آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۵۲۹۴
ابراهیم رزاقی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

اقتصاد مقاومتی نه سیاست‌های لیبرالی/ باید به مبانی ارزشی قانون اساسی و اندیشه‌های امام بازگردیم

یک کارشناس اقتصادی در تشریح الزامات اقتصاد مقاومتی گفت: دید کشور ما اکنون لیبرالی است و تنها اسمش را اقتصاد مقاومتی گذاشته‌ایم.

ابراهیم رزاقی، پژوهشگر و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، از الزامات اقتصاد مقاومتی سخن گفت و بیان کرد: مهمترین مسئله این است که ابتدا ببینیم با چه دیدی می‌خواهیم مقاومت کنیم.


وی ادامه داد: به نظر بنده دید کشور ما اکنون لیبرالی است و تنها اسمش را اقتصاد مقاومتی گذاشته‌ایم. با مرور اندیشه‌های امام در وصیتنامه‌اش می توانیم معنای درست اقتصاد مقاومتی را درک کنیم.


رزاقی به تشریح معانی اقتصاد مقاومتی پرداخت و افزود: باید مواد خام نفروشیم، نیازهای مصرفی کشور را در داخل تولید کنیم، سرمایه مشروع را در چرخه مزرعه و کارخانه صرف تولید نماییم و در مصرف زیاده‌روی انجام ندهیم.


این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: بر اساس قانون اساسی باید به گونه‌ای عمل کنیم که همه افراد شاغل باشند و با یک شغل خود بتوانند به راحتی زندگی کنند، نه مانند اکنون که قیمت‌ها به قدری بالا رفته است که برخی با دو شغل هم نمی‌توانند زندگی کنند.


این استاد دانشگاه اعتقاد به انجام کارها را لازمه عملی شدن آن خواند و اضافه کرد: اگر به این امر معتقد نباشیم، صرفاً از اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنیم و در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتد. همان گونه که مقام معظم رهبری چند سال پیش مباحثی چون اصلاح الگوی مصرف، حمایت از تولید داخلی و ... را مطرح کردند و همه افراد نیز در حسن این امور سخن گفتند، اما هیچ کدام عملاً کاری انجام ندادند.


وی ادامه داد: ما با اندیشه‌های بنیانی روبرو هستیم، اما ابتدا باید ببینیم آن اندیشه‌ها چیست؟ الان 24 سال است که سیاست‌های لیبرالی در حال اجراست، در حالی که کاملاً ضد اقتصاد مقاومتی می باشد، به همین دلیل ما ضربه‌پذیرتر شده‌ایم.


رزاقی بازگشت به مبانی ارزشی قانون اساسی و اندیشه‌های امام را ضرورت کار خواند و افزود: لازم است از سرمایه‌گذاری در صنعت، کشاورزی و خدمات تولیدی حمایت انجام پذیرد، هر چند به ضرر فعالیت‌های غیر تولیدی باشد تا این گونه فعالیت‌ها الگو نشوند.


این پژوهشگر اقتصادی تاکید کرد: اگر بخواهیم سرمایه‌دارانه فکر کنیم، حتماً موفق نخواهیم بود. تولیدکننده ما نباید تنها به فکر پولدار شدن باشد، باید معیارهای دیگری مدنظر باشد، آن هم معیارهای اصلاحی.


وی در ادامه اظهار داشت: ضرورت دارد تنها خدا را بپرستیم، نه پول را. به منافع ملی توجه کنیم و فکر نکنیم سود «من» مهم‌تر است. دولت کالا وارد نکند و سعی کند در داخل تولید انجام پذیرد. دلار ارزان عرضه نشود تا واردات را تشویق کنیم، فقط برای موارد خیلی ضروری همچون افزایش تولید به معنای واقعی نه مثلاً برای قطعات خودرو.


رزاقی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی افراد در تحقق اقتصاد مقاومتی مسئولند و باید از تمام توان خود در این راه بهره بجویند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار