مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به وام 60 میلیونی زوجهای جوان و 45 میلیونی باقی متقاضیان گفت: بازپرداخت تسهیلات مسکن مهر مجدداً 20 ساله شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بتشکن، مدیرعامل بانک مسکن در نشست خبری گفت: بانک مسکن از نظر مانده تسهیلات بزرگترین بانک کشور است؛ این بانک 910 هزار میلیارد ریال مانده تسهیلات دارد و با توجه به اهمیت بخش مسکن، توجه به این بانک در سال آینده بیشتر خواهد بود.
وی افزود: حدود 30 درصد از سرمایهگذاری ناخالص ملی و 13 درصد از حوزه اشتغال به بخش مسکن مربوط است؛ این بخش با 78 حوزه اقتصاد رابطه پیشینی و با 58 بخش اقتصادی رابطه پسینی دارد.
بتشکن افزود: با پیگیریهای بانک مسکن و تصویب شورای پول و اعتبار موفق شدیم بعد از هشت سال سقف تسهیلات را از 20 میلیون تومان به 35 میلیون تومان افزایش دهیم؛ این تسهیلات با سود 15 درصد و سررسید 12 درصد عرضه میشود.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: همچنین ما یک طرح آزمایشی در دست داریم که طبق آن زوجهای جوان از تسهیلات 50 میلیون خرید مسکن برخوردار میشوند که در کنار 10 میلیون وام جعاله در مجموع این زوجها میتوانند 60 میلیون تومان تسهیلات مسکن دریافت کنند؛ سایر متقاضیان نیز در مجموع میتوانند 45 میلیون وام مسکن بگیرند.
وی ادامه داد: با این قوانین جدید، هم میزان اهدای تسهیلات در بانک فعالتر میشود و هم سرمایههای بیشتری به سمت بانک سرازیر میشود.
بت شکن گفت: بانک مسکن جزو بانکهایی است که پایین ترین نرخ سود را دریافت میکند و طولانیترین دوره بازپرداخت تسهیلات را دارد که میزان سود آن 15 درصد و دوره سررسید این تسهیلات 12 ساله است.
مدیرعامل بانک مسکن در خصوص راههای دریافت تسهیلات بانک مسکن گفت: یک راه این است که متقاضیان از طریق سپرده گذاری از این تسهیلات برخوردار شوند، راه دیگر این است که سپردهگذارانی که مشمول دریافت این تسهیلات میشوند، میتوانند حق تقدم خود را در قالب اوراق بهادار در فرابورس عرضه کنند.
وی در خصوص عرضه اوراق وام مسکن در فرابورس اضافه کرد: از آنجایی که دریافت این تسهیلات زمان معطلی ندارد، متقاضیان میتوانند با پرداخت مبلغی به عنوان حق تقدم دارندگان این اوراق، از آن برخوردار شوند؛ در واقع عرضه کنندگان این اوراق در فرابورس میتوانند تمام کسانی باشند که از سپرده گذاری ممتاز ما استفاده کرده اند.
بتشکن ادامه داد: قیمت اوراق وام مسکن در فرابورس از طریق عرضه و تقاضا مشخص میشود که با توجه به اینکه در حال حاضر متقاضیان واقعی درخواست دریافت این اوراق را دارند، قیمت آنها به تعادل رسیده است.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: میزان مطالبات معوق بانک مسکن کمترین حد در بین تمام بانکهاست و طبق اعلام رسمی بانک مرکزی نزدیک به دو درصد است و دلیل آن هم این است که متقاضیان دریافت تسهیلات ما عمدتاً خرد هستند؛ همچنین چون وامها به املاک تعلق میگیرد معمولاً این املاک به صورت وثیقه نزد بانکها قرار میگیرند و با توجه به نرخ رشد قیمت املاک غالباً تسهیلات سر موعد مقرر پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: ما در صدد هستیم کسانی را که برای بار اول متقاضی خرید مسکن هستند، شناسایی کنیم و برای این منظور طرح آزمایشی وام 50 میلیونی را راهاندازی کردهایم.
بت شکن اظهار کرد: از اول تیر 92 تا اول آبان همین سال میزان معاملات مسکن حدود 55 درصد کاهش نشان میدهد که این از رکود در بخش مسکن نسبت به دوره مشابه سال قبل حکایت دارد؛ ما با بررسیهای کارشناسی به دنبال حل این مشکل هستیم.
مدیرعامل بانک مسکن عنوان کرد: در حال حاضر مانده منابع ما حدود 300 هزار میلیارد ریال است و این نشان از افزایش 20 درصدی نسبت به سال گذشته دارد.
