آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۸۷۲۳
قاسم جعفری در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

نبود یک نقشه جامع سبب هدر رفت بیش از حد سرمایه‌ها می‌شود/ «علم» بهترین چراغ راه تحقق اقتصاد مقاومتی

نماینده مردم بجنورد در مجلس گفت: اگر بدون نقشه راه و غیرپژوهش‌گرایانه حرکت خود را آغاز کنیم، به طور حتم منجر به هدر رفت بیش از حد سرمایه‌ها خواهیم شد.

قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به بند دوم ابلاغیه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری مبنی بر «پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده‌سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور» گفت: تاکید مقام معظم رهبری این است که ما حتماً یک نقشه راه داشته باشیم تا در میانه راه با مشکل مواجه نشویم.


وی افزود: زمانی که از نقشه راه صحبت می‌شود، باید بدانیم از کجا، با چه ظرفیتی، با چه امکاناتی و در چه ابعادی شروع می‌کنیم و قرار است به کجا و چه هدفی برسیم و در این میان با اطلاع از مراحل پیش رو، از ابزارهای مناسب آن کار استفاده کنیم.


جعفری ادامه داد: طبیعتاً در میانه راه امکان مواجهه با موانع و مشکلات وجود دارد که لازم است نوع برخورد و مقابله با این مشکلات را شناسایی کنیم. هوشمندی در مسیر و برخورد با این چالش‌ها نیاز به چراغی دارد تا افق را درست و دقیق ببینیم.


نماینده مردم بجنورد در خانه ملت از علم به عنوان چراغ راه و روشن کننده مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی نام برد و اظهار داشت: معنای اقتصاد دانش بنیان نیز همین است که بر اساس واقعیت‌های موجود بتوانیم از بیشترین ظرفیت بهره مند شده و با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و همچنین تجربیات دیگران در این مسیر گام برداریم.


وی بیان کرد: آقا تعبیر زیبایی کردند که «اقتصاد ما باید یک اقتصاد متکی به دورنِ برون نگر باشد»؛ این نکته بسیار جالبی است و معنایش این نیست که وقتی می‌گوییم اتکا به نیروی داخلی داشته باشیم، خود را از تجربیات و راهی که دیگران طی کرده‌اند، محروم سازیم، بلکه باید از این تجربیات نیز استفاده کرد.


جعفری تاکید کرد: در این میان اگر بدون یک نقشه راه و غیرپژوهش‌گرایانه حرکت خود را آغاز کنیم، به طور حتم منجر به هدر رفت بیش از حد سرمایه‌ها خواهیم شد؛ به معنای دیگر در صورت انجام ندادن یک کار علمی، دچار آزمون و خطا می‌شویم.


عضو کمیسیون آموزش مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اقتصاد دانش‌بنیان، به معنای تجربه مراحل مختلف و صنعتی کردن کار پس از طی مراحل پژوهشی و سپس رساندن آن طرح به مراحل تولید صنعتی و عمومی است که نتیجه آن طی کردن صحیح مسیر و برطرف نمودن مشکلات است. در این صورت حتی اگر در مواردی با مشکل نیز مواجه شویم، بازگشت از مسیر خسارت کمتری خواهد داشت.

 

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، مقام معظم رهبری در بند دوم ابلاغیه خود در خصوص سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر «پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیاده‌سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش‌بنیان در منطقه» تاکید کرده اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار