به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، نمایندگان در نشست علنی امروز، یکشنبه، 13 بهمن ماه مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 93 با بند الف تبصره 4 موافقت کردند.
براساس این بند، اختصاص 35 میلیارد دلار فاینانس به دستگاه اجرایی، بخش خصوصی و همچنین تعاونیها ممکن شد.
در این بند آمده است: استفاده دستگاههای اجرایی و بخشهای خصوصی و تعاونی با سپردن تضمینهای لازم به بانکهای عامل از تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) در سال 1393 علاوه بر باقیمانده سهمیه سالهای قبل، همارز ریالی سی و پنج میلیارد (35.000.000.000) دلار تعیین میشود.
پیش از این نمایندگان پیشنهادهای مختلفی را مطرح کردند که از این میان نادر قاضیپور پیشنهاد حذف این تبصره را مطرح کرد که با مخالفت نمایندگان روبرو شد.
همچنین عدهای دیگر خواستار استفاده نکردن دستگاههای اجرایی از باقیمانده سهمیه سالهای قبل فاینانس بودند که آن نیز با مخالفت نمایندگان روبرو شد که در نهایت نمایندگان با اصل این تبصره موافقت کردند.
همچنین در این جلسه، محمدرضا پورابراهیمی در تذکری با استناد به ماده 154 آیین نامه داخلی مجلس با بیان اینکه براساس این ماده، پس از صحبت سخنگوی کمیسیون در رابطه با ماده موضوع مورد بحث رایگیری میشود، گفت: در نشست امروز در موضوع اعتبارات فاینانس، کمیسیون اقتصادی پیشنهادی را مطرح کرد که براساس آن 10 درصد از اعتبارات فاینانس برای حمل و نقل عمومی اختصاص داده میشود، اما شاهد بودیم که آقای کاتب به عنوان سخنگوی کمیسیون تلفیق پشت تریبون مجلس اعلام کرد که این اعتبارات برای قطار شهری است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه توضیحات سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس در پشت تریبون در رأی نمایندگان تاثیر میگذارد، افزود: هیئت رئیسه باید به این موضوع توجه کند تا اظهارات افراد به درستی بیان شود.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر در نشست روز گذشته در بررسی یکی از بندهای تبصره 3 لایحه بودجه، آقای ثروتی به جای سخنگوی کمیسیون تلفیق به پشت تریبون آمد که به نظر من این رویکرد و این اقدام درست نیست.
علی لاریجانی، رئیس مجلس در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: براساس آیین نامه داخلی مجلس زمانی که سخنگوی کمیسیون مربوطه در نشست حضور نداشته باشد، یکی از اعضا میتواند به جای آن فرد اظهارنظر کند.