وی در خصوص معوقات این بانک به بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات مسکن مهر اعلام کرد: طبق مصوبه شورای پول و اعتبار در هفته گذشته، بنا شده است که کل اضافه برداشت بانک مسکن از بانک مرکزی به یک خط اعتباری 20 ساله تبدیل شود که مبلغ آن رقمی بالغ بر 450 هزار میلیارد ریال است؛ بانک مسکن از یک دوره بازپرداخت سه ساله پیش از آغاز این خط اعتباری برخوردار است.
بتشکن اظهار کرد: خوشبختانه بانک مسکن جزو معدود بانکهای غیرتحریمی کشور بوده است و در سالهای گذشته فعالیتهای زیادی برای گشایشهای ارزی توسط این بانک انجام شده و در حال حاضر ما با بانکهای بزرگ دنیا روابط کارگزاری داریم و بر این اساس واریز منابع خارج از کشور که طی مذاکرات اخیر آزاد شدهاند توسط بانک مسکن نیز انجام خواهد شد.
مدیرعامل بانک مسکن اضافه کرد: مبلغی حدود 500 هزار دلار طبق توافقات از منابع صندوق توسعه ملی در سال 93 از طریق بانک مسکن به بازار تزریق خواهد شد که اتفاق مثبتی برای این بانک خواهد بود.
وی در خصوص دلیل یکسان بودن وام خرید مسکن در تهران و شهرستانها گفت: ما پیشنهادهایی را برای منطقهای شدن این تسهیلات به شورای پول و اعتبار و وزارت مسکن ارائه کردهایم که پس از پایان دوره آزمایشی سه ماهه فعلی این پیشنهادها بررسی خواهد شد.
بت شکن گفت: طبق برآوردها در حال حاضر حدود 21 میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد که 200 هزار واحد به طور سالانه تخریب میشوند و با احتساب این میزان تخریب شده در سال برای پایان دوره چهار ساله فعلی، ما به حدود پنج میلیون و 200 هزار واحد مسکونی در کشور نیازمندیم؛ برای این منظور در سال آینده مقرر شده است که 150 هزار واحد مسکن اجتماعی توسط دولت، شهرداری و خیریهها تامین شود. 630 هزار واحد بدون دخالت دولت توسط مردم ساخته شود و 150 هزار واحد نیز در سال آینده توسط بانک مسکن حمایت خواهد شد که در مجموع از یک میلیون و 100 هزار واحد مسکونی جدید در سال آینده خبر میدهد.
مدیرعامل بانک مسکن در خصوص انحصار بانک مسکن برای ارائه تسهیلات مسکن گفت: همه بانکها امکان پرداخت تسهیلات مسکن را دارند، اما به دلیل سود 15 درصد این تسهیلات و دوره پرداخت 12 ساله بانکهای تجاری علاقهای به این زمینه ندارند و هیچ انحصاری برای بانک مسکن در این خصوص وجود ندارد.
وی در خصوص تسهیلات وام مسکن جوانان گفت: در حال حاضر این میزان 35 میلیون تومان است که در سال 93 به 45 میلیون تومان افزایش مییابد و در آینده امکان افزایش این میزان به 77 میلیون تومان برای سپردههای بلندمدت مهیا خواهد شد.
بتشکن در خصوص میزان پوشش وام مسکن برای قیمتهای فعلی املاک گفت: در شهرستانها این وامها حدود 30 درصد از یک ملک 70 متری را پوشش میدهد، اما در تهران این میزان حدود 10درصد است، لذا مخاطبان اصلی تسهیلات فعلی ما شهرستانهای غیرتهران هستند و در مراحل بعدی ما برای شهرهای بزرگ نیز برنامهریزی خواهیم کرد.
مدیرعامل بانک مسکن اضافه کرد: طبق مصوبه شورای پول و اعتبار که یک خط اعتباری 20 ساله برای بانک مسکن ایجاد شد، دوره بازپرداخت تسهیلات مسکن مهر که به 15 سال کاهش یافته بود، مجدداً بیست ساله خواهد شد و این خبر خوبی برای این متقاضیان است.
وی در پایان ضمن تبریک فرارسیدن دهه فجر گفت: ما در روزهای پیش رو اتفاقات مهمی را در این بانک خواهیم داشت که از جمله آنها پذیرش سهام شرکت سرمایهگذاری بانک مسکن در بورس، اولویت بندی در شرکت سرمایهگذاری ساختمان بانک مسکن برای سپرده گذاران این بانک و تاسیس چند سپرده جدید خواهد بود.
اگر ممکن است وامي براي خريد زمين در نظر بگيريد چون با اين وام نمي شود خانه تهيه کرد ، ما که هيچ سرمايه اي نداريم با اين وام هم نمي تونيم خانه دار بشيم.