کد خبر:۲۸۹۸۲۸
پرسه در خبرهای سینمایی هفته؛

آغاز سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر با حمایت از بازیگران ضد ایرانی/ اولتیماتوم مجدد کمیسیون فرهنگی مجلس به جنتی

هفته‌ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متفاوتی از تذکر دوباره کمیسیون فرهنگی مجلس به وزیر ارشاد تا آمادگی برای شروع ماراتن سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر همراه بود.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:

 

 ایوبی: پس از جشنواره فجر اعضای شورای عالی سینما اعلام می‌شود/ «آشغال‌های دوستی داشتنی» ‌به جشنواره نرسید


رئیس سازمان سینمایی ضمن تاکید مجدد بر حمایت از فیلم‌سازانی که فیلم‌های امید بخش می‌سازند، گفت: شورای عالی سینما ظرفیت بسیار خوبی است و پس از جشنواره فیلم فجر اعضای شورای عالی سینما اعلام خواهند شد.

 

 رئیس سازمان سینمایی پس از پایان مراسم تجلیل از سازندگان سالن‌های سینما با حضور در جمع خبرنگاران به سؤالات اصحاب رسانه پاسخ داد.


ایوبی  مبنی براینکه شعار محوری دولت امید است و از ابتدای حضورش در سازمان سینمایی بر مسئله امید تأکید کرده است و این امید در سینما قرار است چگونه در برنامه‌ سازمان سینمایی امتداد داشته باشد با وجود واکنش برخی از سینماگران به سخنان رئیس جمهور گفت: جامعه سینمایی به اعتقاد من از مسئله امید و ترویج امید در سینما استقبال کرده است و به هر حال در فضای سینمایی کشور اهالی سینما اهل فکر و اندیشه هستند و نظرات خود را ارائه می‌دهند اما برای ایجاد سینمای امید که امید به زندگی و امید به آینده را در بین جوانان تقویت می‌کنند مجموعه‌ای از عوامل باید دست به دست هم بدهند و سینماگران نیز باید امیدوار  و شاد باشند تا در یک فضای امیدبخش سینمای ما بتواند برای مردم فیلم‌های خوب بسازد با ساخت فیلم‌هایی که با نشاط و انگیزه امید به زندگی را به مردم عرضه کند و ما از کسانی که در مسیر سینمای عمومی حرکت می‌کنند حمایت می‌کنیم.


ایوبی همچنین در پاسخ به سؤال دیگر فارس مبنی بر تعیین و تکلیف اعضای شورای عالی سینما و اینکه با توجه به ظرفیت مناسب این شورا با حضور رئیس جمهور قرار است چه زمانی اعضای جدید آن اعلام شوند، گفت: شورای عالی سینما ظرفیت بسیار خوبی است و پس از جشنواره فیلم فجر اعضای شورای عالی سینما اعلام خواهند شد.


رئیس سازمان سینمایی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی براینکه آیا برای جشنواره فیلم فجر از نهادهای بیرونی اعمال فشار صورت گرفته است یا خیر که برخی فیلم‌ها حضور داشته باشند یا خیر گفت: به هر حال دغدغه‌ای است که در بخشی از جامعه ما و حتی بین نمایندگان وجود دارد و نمایندگان این دغدغه‌ها را به ما اعلام کردند و ما به آن احترام می‌گذاریم.


رئیس سازمان سینمایی همچنین در خصوص راه‌اندازی خبرگزاری سینمایی توسط بنیاد سینمایی فارابی و اینکه آیا بهتر نیست چنین مبلغی صرف تولید در سینمای ایران شود، گفت:‌اولویت اول و اصلی فارابی همانطور که مهندس جعفری‌جلوه در مراسم معارفه خود اعلام کردند کمک به ساخت و تولید است و سامان دادن به وضعیت تولید در سینمای کشور و به طور حتم طرح راه‌اندازی خبرگزاری سینمایی فارابی در همین راستا است و غیر از نبوده و نخواهد شد و قرار هم نیست این خبرگزاری تنها خبرهای فارابی را منتشر کند و متعلق به همه سیمنای ایران خواهد بود.


وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری آیا عملکردش در سازمان سینمایی به گونه‌ای خواهد بود که 4 سال آینده دوباره چنین جمعی تشکیل شود و از سالن‌سازان تقدیر به عمل آید،‌گفت: انتظار من این است حتماً چنین اتفاقی صورت گیرد و اگر سینما یک قدم به جلوتر بروم ما تجلیل شده‌ایم.


ایوبی همچنین در پاسخ به سؤالی که با توجه به رویکرد گذشته حوزه هنری مبنی بر تحریم برخی فیلم‌های سینمایی و اینکه آیا با تغییر دولت مشکل حوزه هنری با فیلم‌ها برطرف شده است، یا خیر بیان داشت:‌ بنای ما بر تعامل و همکاری خوب و حوزه هنری است و برنامه‌ریزی به گونه‌ای بوده است که سازمان سینمایی و حوزه هنری عمل کنیم که یک هماهنگی کلی در سینما وجود داشته باشد.


رئیس سازمان سینمایی همچنین در پاسخ به سوالی که آیا رفتار حوزه هنری را تأیید می‌کند، یا خیر، گفت: ما قرار شد در مورد فردا صحبت کنیم و در مورد گذشته نباید بیش از این صحبت کرد.


ایوبی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه قرار بود برنامه‌های بلندمدت سینمایی اعلام شد و چه زمانی کار صورت خواهد گرفت، گفت: برخی از این برنامه‌ها اعلام شده است و برخی دیگر به مرور و پس از جشنواره فجر اعلام خواهد شد.


وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری که شایعه شده است فیلم سینمایی «معراجی‌ها» با نظر مستقیم او به بخش مسابقه جشنواره اضافه شده است، گفت: با توجه وضعیتی که معراجی‌ها پیدا کرد و اتفاق ناگواری که در پشت صحنه آن رخ داد و تلاشی که دست‌اندرکاران آن انجام دادند تا فیلم به جشنواره برسد منتظر بودیم تا فیلم آماده شود و این تصمیم هم از قبل توسط هیئت انتخاب گرفته شده و ما هم موافق بودیم که اگر با وجود همه مشکلات بتواند خودش را به جشنواره پیدا کند حتماً حضور داشته باشد.
رئیس سازمان سینمایی در خاتمه در پاسخ به سؤال مبنی براینکه آیا مشکل فیلم «آشغال‌های دوستی داشتنی»‌به کارگردانی محسن امیریوسفی برای حضور در جشنواره فجر حل خواهد شد یا خیر گفت: این فیلم به جشنواره نرسید و ما هم پنج‌شنبه در سازمان سینمایی یک نمایش ویژه برای اهالی مطبوعات داریم.
 
