آخرین اخبار:
کد خبر:۲۸۷۸۱۹
یک دستاورد فنی جدید در سینمای ایران

انتشار تیزر نخستین مستند آنامورفیک ایران

مستند «تربیت پاسداری» به عنوان نخستین مستند آنامورفیک ایران توسط «داوود مرادیان» ساخته شد.
انتشار تیزر نخستین مستند آنامورفیک ایران

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مستند «تربیت پاسداری» که یکی از مهم‌ترین دستاوردهای فنی سینمای ایران در حوزه تصویربرداری به شمار می‌رود، ساخته شد.

 

بنابر این گزارش، این مستند توسط داود مرادیان و به سفارش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساخته شده و در آن برای اولین‌بار از لنزهای آنامورفیک بر روی دوربین‌های دیجیتال استفاده شده است.

 

این سیستم تا امروز تنها بر روی دوربین‌های نگاتیو اجرا می‌شد و در ایران هیچ نوع دیجیتالی از آن وجود نداشت؛ سیستمی که در دنیا نیز بیشتر برای کلیپ‌های ویدئویی استفاده می‌شود که آنهم یک لنز و یک مبدل آنامورفیک است.

 

این شاید برای نخستین بار باشد که لنزهای دهه شصت بر روی دوربین‌های دیجیتال سِت شده و تصاویری کاملا مطلوب تهیه شده است که عملا یک دستاورد علمی به حساب می‌آید و همچنین در مقایسه با عرف تصویربرداری در سینمای داستانی و مستند چند سال اخیر ایران یک گام بزرگ رو به جلو است.

 

بنابر این گزارش، داوود مرادیان پیش از این ساخت فیلم‌ کوتاه «داستان جنگ» را در کارنامه داشت که در بیش از 30 فستیوال داخلی و خارجی شرکت کرده و برنده 5 جایزه بین المللی شده و همچنین فیلم «بازی تمام شد» او توانسته بود برنده جایزه بیداری اسلامی دومین دوره جشنواره عمار شود.

 

وی همچنین سازنده مستند «مزدور خاموش» است که در واقع اولین مستند در خصوص پاکسازی میادین مین کشور است که با  مخالفت مدیران سینمایی سابق و با حمایت سپاه پاسداران ساخته شد.

 

مستند «گروهک» نیز از دیگر کارهای مرادیان است که در آن برای اولین‌بار تصاویری واقعی از دل نبرد درگیری‌های سپاه و گروهک پژاک به نمایش درآمد.

 

گفتنی‌ست پیش از این محمد قهرمانی، تهیه‌کننده سینما و مدیرعامل سابق موسسه آوینی از ساخت فیلمی به نام «کانادادرای» خبر داده بود که قرار بود اولین‌کار مرادیان در سینمای بلند داستانی باشد.

 

«کانادادرای» اولین فیلمنامه بلند سینمایی است که با محوریت عملیات سایبری سپاه برای مقابله با سایتهای مستهجن فارسی‌زبان و بر اساس مستندات واقعی نوشته شده است.

 

این فیلمنامه در دولت قبل با وجود تائید مستندات آن موفق به دریافت پروانه نشد و در این دولت نیز برای دریافت پروانه ساخت ارائه شده است اما با مخالفت‌هایی از سوی شورای پروانه ساخت مواجه شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار