به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا مصطفی پور امروز در یک نشست خبری در محل وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه تا دو ماه دیگر بانکداری بدون ربا در کشور 30 ساله می شود، گفت: در این 30 سال فعالیت های زیادی در حوزه قرض الحسنه انجام شده است، البته در دو سال گذشته، قرض الحسنه و جوایز در نظر گرفته شده برای آن کاهش یافته و بسیاری از بانک های تجاری توان خود را به سمت طرح های بزرگ هدایت کرده اند که از نظر درآمدزایی متفاوتند.
وی ادامه داد: نقش بانکداری قرض الحسنه دارای اهمیت ویژه ای است و بانک قرض الحسنه مهر ایران به عنوان اولین بانک در این حوزه جایگاه ویژه ای داشته و اخیراً خوشبختانه شاهد بودیم که دومین بانک در این زمینه نیز تأسیس شد.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران اظهار کرد: در شرایط تورمی ابزارهای بانک ها برای جذب منابع کم است و معمولاً بانک ها کمتر به سمت خدمات قرض الحسنه حرکت می کنند، در حالی که ما با وجود این شرایط اقتصادی، میزان تخصیص اعتبارات قرض الحسنه را افزایش دادیم.
مصطفی پور افزود: بازپرداخت تسهیلات با سود بالا برای مردم دشوار است و در این وضعیت است که تسهیلات قرض الحسنه می تواند کارساز باشد.
وی ادامه داد: در سال جاری ما حدود 24 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کردیم و بیش از 21 هزار میلیارد ریال، مانده تسهیلات قرض الحسنه ماست.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران افزود: تا کنون بیش از 903 هزار پرونده تسهیلات قرض الحسنه در بانک داریم که این تسهیلات از طریق 519 شعبه بانک در سراسر کشور ارائه شده است که همگی به امکانات خدمات بانکی الکترونیکی مجهز هستند.
مصطفی پور خاطرنشان کرد: خدمت دیگری که در اختیار مشتریانمان قرار داده ایم، این است که در کلیه بانک های تجارت، قرض الحسنه و چک ها به صورت آنلاین پذیرش می شود.
وی ادامه داد: از دیگر خدمات ما ارائه تسهیلات قرض الحسنه به زندانیانی است که به تازگی از زندان آغاز شده اند؛ ما ترتیبی داده ایم تا با کمک سازمان زندان ها، این افراد بتوانند تحت نظارت از تسهیلات قرض الحسنه برخوردار شوند.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در خصوص سهامداران این بانک و سرمایه آن گفت: 10 بانک دولتی سابق و شش بانک فعلی در کنار چهار نهاد دیگر جزو سهامداران این بانک هستند که باید برای تأمین سرمایه بانک تضمین بدهند که متأسفانه هنوز تمام منابع تضمین شده، محقق نشده است و انشاالله در سال بعد این منابع به سمت بانک سرازیر خواهد شد و در نتیجه آن، میزان ارائه تسهیلات ما نیز افزایش خواهد یافت.
مصطفی پور گفت: با وجود اینکه نرخ سود نداریم و بانک تجاری نیستیم، کمترین میزان معوقات بانکی را داریم که حدود شش درصد است و نرخ بسیار پایینی محسوب می شود.
وی در زمینه ضامن های بانک گفت: درخواست ضامن تنها برای وصول اقساط است و فقط به این منظور از مشتریان تقاضای ضامن می شود که آن هم به شرایط متقاضی وام باز می گردد.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در خصوص اینکه آیا تسهیلات بدون ضامن هم در بانک ارائه می شود، گفت: اگر مشتریان خوش حساب بوده و سابقه قابل توجهی در بانک داشته باشند، بانک می تواند تنها با عقد یک قرارداد این تسهیلات را ارائه کند، اما در شرایطی که هیچ شناخت قبلی از مشتری وجود نداشته و به تازگی افتتاح حساب کرده باشد و دارای فعالیت مالی پیش از آن نباشد به طریقی بانک ناچار است از بازگشت اقساط اطمینان حاصل کند.
مصطفی پور اظهار کرد: البته اگر یک مشتری، یک ضامن شناخته شده نزد بانک معرفی کند هم کفایت می کند، اما در غیر این صورت باید مدرکی به بانک ارائه شود تا این اطمینان ایجاد گردد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص سقف تسهیلات قرض الحسنه گفت: ما پیشتر از بانک مرکزی تقاضا کردیم تا سقف تسهیلات را به 50 میلیون تومان برسانیم که در شورای پول و اعتبار هنوز با آن موافقت نشده است و طبق نظر بانک مرکزی سقف تسهیلات ما در حال حاضر 10 میلیون تومان است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در خصوص انواع تسهیلات قرض الحسنه این بانک گفت: در حوزه مسکن سقف تسهیلات ما پنج میلیون تومان، برای خرید کالا چهار میلیون تومان و برای مصارف ضروری سه میلیون تومان است؛ همچنین بانک قرض الحسنه مهر ایران برای اشتغال بین 5 تا 10 میلیون تومان تسهیلات ارائه می دهد.
مصطفی پور در پایان در خصوص نحوه مصرف این تسهیلات برای مشتریان تصریح کرد: بانک تنها روند وصول افراد و معوقات را پیگیری می کند، بنابراین وارد جزئیات نمی شود و اینکه مشتریان آن را به چه مصرفی می رسانند در اختیار خودشان است و ما در این زمینه دخالتی نمی کنیم.