«دلتنگی‌های عاشقانه» و «معراجی‌ها» به جشنواره فیلم فجر اضافه شدند


دو فیلم سینمایی «دلتنگی‌های عاشقانه» به کارگردانی رضا اعظمیان و «معراجی‌ها» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی به جشنواره فیلم فجر اضافه شدند.

 

 در حالی که طی چند روز گذشته اخبار ضد و نقیضی در خصوص اضافه شدن سه فیلم «دلتنگی‌های عاشقانه»، «معراجی‌ها» و «نقش و نگار» به جدول مسابقه سینمای ایران سی و دومین جشنواره فیلم فجر منتشر شده بود سرانجام روابط عمومی جشنواره با اعلام اضافه شدن دو فیلم «دلتنگی‌های عاشقانه» و «معراجی‌ها» به شایعات پایان داد.


بر اساس این گزارش، در ابتدای هفته جاری اخبار مختلفی به نقل از عوامل فیلم «دلتنگی‌های عاشقانه» منتشر می‌شد مبنی بر اینکه این فیلم به گفته مسئولان جشنواره به بخش سودای سیمرغ اضافه شده است که این موضوع سرانجام با اعلام جدول نمایش سینماهای مردمی و اضافه شدن نام «دلتنگی‌های عاشقانه» به فیلم‌های بخش سودای سیمرغ تایید شد.


همچنین اخبار ضد و نقیضی در خصوص عدم حضور «معراجی ها» در بخش مسابقه سودای سیمرغ و اختصاص سانس ویژه در بخش خارج از مسابقه شنیده می‌شد که روابط عمومی جشنواره در خبری که بامداد روز پنجشنبه و یک روز قبل از مراسم افتتاحیه و دو روز قبل از نمایش فیلم‌ها بر روی سایت خود منتشر کرد، خبر حضور «معراجی‌ها» در جشنواره را تایید کرد.


به، جدول نمایش سینماهای مردمی سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر از اینجا قابل مشاهده است.
 

جنتی: وقت آن رسیده که فیلم های امیدوارانه در سینما بسازید!

 

وزیر ارشاد ادامه داد: سینمای ایران واقعا یک سینمای افتخارآفرین است و توانسته در صحنه‌های مختلف داخلی و خارجی بر قله بایستد و ما جزو کشورهایی هستیم که صنعت سینما داریم اما یک حالت عدم توازنی در این صحنه وجود دارد و علی‌رغم وجود سینماگران بسیار برجسته در حوزه‌های مختلف اما در بسیاری از موارد از نظر تجهیزات فنی می‌بینیم که با هم سازگاری ندارند.
 

وی افزود: در کشور مجموعه 230 سینما با 330 سالن داریم که تقریبا حدود 130 هزار صندلی دارد و برخی از آنها فرسوده و قدیمی هستند و در واقع برای هر 230 هزار نفر یک سالن سینما بیشتر نداریم در حالی که براساس استانداردهای جهانی این رقم بسیار کم است.
 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شاید یکی از شیوه‌هایی که به اقتصادی کردن سینما کمک می‌کند تجمیع واحدهای اقتصادی، خدماتی و تفریحی است و کمکی که دولت و شهرداری می‌توانند کمک کنند تا این کار صورت گیرد کاری که شما سرمایه‌گذاران انجام می‌دهید بسیار با ارزش است ما در دنیا افراد ثروتمند زیادی داریم اما ثروتمندانی که بخشی از کار خودشان را به فرهنگ اختصاص دهند بسیار نادر هستند.
 

جنتی تصریح کرد: برخلاف تلویزیون که اگر فیلمی جذاب باشد همه را به داخل خانه می‌کشاند سینمای ما اگر جذاب باشد آدم‌ها را می‌تواند دور هم جمع کند و روحیه جمعی را در جامعه رشد دهد. چندین سال فیلم‌های ترس ساخته‌ایم و حتی وارد مسائل اجتماعی هم می‌خواهیم بشویم فقط تلخی‌ها را نشان داده‌ایم اما وقتش رسیده فیلم‌های امیدبخش بسازیم.


وی ادامه داد: خوشبتانه این دولت خیلی هم به دنبال این نیست که تعریف شود و یا اگر جایی فیلمی ساخته شود بخواهیم سانسور کنیم اما تلاشمان این است که هنرمندانمان با امید به ساخت فیلم‌های امیدآفرین و با نشاط بپردازند و سینماسازان احساس کنند یک کار ارزشمند در کنار کارهای اقتصادیشان انجام می‌دهند.


وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به سختی‌هایی که تحریم‌های بین‌المللی بر اقتصاد کشور وارد کرده است گفت: ما یک دوران دشوار را پشت سر گذاشته‌ایم و یک چشم‌انداز امیدبخش را مقابل خود می‌بینیم و امیدوار هستیم نه‌تنها سرمایه‌های داخلی بلکه سرمایه‌های خارجی را هم در کشور جذب کنیم و امیدواریم با اقبالی که کشورهای دیگر به ایران دارند به خصوص در بحث فرهنگی بتوانیم رونق اقتصاد را در سینما شاهد باشیم.


وی افزود: از روزهای ابتدایی حضورم در وزارت ارشاد به دنبال اقتصاد فرهنگ بودم و قدم‌های خیلی خوبی در این زمینه برداشته شده و انشاءالله وقتی این کار خوب به سرانجام خواهد رسید اعلام خواهد شد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تقدیر از کسانی که در حوزه سینماسازی سرمایه‌گذاری کردند و همچنین شهرداری تهران به دلیل ساخت پردیس‌های سینمایی مناسب اظهار داشت: نکته دیگر بحث راهبردها است و ما در حوزه سینما نیاز به راهبرد داریم هم در حوزه فیلم‌سازی و هم در حوزه ساخت سینما و باید با کمک خود هنرمندان و سینماگران این موضوع انجام شود و ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم و هر کمکی که لازم باشد در این راه انجام می‌دهیم.


وی در خاتمه با تشکر از حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و مدیران سینمایی اظهار داشت: آقای ایوبی از روز اولی که آمدند به عشق سینما آمدند و ما خودمان را خادم همه شما می‌دانیم و هر کمکی که لازم باشد در رفع مشکلات با کمال میل انجام می‌دهیم و هیچ منتی هم بر کسی نداریم و امیدوارم با همکاری هم بتوانیم بخشی از این مشکلات را برطرف کنیم.


آغاز اکران‌های دانشگاهی «زیباتر از زندگی»/ نخستین نمایش 19 بهمن در دانشگاه بجنورد


اکران فیلم سینمایی «زیباتر از زندگی» به همراه جلسه نقد و بررسی با حضور انسیه شاه‌حسینی کارگردان و سیدسعید سیدزاده تهیه‌کننده فیلم در دانشگاه بجنورد در تاریخ 19 بهمن برگزار می‌شود.

 

این اکران ها در راستای احیای فرهنگ ایثار و شهادت به منزله گرامیداشت یاد شهیدان 8 سال دفاع مقدس به خصوص شهدای کربلای هویزه است و اکران فیلم سینمایی «زیباتر از زندگی» به همراه جلسه نقد وبررسی با حضور خانم انسیه شاه حسینی وآقای سید سعید سیدزاده تهیه کننده آن فیلم در دانشگاه بجنورد در تاریخ 19 بهمن ماه برگزار می‌شود.


«زیباتر از زندگی» تاکنون در دانشگاه‌های گیلان ، اهواز و علوم قرآن و حدیث اکران شده و قرار است در ایام دهه فجر در دانشگاههای کرمان ، خرمشهر ، اصفهان ، اردبیل ، یاسوج و لرستان اکران شود و موسسه جبرئیل فیلم به عنوان پخش‌کننده «زیباتر از زندگی»  آمادگی دریافت درخواست‌های دانشگاه‌‌های سراسر کشور را مبنی بر اکران اختصاصی دارد.


براساس ایت گزارش، باتوجه به اینکه شهید والامقام سید حسین علم الهدی دانشجو بوده و از نفراتِ دانشجوی حاضر در تسخیر لانه جاسوسی بعد از انقلاب و فعال در 8 سال دفاع مقدس بوده ، بعنوان یک دانشجو دارای قداست و افتخار قشر دانشجو است و به همین دلیل مسولان جبرئیل فیلم اعتقاد دارند اکرن «زیباتر از زندگی» در دانشگاه‌های کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است.


کارگردان «یک خانواده محترم» فیلم مستند می‌سازد


کارگردان «یک خانواده محترم» اعلام کرده است که سال آینده فیلم مستند خواهد ساخت.

 

مسعود بخشی کارگردان فیلم «یک خانواده محترم» در تازه ترین گفتگویش به «صبا» گفته است:«فیلمسازی را کنار گذاشتم. آن قدر برای فیلم قبلی ام حاشیه ایجاد شد که دیگر ترجیح می دهم فیلم سینمایی نسازم و احتمالا سال آینده یک مستند می سازم.»


یک خانواده محترم یک فیلم ضد ایرانی بود که واکنش های زیادی را از سوی افراد و رسانه ها در پی داشت


پوستر فیلم «شیفتگی» رونمایی شد/ پایان صداگذاری و ساخت موسیقی


با انجام آخرین مراحل صداگذاری و موسیقی فیلم سینمایی «شیفتگی»، این فیلم آماده نمایش شد.

 

 صدا گذاری و ساخت موسیقی فیلم سینمایی «شیفتگی» به کار گردانی علی زمانی عصمتی به پایان رسیده است و فیلم اماده نمایش است.
 

صدا گذاری فیلم را طاهر پیشوایی انجام داده و موسیقی توسط فرید سعادتمند ساخته شده است. همچنین پوستر فیلم سینمای ش«شیفتگی» که توسط سارا اسفندیارپور طراحی شده است نیز منتشر شد.
 

در فیلم «شیفتگی» رویا تیموریان و افسانه چهره آزاد با حضور لیلا زارع هنرنمایی کرده‌اند و بازیگران دیگری همچون سحر عبدالهی - بهداد رویان - هومن اشکبوس - مهسا ظریف - شایان ترابیان - مرتضی نسیم سبحان - لیلا بارگاهی - مجتبی لاله زاری - امیر جلالی - امیر زمانی -  محسن عالم زاده - جمیله ستوده نیا – مهری زمانی و... در فیلم حضور دارند.
 

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: شایسته زنی است که بیش از سی سال است شخصیت اصلی  خود را فراموش کرده است. او پس از آشنایی با یک موزیسین جوان به نام غوغا و کمک به او برای رفع گرفتاریش خود نیز دچار دگردیسی می شود.
 

عوامل فیلم سینمایی شیفتگی عبارتند از :نویسنده، تدوینگر و کارگردان: علی زمانی عصمتی، مدیر فیلمبرداری: علی زمانی عصمتی، فیلمبرداران: احسان دادرس - محمد مجلل، مدیر صدابرداری: سعید بهرامی، صداگذاری و میکس: طا
 
حاتمی‌کیا: خدا نکند من در بستر عافیت بمیرم/ آرزوی فرزند شهید جولایی برای کارگردان «چ»


ابراهیم حاتمی‌کیا در مراسم تجلیلش توسط فرزندان شهدا با ابراز امیدواری به اینکه اگر قرار است عمرش تمام شود سر صحنه‌ای باشد که شرمنده خانواده شهدا نشود، گفت: خدا نکند من در بستر عافیت بمیرم.
 

 مراسم تقدیر از ابراهیم حاتمی‌کیا فیلم‌ساز دفاع مقدس با حضور خانواده و فرزندان شهدا در سازمان هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد.
 

براساس این گزارش، در ابتدای این مراسم سلیمه رودکی فرزند دریادار شهید عباس رودکی که اجرای مراسم را به عهده داشت، متن بسیار زیبا و پراحساسی را در خصوص خاطراتش از تماشای از کرخه تا راین حاتمی‌کیا همراه با پدر شهیدش خواند و پس از خوانش این متن زیبا کلیپ بسیار دیدنی همراه با متنی زیبا از کارهای دفاع مقدسی حاتمی‌کیا پخش شد.


در ادامه این مراسم همسر شهید تهرانی‌مقدم با حضور در پشت تریبون گفت: احساس من از ابتدای این جلسه این بود که سفره‌ای امشب پهن شده که سفره ویژه شهدا است، وقتی خانواده معظم شهدا بخصوص خانواده آنها در این جمع حضور دارند احساس من این است که حتماً شهدا هم حضور دارند.


وی افزود: سلام و درود ما بر امام راحل، امام عظیم‌الشأن و درود بی‌کران ما به مقام معظم رهبری این سید بزرگوار که سال‌های سال است از بسیاری فراز و فرودهای جامعه اسلامی خسته است.


