آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۱۳۶۸
استادانی که به توافقنامه ژنو انتقاد کردند؛

روحانی دقت کن!

نگاهی به سوابق علمی برخی از منتقدان ژنو نشان می‌دهد بسیاری از آنها دارای مدارج علمی از دانشگاه‌های معتبر اروپایی و آمریکایی و همچنین دانشگاه‌های برجسته کشور هستند که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.
روحانی دقت کن!

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام روحانی در جلسه ای با روسای دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه های کشور با اشاره به توافق نامه ژنو و در واکنش به منتقدین این توافقنامه گفت: «چرا یک عده بی‌سواد که از بخش‌هایی خاص پول می‌گیرند باید حرف بزنند اما بزرگان،‌ دانشگاهیان و اساتید ما سکوت می‌کنند؟ چرا وقتی یک اتفاق بین‌المللی رخ می‌دهد،‌ اساتید نامه خصوصی به رئیس‌جمهور می‌نویسند؟ چرا فریاد نمی‌زنید؟ چرا وارد میدان نمی‌شوید؟ ما روحیه سقراط ‌وار می‌خواهیم. کسانی که در مذاکرات ژنو،‌ مذاکره کردند نیز از دانشگاه‌ها هستند و از اساتید دانشگاه‌های ما به حساب می‌آیند.»

 
اما نگاهی به سوابق علمی برخی از منتقدان ژنو نشان میدهد بسیاری از آنها دارای مدارج علمی از دانشگاههای معتبر اروپایی و آمریکایی و همچنین دانشگاههای برجسته کشور همچون؛ دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف ودانشگاه شهید بهشتی هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنان می پردازیم:
 
دکتر سعید زیباکلام - عضو هیأت علمی گروه فلسفه دانشگاه تهران
 
 
توافقنامه ژنو صنعت هسته‌ای ایران را با خاک یکسان می‌کند ؛ متن توافقنامه که ترجمه‌اش به دست ما رسیده است تضادهایی با اصل آن دارد که ما این را به پای ترجمه نادرست آن می‌گذاریم. باید به طرف غربی و آمریکایی که توانسته‌اند چنین توافقنامه‌ای را تدوین نمایند تبریک گفت زیرا با این شرایط تا چند وقت دیگر صنعت هسته‌ای در کشور ما با خاک یکسان می‌شود.
 
علی زاکانی - عضو هیأت علمی علوم پزشکی دانشگاه تهران
  
این توافق نه فتح‌الفتوح است و نه زهر هلاهل و نه جام زهری است که حکایت از هزیمت اساسی باشد آنچه که مهم است این است که ما از چه منظری با این موضوع برخورد کنیم. ما باید بیشترین منافع موجود و زوایای بالقوه را در این قرارداد به فعلیت برسانیم چراکه این مرحله، آغاز یک مبارزه‌ای است که هر کسی باید نقش خود را ایفا کند.
 
ناصر نوبری - دیپلمات با سابقه و سفیر ایران در شوروی و استاد دانشگاه در گرایش روابط بین الملل
 
 
استراتژی طرف مقابل در موافقتنامه ژنو این‌بار بجای قطع درواقع خشکاندن درخت هسته ای ایران است که در سه بخش به اجرا درمیاید، بخش اول محدود سازی تولید محصول (غنی سازی)، بخش دوم محدودسازی تأسیسات و صنایع خط تولید و بخش سوم جمع آوری اطلاعات از کلیه بخشهای عملیاتی است.
 
آنها تلاش کرده اند متن ژنو را طوری نگارش کنند که ما نتوانیم حتی یک نقطه ی قرص و محکم پیدا کنیم که قلابمان را به آن بیاندازیم و طنابمان را از آن آویزان کنیم تا کمی بالا برویم. این درحالی است که طرفهای مقابل در تمام اطراف برنامه ی هسته ای ما غل و زنجیر و قلاب انداخته اند و امکان تکان خوردن را به ما نخواهند داد.
 
امیرحسین موسویان - عضو تیم مذاکره کننده هسته ای دولت اصلاحات و پژوهشگر دانشگاه پرینستون
 
این توافق نامه نقاط ضعف و قوت برای هر دو طرف دارد. چیزی که ما را با چالش مواجه کند ابعاد بازرسی‌هاست که قطعنامه‌های شوای امنیت و قطعنامه‌های آژانس دارد. تیم مذاکره کننده ما در این باره با چالش جدی مواجه خواهد شد. چون هم شورای حکام آژانس و هم شورای امنیت سازمان ملل ابعاد بازرسی‌های گسترده را خواسته‌اند. ایران هم عضو آژانس است و هم عضو سازمان ملل.. ایران باید یک محدودیت‌هایی را بپذیرد، مثل 5 درصد، این محدودیت‌ها داوطلبانه است. و مغایر ان پی‌تی‌هم هست. چون ان‌پی‌تی به شما اجازه غنی‌سازی صد درصد می‌دهد. واقع بینانه این است که ایران به مطالبات حداکثری خود رسیده است .
 
دکتر الیاس نادران - عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران  
  
وی توافقات ژنو را بسیار حساس دانسته و معتقد است اگر زیرکی به خرج ندهیم این توافق نامه تماما به ضرر ما خواهد بود.
 
