز یارانه با حقوق کارمندان، بازنشستگان و مستمری بگیران برای جلوگیری از افزایش حجم تراکنش و بروز اختلال در این شبکه بود.
وی ادامه داد: برهمین اساس بانک مرکزی پیشنهاد واریز یارانه نقدی در اواسط هر ماه و روزهای پایانی هفته را به سازمان هدفمند کردن یارانه ها ارائه داده ولی سازمان هدفمندسازی یارانهها در این زمینه ملاحظاتی دارد.
این مقام مسوول در بانک مرکزی تصریح کرد: در صورت توافق، یارانه نقدی اواسط هر ماه و برای جلوگیری از تراکم در بانک ها اواخر هفته واریز میشود.
تسویه کارت به کارت آنی است
حکیمی درباره وضعیت تسویه پذیرندگان اینترنتی گفت: تسویه تراکنش ها در گذشته 48 ساعته بود که با انتقال سیستمها به شاپرک این زمان به 24 ساعت کاهش یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تسویه کارت به کارت (تا سقف سه میلیون تومان) اینترنتی آنی است، اگر این امر با تاخیر انجام شود، تخلف است.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی اظهارداشت: هرچند گمانه زنی هایی برای جریمه هزار تومانی در صورت تاخیر در انتقال مبلغ یادشده صورت گرفته بود اما تاکنون در این خصوص تصمیمگیری انجام نشده است.
وی با رد اخبار منتشره در خصوص مقاومت بانکها برای پیوستن به شاپرک افزود: برخی بانک ها برای انتقال به سیستم شاپرک از آمادگیهای لازم برخوردار نبودند و نیازمند زمان بیشتر برای عملیات انتقال بودند.
سیستم تمام بانکها به سامانه شاپرک متصل شده است
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی از انتقال سیستم تمام بانک ها به سامانه شاپرک خبر داد و اظهار داشت: دو بانک برای پیوستن به شاپرک با مشکلاتی مواجه بودند که این مشکل در بخش فروشندگان اینترنتی بود.
حکیمی تصریح کرد: شاپرک یک نهاد حاکمیتی است که رابط میان بانک مرکزی، شبکه بانکی و شرکت های PSP است و استانداردسازی پرداختهای کارتی، کنترل و نظارت متمرکز در شبکه پرداخت، بازتوزیع سرمایهگذاری های انجام شده و هدایت منابع بانکها به سمت امور بهینه را مقدور میکند.