همسر شهید تهرانی مقدم همچنین با خطاب قرار دادن ابراهیم حاتمی‌کیا بعنوان کارگردانی متعهد، انقلابی و جهادی گفت: در هنگام تماشای فیلم «چ» نتوانستم تا آخر در سالن بمانم و بیرون آمدم تا نماز شکر بجای بیاورم که همچنان کسانی هستند که یاد شهیدان را زنده نگه دارند و خدا را شکر می‌کنم امشب در کنار شما بزرگواران قرار دارم.


براساس این گزارش در ادامه فرزند شهید عباس جولایی با حضور بر روی صحنه گفت: ای کاش این شمع‌ روشن‌تر می‌شد، ای کاش مینای فیروزه‌ای دیار ما بیشتر جلوه‌گری کند و ای کاش کیان ایرانی به جمع اصحاب مختار برگردد.


وی همچنین خطاب به کارگردان مهاجر گفت: آن روزی که پدر من تفنگ برداشت مردی دوربین برداشت تا من با چشم غیرت او پدرم را در پل‌های خیبر ببینم، تو در عملیات مهاجر سردوشی زدی، در از کرخه تا راین سرگرد شدی و سرهنگی‌ات را با پوشیدن پیراهن یوسف گرفتی پس بی‌خیال کسانی که چشم ندارند، من سید محمد جولایی فرزند شهیدان همت، جولایی، باقری، نامجو، رستگار و فرزند همه شهیدان این سرزمین با دیده‌بان، از کرخه تا راین و آژانس شیشه‌ای گریسته‌ام اما با «چ» هم گریستم و هم بالیدم، آقا ابراهیم به امید روزی که ده‌ها سرلشکر بسازی اما در مورد شهیدان فقط یک آرزو دارم آن هم اینکه پس از ساختن آخرین فیلم دفاع مقدسی‌ات در 100 سالگی به شهادت برسی.


نامه رئیس کمیسیون فرهنگی به ایوبی درباره فیلم‌های حامی فتنه در جشنواره فجر


حجت‌الاسلام احمد سالک در نامه‌ای به حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی نسبت به حضور برخی فیلم‌های حامی فتنه در جشنواره فجر ابراز نگرانی کرد.

 

 احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در نامه‌ای به حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی نسبت به حضور برخی از فیلم‌های حامی فتنه در جشنواره فجر ابراز نگرانی کرد.
 
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، درباره انگیزه ارسال این نامه گفت: اگر چه دست‌اندرکاران جشنواره برای عدم حضور برخی فیلم‌های حامی فتنه تلاش‌های فراوانی کرده‌اند، اما حضور برخی از این فیلم‌ها در جشنواره باعث نگرانی است.
 
وی افزود: نادیده گرفتن حق مردم و تحریف کردن تاریخ در حوزه‌ای که اتفاقاً باید روشنگر باشد و در جهت منافع کشور حرکت کند جای تعجب دارد و جشنواره انقلاب باید در این مورد حساس باشد.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی تصریح کرد: توقع و مطالبه ما از دوستان ساخت آثاری موثر و روشنگر در این حوزه است نه اینکه ویترین سینمای انقلاب محل حضور آثاری باشد که علی مردم و منابع کشور تولید شده‌اند.
 
سالک تاکید کرد: مجلس درباره فتنه حساسیت دارد و اجازه نخواهد داد که برخی جریانات و یا برخی افراد ناآگاه با نادیده گرفتن حرکت مردم قرائت خارجی‌ها را از فتنه 88 در جامعه نشر دهند. 


افتتاحیه جشنواره فیلم فجر

 

دبیر جشنواره سی‌ودوم در ابتدای سخنانش اظهار داشت: سی و یک دوره از برگزاری جشنواره پر شکوه فجر می‌گذرد. پیک شادباش انقلاب اسلامی که فریاد آزادی و شکست سرمای زمستان بود به دوره سی و دوم رسیده است. حالا فجر مرد میانسالی است که میخواهد به راه خود استوار باشد و میراث گذشتگان را بر شانه‌های خود همچون بالی بلند پرواز دهد. که:«و سلام هی حتی مطلع الفجر»

 

وی افزود: حالا اما فصل دیگری است . فصل با هم و در کنار هم ایستادن و خوشبختی را آرزو کردن و خوشابحال ملتی که گذشته را انکار نمی‌کند اما تکرار نمی‌کند. راه هموار نیست . اما رفتن امیدوار کننده و لذت بخش است و سینما عبور از مسیرهای ناهموار را بارها آزموده است که: «ان الله یحب الصابرین»

 

رضاداد ادامه داد: آنچه بر این راه استوارمان می‌دارد، امید است، امید به حضرت حق. به فردایی که همچون شاخه‌های طلایی خورشید از میان ابرها سر به آسمان می‌ساید و وعده می‌دهد رسیدن نارنج را در گلوگاه بهار.

 

مشاور عالی رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد:امسال زمستان بی‌قرار بهار است و خود با تدبیری کهن خانه را برای بهار خالی می‌کند. در این بهار که فجرش می‌خوانیم، در این جشنواره که میزبان و میهمان یکی است می‌کوشیم تا در سال تحویل سینمای ایران کنار یکدیگر باشیم، برای ساختن پرده‌ای سپید از امید و آگاهی.

 

وی در بخش پایانی سخنانش اظهر داشت: آئین ما در سی و دومین جشنواره فیلم فجر غبار زدایی از کدورت‌ها و هم نشینی همه سلایق برای بارور ساختن معنای گفتگوی موثر است. بی‌شک هیچ مجموعه‌ای در هیچ زمان خالی از نقص نخواهد بود. باور کنیم امروز بیش از آن چه گفتنی است نیازمند شنیدنیم تا فردایی سرشار از شور و امید در پس حلقه تدبیر منتظرمان باشد. پس کوتاه می‌کنم این کلام را تا از خود آغاز کرده باشیم شنیدن و مدارا را. تا در پناه خداوند متعال و رسول مهربانی آرام گیریم و آرامش یابیم. 

 

قول بدهید نخستین جایزه را از مردم سرزمینتان بگیرید

 

براساس این گزارش، در ادامه مراسم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دعوت رضاداد با حضور بر روی صحنه به قرائت پیام  حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور به سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر پرداخت.

 

متن کامل پیام رئیس جمهور که همراه با توصیه‌های مهمی به سینماگران بود به شرح زیر است:«جشنواره فجر مهم ترین گردهمایی سالانه سینماگران و محبوب ترین جشن سینمایی در کشور عزیز ما است. اکنون سی و دومین دوره آن را گرامی می داریم. و امیدواریم هنرنمایی نام آوران در کنار چالش گری نام جویان طلیعه دار سالی پر از رونق و تعالی برای سینمای ایران باشد. این پیام مروری است بر سیاست های دولت تدبیر و امید در عرصه سینما به مثابه هنری ترین صنعت صنعتی ترین هنر دز اولین سالی که اعتدال گرایی میهمان جشن بزرگ سینمای ایران است.

 

آنچه از برگزاری این آیین پرشکوه مهم تر است لزوم حرکت شتابنده از نمایشی سالانه به سوی مخاطبانی همیشگی در سالن های سینماست. جشنواره فجر می تواند آغازگر جشنی باشد که در طول سال در سالن های سینمایی کشور برپا می شود و مخاطب را به تماشای فیلم ایرانی دعوت می کند، تماشاگری که باور کرده سینماگر هموطن، هم درد و همدلش توانایی نمایش خلاقانه دغدغه های او را بر پرده سینما دارد. بازگردادند تماشاگر قهرکرده از سینما ، ضروری ترین مسوولیت امروز مدیران و سینماگران ما است. سینما بدون تماشاگر معنا ندارد و جشن و جشنواره آن روز معنا می یابد که بدانیم مردم از سینمای بومی خود راضی اند و به آن دل بسته اند.

 

رقابت صحنه با پرده بر سر جلب توجه و کسب رضایت تماشاگر انتخاب گر، چنان جدی شده که زندگی روزمره همه ما در محاصره ی محصولات متنوعی قرار گرفته که از چهارگوشه دنیا مصرف کنندگان را به خود می خواند. کمیت بالا و سهولت دسترسی می‌تواند موانع  به تولیدات بصری در دنیا احتمال موفقیت سیاست انحصار را از بین برده است. خام اندیشی است که تصور کنیم تماشاگر چشم انتظار می ماند که ما چیزی تولید کنیم و بر پرده نمایش دهیم. دلالان فرهنگی بر سر چهارراه های تردید ما ایستاده اند وه که چه گران تماشا می فروشند و چه ارزان دل می برند. تلاش را باید صدچندان کرد تا سینما را به هنرمندان واقعی این کشور بسپاریم .و به اغیار وامی گذاریم و مراقب باشیم تا سفره تماشا از نان حلال سینمای خانگی خالی نشود.

 

سینمای ما می تواند موانع فناورانه را از سر راه راضی کردن تماشاگران برطرف کند و همان استانداردی را به آنان عرضه کند که در سینمای تراز اول امروز دنیا مرسوم است. دیجیتال سازی تولید و عرضه، یکی از گذرگاههای خطیر در راه استقرار زنجیره ارزش در سینمای فردای ایران است. این سیاست، دسترسی مردم به سینمای ایرانی را فراگیر و دست چپاول گران را از تعدی به حقوق فرهنگی کوتاه‌تر می کند. جشنواره فجر می‌تواند اولین جایگاه موفقیت‌های فنی سینمای ما باشد.

 

سینماگران ما نه تنها در برج‌های عاج بلکه همین جا کنار مردم کنار مردم زندگی می کنند و چه بسا خود را ملزم به موضع گیری علیه جریان یا موجی بدانند که در دوره ای آنها را گرفتار کرده . گریزی از این قبیل واکنش ها نیست هنرمند همانیست که گاه قهر می کند خشمگین می شود یا مبالغه می کند . اما خواسته ی این برادر کوچکتان این است که از آن چه پشت سر گذاشته ایم فاصله بگیریم، دوران جدیدی آغاز شده و وقت آن است که با کرامت، از آنچه پیش از این در حوزه ی سینما گذشته، بگذریم؛ اگر چه آن عبرت ها را هرگز فراموش نخواهیم کرد. امروز و پس از گذشت این چند سالی که بر فرهنگ و هنر گذشت، سینمای کشورم را قدری غبار گرفته و غمگین می بینم! فیلم ساز سرزمینم به من می‌گوید: حالا که انسان ایرانی حماسهی بیست و چهارم خرداد را رقم زده است، به من آزادی بده و بگذار واقعیت های تلخ و تیره‌ای را که تا دیروز نمی توانستم، امروز در فیلم‌هایم نشان دهم! من به او می گویم آن واقعیت‌ها را که همگان بیش و کم می‌دانند ، بیا تا در کنار تیرگی‌های واقعیت، نقطه‌هایی روشن از حقیقت را هم نشان دهیم؛ می‌گوید: بگذار در فیلمم از خطر بیماری واگیردار فساد و ریا و دروغ و از مسابقه هولناک و بی رحمانه ی پول در آوردن به هر قیمت بگویم! به او می گویم: بگو! از تمام بدی‌ها بگو، اما اگر می‌شناسی و می توانی ستاره‌ای را به من و مردمم نشان بده که با وجود تمام سختی‌ها، به همه  کجی‌ها و پلشتی‌ها، قهرمانانه «نه» می‌گوید، و واقعیت تیره را به حقیقت روشن تبدیل می کند.

 

بیایید با هم به افق‌های وسیع تری در پیش رو چشم بدوزیم و با رجوع به ذخایر عظیمی که در بطن تمدن پویای اسلامی و ایرانی نهفته است، دوره ی پرشوری را بسازیم که سینمای ایران نه تنها شاهد همراهی تماشاگر هموطن، بلکه میزبان بینندگانی در کشورهای هم جوار، و چه بسا در افقی وسیع تر باشد. اکنون که جهان به استقبال پیام ملت ایران در قالب طرح «جهان عاری از خشونت و افراطی گری» شتافته و تیغ ایران هراسی کند شده و صدای رسای اعتدال و عقلانیت از این سرزمین طنین انداز شده است، جشنواره فجر می تواند مسیر رسیدن به این مقصود را هموار کند و درآمدی باشد برای جشن های وسیع تر که بابت توفیقات سینمای ایران در خرسند کردن تماشاگران بین المللی برپا خواهد شد.

 

در پاسخ سینماگری که نه فقط سودای سیمرغ، که هوای درخشش جهانی دارد، و می گوید: بگذار آزاد باشم تا با فیلم هایم به شرق و غرب عالم سفر کنم! می گویم: سفر به سلامت، اما قول بده جایزه اولت را از مردم سرزمین خودت بگیری! به او می گویم: آزاد باش و منصفانه از واقعیت ها بگو، اما حقیقت ها را هم فراموش نکن! با او زمزمه خواهم کرد؛ حسن هنر به همراه ملاحت ایمان، اثر فرهنگی را ابدی و جهان گیر می کند؛ در پرده با سینماگر سرزمینم همان را می گویم که حافظ بی پروا گفت: حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت/ آری! به اتفاق، جهان می توان گرفت.