دکتر محمد جواد لاریجانی - مدرس علوم سیاسی دانشگاههای تهران و امام صادق(ع)  
  
برخی موارد این سند با قانون اساسی ما تضاد دارد. مثلا دوره‌ طولانی که ممکن است 20 سال طول بکشد در این سند پیش‌بینی شده است و در این دوره‌ طولانی باید غنی‌سازی‌مان را به شکل استصوابی به تصویب 1+5 برسانیم. یعنی آن‌ها باید تشخیص دهند آیا ما نیاز به غنی سازی داریم یا خیر، کجا غنی‌سازی کنیم و چقدر غنی‌سازی کنیم. این در حالی است که بحث داخلی ما نمی‌تواند به نظر استصوابی دیگران منوط شود. هرچند که استطلاعی آن هم بد است.
 
دکتر نادر ساعد - استاد یار رشته حقوق بین الملل در دانشگاه شهید بهشتی  
  
اینکه چرا امریکا در شرایط بحرانی اخیر یعنی شوک مشکوک به سکته در مذاکرات، هنوز تب ناشی از افزایش لیست تحریم های ایران پائین نیامده، به سراغ اعلام بالاترین خواسته‌های خود در چشم انداز توافق ژنو شده است، قابل مطالعه و ارزیابی است ، شاید قضیه «به مرگ گرفتن و به تب راضی شدن» یعنی افزایش آستانه انتظارات غرب از دیپلماسی هسته‌ای ایران در امتیازدهی باشد. انتظار می‌رفت که با اطلاع مقامات دیپلماسی هسته‌ای کشور از این گونه انتظارات و چشم اندازهای خارج از بازی برد - برد که امریکا به راه انداخته تا همه امتیازها و دستاوردهای توافق ژنو را به نفع خود مصادره کند، با واکنش شدید و اعتراضی روبرو می‌شد اما تا کنون چنین نشده است. علاوه بر این، پرسشی اساسی همچنان باقیست که در مراحل بعدی مذاکرات هسته‌ای، دیپلماسی هسته‌ای کشور چه طرح و تدبیری در مقابل این مطالبات و افق‌های تعقیب شده توسط امریکا دارد؟

در هر حال، توافق ژنو با چند هفته ای که از حصول آن می گذرد و با مسیری پرپیچ و خمی که امریکا برای آن در سر دارد، به بار کجی می ماند که به این سادگی ها و بدون مرارت ساربان و رنجش جدی چشم به­راهان، به سرمنزل مقصود نخواهد رسید!

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
عليا
-
۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۰
آقاي روحاني دقت کن!!!
يه سوال؟؟؟
چرا روزنامه يالثرات و 9 دي را بستيد؟

آقاي روحاني لطفا به کارهايي که مي کنيد دقت کنيد.مردم نگاه ميکنند. ميفهمند...اگر زماني متوجه شديد که باعث خشم مردم و خانواده شهدا و جانبازان هستيد يا رهبري عزيز نسبت به آن نظر موافقي ندارنند...کمي تامل کنيد...
دقت کنيد که چه کار ميکنيد...که دوباره براي شما يک 9دي ترتيب ندهيم....
75
7
طاهره السادات
-
۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۹
يه سوال داره من رو ديوونه ميکنه
به خواهر من مجوز کشيدن ذوالفقار در دست امام علي رو تو يک کتاب داستان نميدن البته به بهانه ي بدآموزي وتحريک خشونت کودکان
يعني بدآموزيش حتي از فيلم جدايي نادر از سيمين و...بدتره؟
45
4
نيما
۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۵
خواهرم
قصه اينه که بايد فرهنگ جنگ و شهادت و ايستادگي در کودکان اين سرزمين بخشکه تا همه مثل آقاي ظريف از بمب هاي آمريکا بترسند!
شهيده
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۱

........
راستش واقعا نمي دونم چي بگم!
نيما
-
۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۴
اي بي سوادهاااااااااااااااااااا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
0
بدون نام
-
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۸
أأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأأ چقد بي سواد
10
0
مريم
-
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۱
يکم به جواب سوالي که بايد به آرميتا و عليرضا بديد فکر کنيد جناب ريئس که چرا محل کار پدر از دست رفته ي منو تعطيل کردين؟ اين سوال يه بچه ي بي سواده!
19
0
mehdi
-
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲
اي بابا اينها که استاد نيستند مردان سياست هستند
منظور رئيس جمهور شخصيت هاي علمي بود وگرنه مخالفت اين افراد که ملاکش همان مخالفت سياسي است. در واقع هرکس هم دکتر باشد و در دانشگاه به منزله داشتن سواد کامل در همه زمينه ها نيست که بتواند اظهار نظر کند. افراد سياسي را از ليست منتقدان جدا کنيد و ديگر شخصيت هاي علمي غير سياسي منتقد را معرفي کنيد.
3
22
يه دوست
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۶
با سلام خدمت دوست عزيز
عرض کنم شما يه باسواد معرفي کنيد که اين توافق رو بپذيره تمام کسانيکه اين توافق رو مي پذيرن سياسي هستن
rahel
-
۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۸
همه مخالفاي دولت ايشون بي سواد هستن! هر كي دست و كف و سوت ميزنه تحصيل كرده و با شعوره بقيه بيشعورن، چقدم بي سواد زياد شده اين روزا
14
2
حسني
-
۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۹
الان کاملا جمع بي سوادا و باسوادا مشخص شد...
من با شخص رييس جمهور مخالفتي ندارم.بلکه رفتار و اعمال ايشون براي من و بقيه شبه ناک است.چرا ايشون همون لحظه اول روزنامه يالثارات و 9 دي رو بستن؟مگه اينا مشکلي داشت؟چرا همه مشکلات امروز رو گفتن تقصير دولت قبله؟دولت قبل غزت مردم رو حفظ کرد،سياست خارجي خيلي خوبي داشتن.سياست داخليشونم از لحاظ عملي و اجرايي فوق العاده بود....
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار