محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمان، با اشاره به سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر انقلاب بیان داشت: اقتصاد مقاومتی در دراز مدت می تواند کشور را به قدرت بین المللی اقتصادی تبدیل کند و حرکت به سمت توسعه پایدار از محورهای اساسی عنوان شده توسط رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به چالش های اقتصادی امروز به دلیل وابستگی افزود: دشمنان با تحریمهای خود اقتصاد کشور را نشانه گرفته اند و جنگی اقتصادی به راه انداخته است و طبق فرموده مقام معظم رهبری جهاد اقتصادی به معنای واقعی راه رهایی از این چالش است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف در محقق شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی تاثیر گذار است، بیان داشت: 80 درصد هزینههای جاری در بخش مصرف است و در کشورهای توسعه یافته 80 درصد هزینههای عمرانی و 20 درصد هزینههای جاری را دربر میگیرد که این آمار در کشور ما برعکس است.
پورابراهیمی با اشاره به برنامهریزیهای اخیر در سند ملی بودجه کشور گفت: ترکیب هزینههای جاری و عمرانی و درآمدهای مستمر با غیرمستمر نشاندهنده مشکل اقتصادی و نیازمند اقدامات جدی و اصلاح است.
وی تصریح کرد: در بخش منابع اکنون کل منابع بودجه کشور از 60 درصد منابع متعلق به درآمدهای نفتی، 20 درصد فروش داراییهای اصل 44 و اوراق مشارکت، داراییهای مالی و 20 درصد مربوط به مالیات است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به فضای علمی کشور گفت: ظرفیت علمی کشور نسبت به سالهای اول انقلاب دو برابر شده و جمعیت دانشگاهی به چهار میلیون و 500 هزار نفر رسیده است و امروز کشور ما در عرصههای علمی جهان رتبههای تک رقمی را داراست.
پورابراهیمی حرکت به سمت توسعه پایدار را از محورهای اساسی عنوان شده توسط رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی در حوزه ملی با رویکرد دانش بنیان باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به عملی شدن و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان گفت: کاهش تصدیگری دولت یکی از محورهای اقتصاد دانشبنیان است، دولت باید دخالت خود را به کمترین حد برساند تا قشر نخبه بتوان در عملی شدن این سیاست کمک کند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها گفت: نحوه اجرا و پرداخت یارانهها در کشور مشکل دارد و در دولت قبل پرداخت یارانه به دهکهای مختلف دچار اشکال شد؛ در حالی که پرداخت باید بر اساس درآمدها باشد و امروز همه باید به دولت کمک کنند تا موضوع هدفمندی اقتصادی به بهترین شکل در کشور اجرایی شود.