 

مایلم در همین مراسم با شکوه، اعلام نمایم که نهاد ریاست جمهوری آماده است با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه ی توان خود را برای حمایت از سینماگرانی به کار ببندد که در راه آشتی دادن همه ی مردم ایران با سینمای ملی و یا عرضه آثار فرامزی و میان فرهنگی تلاش می کنند. از این رو در نظر دارد همه ساله جایزه ویژه ای با عنوان "جایزه ملی ریاست جمهوری" به بهترین آثار هنری کشور، خصوصا آثار سینمای داستانی و مستند اهدا کند.

 

به گزارش خبرنگار فارس در ادامه این مراسم هیات‌های انتخاب و داوری جشنواره به صورت تصویری معرفی شدند و پس از اجرای نمایشی نمادین با مضمون پیروزی انقلاب اسلامی و با گذشت 30 دقیقه از شروع برنامه فرزاد حسنی با حضور بر روی صحنه با شور و حرارت خاصی به اجرای برنامه پرداخت.

 

تقدیر بنی‌اعتماد و کیانیان از «هما روستا»/ درخواست کیانیان از جنتی برای کنترل قاتل زنجیره‌ای به نام آلودگی هوا

 

در ادامه مراسم نوبت به تقدیر‌ها رسید که نخستین تقدیر به هما روستا حضور داشت و برای این بخش رخشان بنی اعتماد و رضا کیانیان بر روی صحنه حاضر شدند.

 

رضا کیانیان در سخنانی اظهار داشت: واقعا خوشحالم و افتخار می‌کنم که برای بزرگداشت هما روستا روی صحنه می‌آیم. من اولین جایزه‌ام را در سینما از دست خانم روستا گرفتم و در صحنه هم با کمک خانم روستا روی صحنه حاضر شدم.

 

رخشان بنی‌اعتماد نیز در سخنانی کوتاه گفت:‌ با ادای احترام به هما روستا نه به عنوان صرفا یک بازیگر بلکه به عنوان هنرمندی که چگونه بودن و ماندن را به خوبی می‌داند.

 

هما روستا نیز پس از دریافت لوح تقدیر خود گفت:من خیلی تشکر می‌کنم؛ هم از رضا و هم از رخشان که مرا دلگرم کردند. از تمام هموطنانم تشکر می‌کنم که با مهر، لبخند و نگاه‌شان من را به زندگی امیدوار می‌کنند.

 

بر اساس این گزارش، رضا کیانیان در خاتمه تقدیر از هما روستا خطاب به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای وزیر به عنوان یکی از اعضای دولت تدبیر و امید لطفا در هیأت دولت این را مطرح کنید که آلودگی هوا وحشتناک است و در تهران به عنوان یک قاتل زنجیره‌‌ای روزی 248 نفر را می‌کشد و «بیجه» تنها 12 نفر را کشت و اگر می‌خواهید این جشن ادامه پیدا کند آلودگی هوا را کنترل کنید.

 

تقدیر ممد لالی، غلام ژاپنی و چیچو از «مهدی هاشمی»

 

اما متفاوت‌ترین بخش مراسم تقدیر از مهدی هاشمی بود که به درخواست او سه تن از سیاهی‌لشگرهای سینما به نام‌های پس از آن محمد لالی (محمد ذوالفقاری‌)، چیچو (شمس الدین دولت‌شاهی) و غلام ژاپنی (غلام حسین میرزایی)  با همراهی هاشمی روی صحنه امدن تا از بیش از سه دهه فعلیت هنری او تقدیر کنند.

 

مهدی هاشمی در این بخش گفت:‌من 67 سالم است و دیدم وزن این بزرگداشت را نمی‌توانم به تنهایی تحمل کنم و زنگ زدم به دوستانم و گفتم سر این قضیه را بگیریم و با هم بیاوریم سر صحنه این افراد سال‌‌هاست در سینما حضور دارند اما همچنان نگاه‌شان خالصانه و کودکانه است.

 

هاشمی ادامه داد:‌ تبریک می‌گویم به دنیای جدید و سلام می‌کنم به امیدی که در ما ایجاد شده است امشب برای من شب پرافتخاری است از این جهت که جایزه‌ام را از گرامی‌ترین همکارانم در 35 سال فعالیت سینما می‌گیرم.

 

همچنین غلامحسین میرزایی معروف به غلام ژاپنی نیز در سخنانی که بارها با تشویق حاضران در سالن مواجه شد، گفت:‌ از سال 47 وارد سینما شدم و تنها افتخارم این است که در فیلم سینمایی «دو فیلم با یک بلیت» داریوش فرهنگ مرا کنار مهدی هاشمی گذاشت. من 300 فیلم بازی کرده‌‌‌ام اما مجموع همه اینها ده دقیقه هم نمی‌شود اما امشب در جایی قرار گرفتم که بسیاری از بزرگان سینما بر روی آن قرار گرفته‌‌اند.من ممکن است تا دو سال خواب چنین روزی را هم نبینم،چون کسی اصلا حواسش به ما نبود.

 

میرزایی همچنین در سخنانی از شاهد احمدلو کارگردان جوان سینمای ایران برای توجهش به اهالی خیابان ارباب جمشید و استفاده از آنها در تمامی فیلم‌هایش تشکر کرد.

 

حق بزرگ میرشکاری بر گردن صدابرداری سینمای ایران

 

براساس این گزارش، در ادامه مراسم تقدیر از جهانگیر میرشکاری صدابردار پیشکسوت سینمای ایران توسط سیروس الوند انجام شد.

الوند پس از حضور روی سن گفت: قطعا این دوره جشنواره‌ای پرشکوه با آسمانی پرستاره خواهیم داشت و از همین حالا به آقایان ایوبی و رضاداد تبریک می‌گویم.

 

وی درباره جهانگیر میرشکاری اظهار کرد: من خیلی از صدابرداری سر صحنه می‌ترسیدم چون ما نسل دوبله هستیم. یک روز سماک‌باشی عزیز به من گفت صدابرداری سر صحنه وقتی نهادینه می‌شود که مسعود کیمیایی عزیز صدابرداری سر صحنه انجام بدهد که انجام داد.  یکی از افتخارات جهانگیر میرشکاری این است که بسیاری از صداگذاران سینمای ایران شاگرد او بوده‌اند و او به گردن صدای سینمای ایران حق بزرگی دارد.

 

جهانگیر میرشکاری نیز ضمن تشکر از وزیر ارشاد، حجت‌الله ایوبی و علیرضا رضاداد گفت: باید ابتدا از تیم جدید مدیریت سینما تشکر کنم که شادی را به سینما بازگردانند. همچنین باید از آقای علیرضا رضاداد و تیمش که بنده را برای برگزاری بزرگداشت قابل دانستند و از بانوی بزرگ زندگی‌ام که 39 سال مرا تحمل کرد، تشکر کنم.

 

نخستین سیمرغ جدید جشنواره برای طراح پوستر «سر به مهر»

 

بخش بعدی مراسم اختصاص به اهدای سیمرغ‌های بخش مواد تبلیغی داشت که برای این منظور فرامرز قریبیان و سعید راد بر روی صحنه حاضر شدند که  در بخش طراحی پوستر بهزاد خورشیدی برای طراحی پوستر فیلم «سر به مهر» سیمرغ بلورین و جایزه نقدی جشنواره را دریافت کرد.

 

بهزاد خورشیدی در هنگام دریافت جایزه‌اش گفت: وقتی به این 20 سال و افرادی که اینجا هستند نگاه می‌کنم، می‌بینم که استادم در این مراسم نیست. افتخار بزرگی است که یک عمر کسی را دوست داشته باشی و در کنارش باشی، مقصودم استاد ابراهیم حقیقی است.

 

تقدیر‌ مانی حقیقی از فراستی و مستغاثی

 

در بخش آنونس نیز مانی حقیقی سیمرغ بلورین و جایزه نقدی جشنواره را برای ساخت نمونه‌فیلم «پذیرایی ساده» از آن خود کرد که پس از دریافت سیمرغ خود گفت: از هیات داوران تشکر می‌کنم و از خانم هایده صفی‌یاری تشکر می‌کنم که این تیزر را با هم ساختیم. ما با استفاده از نقد‌های منفی، تیزرمان را ساختیم و باید به همین منظور علی‌رغم وجود نکاتی، از مسعود فراستی، سعید مستغاثی و نویسندگان  تشکر کنم؛ به خاطر نکاتی که درباره‌ فیلم نوشتند و باعث شدند «پذیرایی ساده» بیشتر بفروشد! ضمن آنکه با توجه به سخنان رییس‌ جمهور محترم دیگر درباره‌ مدیران حوزه هنری سخنی نمی‌گویم.

 

براساس این گزارش، در بخش عکس نیز هیات داوران با تحسین عکاسی درخشان فیلم «تنهای تنهای تنها»، سیمرغ بلورین خود را به جواد جلالی برای عکاسی فیلم «برلین منفی هفت» اهدا کرد.

 

تقدیر سعیدراد از بازیگر «فصل کرگدن»

 

اما از جمله نکات قابل تامل مراسم افتتاحیه تجلیل سعید راد از بهروز وثوقی بازیگر فیلم ضدایرانی «فصل کرگدن» بود که در سخنانی اظهار داشت: این سن خیلی باشکوه است و آدم‌های بزرگی بر روی این سن آمده‌اند. نگاتیو‌های فیلم‌های آقای قریبیان را دور زمین نمی‌شود کشید چون جا کم می‌آورد. در اینجا می‌خواهم به عنوان یک بازیگر، اجازه بگیرم که از بزرگان بازیگری محمدعلی فردین و بهروز وثوقی نام ببرم‌ که نسل‌های بعدی بازیگری مثل محمدرضا فروتن، شهاب حسینی، پولاد کیمیایی و ... از روی دست آن مشق کردند.

 

تقدیر از خانواده مرحوم جواد شریفی‌راد

 

در ادامه این مراسم با حضور محمدمهدی عسگرپور، مسعود ده‌نمکی و حجت‌الله ایوبی بر روی صحنه از خانواده زنده‌یاد جواد شریفی‌راد (مدیر جلوه‌های ویژه‌ی فیلم معراجی‌ها) تقدیر شد.

 

در این بخش، رییس سازمان سینمایی در میان تشویق حاضران که به احترام مرد جلوه‌های ویژه سینمای ایران به ایستاده‌ بودند، لوح یادبودی را به خانواده زنده‌یاد شریفی‌راد تقدیم کردند و مسعود ده‌نمکی هم یاد چهار سینماگر از دست رفته دیگر در حادثه پروژه «معراجی‌ها» را گرامی داشت.

 

دعوت حجت‌الله ایوبی به عذرخواهی و شهامت پذیرش عذرخواهی

 

براساس این گزارش، در ادامه این مراسم نوبت به سخنرانی حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی رسید که برخلاف تاکید برگزار کنندگان مراسم سخنرانی تقریبا طولانی را از وی شاهد بودیم.

 

رئیس سازمان سینمایی در آغاز سخنانش با اشاره به برگزاری طرح« سینما سلام» در روز پنجشنبه 10 بهمن ماه گفت: دیروز روز نمایش اقتدار سینما بود خانواده‌های ایرانی پرشکوه و انبوه و پرشمار آمدند که بگویند که حاضرند با سینما آشتی می‌کنند از مدیران سینما سپاسگزارم که خیلی زحمت کشیدند.

 

وی افزود: هنرمندان گرامی سلام می‌کنم به شما و به سینمای ایران سینمایی به رنگ خدا و طعم گیلاس سینمایی که در این جهان پرآشوب بلمی به سمت ساحل ضیافتی از جنس نور. سلام می کنم به شما پیام آوران صلح و آرامش سلام به عزم و اراده شما. شما که می‌بخشید حتی اگر فراموش نکنید. سلام به قهرهایتان به کنایه‌هایتان. به اعتراض‌های نجیبانه به نامه‌های سرگشاده. به روزنامه‌ها، سایت‌های سینمایی، خبرنگاران پرشور و خلاصه سلام به سینمای پرافتخار ایرانی و از این که در سال تحویل سینمای ایران دفتر تازه‌ای از فجری پر امید را م‌ گشایم جا دارد خوشحال باشیم به خود ببالیم.خوشحالم که سینمای ایران به فردا می‌اندیشید و گذشته را آرام آرام به تاریخ می سپارد.

 

ایوی ادامه داد:چرا سینمای این روزگار را سینمای امید ننامیم، سینمای ایران را سینمای امید می‌نامم زیرا مدیران و سینماگران می‌کوشند همدیگر را بفهمند چون بزرگان سینما آهنگ سینما کرده‌اند. چون جوانان پرشور اشتیاق سعی می‌کنند طرحی نو دراندازند. در فجر امسال آشتی بین دولت و هنر را جشن می‌گیریم. امیدوارم چون از سپیده و تا پاسی از شب به دیدارتان و به شنیدن می‌گذرانم ولی همچنان شرمنده درخواست‌های فراوان دیدارم. من امیدوارم چون شما می‌نویسید،اعتراض می‌کنید، قهر می‌کنید، امضا می‌کنید، طومار جمع می‌کنید. امیدوارم زیرا اگر او را نبود با من میلی چرا ظرف مرا بشکست لیلی. من امیدوارم پس هستم، زیرا رییس سازمان سینمایی هستم.

 

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: گمان می‌کنم که طوفان‌ها را پشت سر گذاشتیم و چه زیبا گفت امام عدالت ونخستین شهید محراب که طوفان برای نوازش سرشاخه‌ها نیست. طوفان برای آزمون ریشه‌هاست. ما هنوز در آغاز راهیم اما آغاز کردیم رفتن را. توشه راه برگرفتیم از دیدگاه های ارزشمندتان.آغاز کردیم رفتنی را به پشتوانه پشتیبانی‌های بی‌دریغ‌تان. به پشتوانه‌ لبخندهای رضایت‌تان، به پشتوانه اعتماد متقابلی که دارد شکل می گیرد. میوه این اعتماد شیرین خواهد بود برای همه برای سینمای ایران برای نظام جمهوری اسلامی ایران.

 

وی تصریح کرد: بر این باورم نیاز امروز سینمای ایران گفتگو است. گفتگو به جای مجادله. گفتگو برای همدیگر را فهمیدن برای از بردن کدورت‌ها گفتگو برای یافتن نقطه های پیوند؛ نقطه هایی که به هم می رسند و می شوند خط، خط زیستن ما با هم، خط ما خط سینمای ملی ایران، خط سینمای امید، خطی که متقاطع است، با خطوط اجتماعی و فرهنگی. خطی که سقف‌اش می تواند تا آسمان باشد، خطی که قرمز نیست به سمت خطوط قرمز واقعی نه توهمی میل نمی کند. بیایید با این نقطه‌ها خطی برای سینمای ایران رسم کنیم. خطی که نه او خواند نه غیر. نه چپ خواند نه راست، آن خط سومی که ما باشیم؛ ما یعنی سینمای ایران. ما یک خط و یک نگاهیم و ما خود سینمای ایرانیم.

 

ایوبی در ادامه بیان داشت: گفتگوی درونی بین خانواده سینما و گفتگوی بیرونی با همه آن‌هایی که در این سال‌ها به سینما بدگمان شده اند. بدگمان شده‌اند به کسانی که برای منافع آنی و گروهی خود بسیاری را برعلیه سینما شوراندند. آن‌ها که در مبارزات حرفه ای تیشه به ریشه اصل سینما زدند. آن ها که سینمای نجیب و شریف ایران را به وابستگی به بیگانه؛ به دشمنی با دین و به ستیز با آیین‌ها متهم کردند. از همه آن ها می‌خواهم که بازگردند و گذشته را جبران کنند. خود نیک می‌دانند که بر شاخ نشسته بودند و بن می‌بریدند. این گفتگو نیازمند شجاعت است. شهامت عذرخواهی و شجاعت بخشش؛ هر دو لازم است. به زودی حلقه‌های دیدارتان را با طیف‌های گوناگون تصمیم‌گیر و تصمیم ساز کشور فراهم می کنم. از شما می خواهم که مرا در این گفتگوی سازنده یاری کنید.

 

وی تاکید کرد: اما سخن اصلی من با شما این است که آستین‌ها را بالا زده و کار، کار و کار بیافرینید. برگشت بزرگان به سینما را جشن می‌گیریم و ورود اندیشه‌های جوان و خلاق به این عرصه را گرامی می‌داریم. همه آن ها که ماندند و دل و دماغ آفرینش را از دست داده بودند برخیزند و دست به کار شوند. و به آن‌ها که کوچ کردند رفتند نه برای ماندن، که برای برپای ماندن و برای بازگشت به آغوش میهن، به عنوان کسی که سالیان سال همدل ایرانی در غربت بوده‌ام می گویم که هیچ ایرانی را توان زندگی به دور از خورشید رضوی نیست. ایرانی بدون دماوند و تخت جمشید بدون امامزاده صالح و تجریش؛ بدون عاشورا و نوروز هرگز قابل تصور نیست.

 

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به پیام رئیس جمهور برای جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: اما سخن رییس جمهور خواست مردم است زندگی پرامید و نشاط حق مردم است و سینما می تواند زندگی بیافریند. سینمایی می‌تواند جهانی شود که از جایی آمده باشد، نام و نشانی و شناسنامه ای. سینمای ایران باید ایرانی باشد؛ نمی‌تواند اسلامی نباشد. از کسانی که در این سی سال گذشته این چراغ را روشن نگه داشتند سپاسگزارم. از رضا داد سپاسگزارم که این آیین باشکوه را سامان دادند. جشنواره تنها آیین است و هیچ جایزه‌ای جبران زحمات عاشقانه یک هنرمند نیست .

 

براساس این گزارش، در بخش پایانی مراسم رضا یزدانی به اجرای سه قطعه موسیقی پرداخت و با اجرای مراسم آتش بازی در محوطه تالار وحدت آئین افتتاحیه سی‌ودومین جشنواره‌بین‌المللی فیلم فجر به پایان رسید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴
واقعاً اوني که ماني حقيقي درباره فراستي و مستغاثي گفت، تقدير بود؟ رسماً‌ مسخره شون کرد، منظورش اين بود که اونا از فيلم من انتقاد کردن ولي اوني که برنده است و جايزه ميگيره منم، يعني من خوبم!
اونوقت شما نوشتين تقدير!!!!!
20
3
سيد
-
۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۶
وقتي که تقسيم هنرمند به ارزشي و غير ارزشي بي معنا ميشود
معلوم است که افرادي مثل وثوقي ستون سينماي ايران ميشوند
1
1
بدون نام
-
۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۴
خوشحالم از اينکه حاتمي کيا دوباره به ساختن فيلمهاي دعاع مقدس برگشته.پس از فيلم دعوت واقعا نگران شده بوديم.
14
3
فرزند ايران
-
۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۰
جشنواره فجر انقلاب و تقدير از بازيگران هرزه و همه کاره ي قبل انقلاب!!!
فاتحه اين قسم هنر رو بايد خوند...
7
2
رسواگر فتنه
-
۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۷
اقاي راد
وقتي بهروز وثوقي را
پدر سينماي ايران خواندي
دليل بي پدري سينما را فهميدم!
4
2
بدون نام
-
۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۶:۰۴
واقعا كه...
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار