کد خبر:۲۹۲۰۷۸
در جلسه امروز مجلس تصویب شد

اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای کاهش تصادفات/ تعیین شرایط پرداخت تسهیلات مسکن ایثارگران

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای ۲۰۰ میلیارد تومان از حق بیمه شخص ثالث را به امور کاهش تصادفات اختصاص دادند.
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای کاهش تصادفات/ تعیین شرایط پرداخت تسهیلات مسکن ایثارگران

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، وکلای ملت در بند هـ این تبصره مصوب کردند مبلغ 2 هزار میلیارد ریالی که شرکت‌های بیمه‌ای از حق بیمه شخص ثالث دریافت می‌کنند در اختیار نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد تا در امور کاهش تصادفات هزینه شود.

آنان در بند الحاقی به بند د تبصره 15 دولت را موظف کردند رزمندگان غیرشاغل دارای 12 ماه سابقه رزمندگی و پیشمرگان کُرد مسلمان را تحت پوشش بیمه درمانی قرار دهد و اعتبارات این بند از محل ردیف بیمه ایرانیان قابل پرداخت است.



همچنین در پیشنهادی با الحاق یک بند به تبصره 15 مقرر شد حق بیمه سهم مستخدم، کارفرما برای مستخدمین رسمی دولت که در ابتدای استخدام توسط صندوق تامین اجتماعی وصول شده است بر اساس دستورالعملی که توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و ابلاغ خواهد شد بروزرسانی شود و بدون اینکه بار اضافی بر مستخدم تحمیل کند از این صندوق به صندوق بازنشستگی منتقل خواهد شد. دارد.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی بندهای دیگری از بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 93 را تصویب کردند.


نمایندگان در بند الف تبصره 15 ، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح را مکلف کردند از محل تمام اعتبارات پیش‌بینی‌شده مندرج در قانون بودجه کل کشور که پس از طی مراحل در اختیار آنها قرار می‌گیرد به ‌انضمام دیگر منابع داخلی خود و سایر منابع حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها، حقوق جاری سالانه را برای بازنشستگان، موظفین و مستمری‌بگیران خود تامین کنند.


آنان در بند ب این تبصره، صندوق تامین اجتماعی را موظف کردند کارگزاران و پیمانکاران حقیقی و افراد حقوقی و سایر افرادی که به‌ عنوان کارگر یا تحت هر عنوان دیگری طرف قرارداد مخابرات روستایی هستند(موضوع جزء(و) بند(16) قانون بودجه سال 1389 کل کشور) را پس از واریز حق بیمه سهم کارگر توسط کارگزار و پیمانکار(کارگر) و تا زمان فروش سهام مدیریتی براساس قانون تامین اجتماعی و قانون کار تحت پوشش بیمه قرار دهند.


وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی، نیز ملزم به رفع مشکلات اجرای بند(64) قانون بودجه سال 1391 کل‌کشور مرتبط با کارگزاران مخابرات روستایی شدند و شرکت متولی(شرکت مخابرات ایران) مکلف به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار شد. بر همین اساس تصریح شد:رعایت شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار مانع از استمرار پرداخت حق بیمه موضوع این بند نمی‌شود.


نمایندگان در بند ج این تبصره، به هریک از وزارتخانه‌های نفت و نیرو که پیش از این مجوز داده بودند تا از طریق شرکت‌های تابعه ذیربط در هر 2 ماه به‌ترتیب مبلغ هزار ریال و تا 500 هزار ریال از هر واحد مسکونی شهری اخذ کنند، مصوب کردند این مبلغ جهت بیمه خسارات مالی و جانی اعم از فوت و نقص عضو و جبران هزینه‌های پزشکی ناشی از انفجار، آتش‌سوزی و مسمومیت مشترکین شهری و روستایی گاز و برق از طریق شرکت‌های بیمه صرف شود و انتخاب شرکت بیمه‌گذار با برگزاری مناقصه انجام شود.


همچنین در تبصره بند ج تبصره 15 لایحه بودجه، وزارتخانه‌های نفت و نیرو موظف شدند گزارش عملکرد این بند شامل منابع دریافتی، هزینه‌های پرداختی به شرکت‌های بیمه و خسارت‌های پرداختی به مشترکین اعم از شهری و روستایی را هر6 ماه یک‌بار به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور ارائه کنند.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه ای دولت را به پرداخت 100 درصد هزینه‌های درمانی ایثارگران بازنشسته و شاغل در دستگاه‌های اجرایی و افراد تحت تکفل آنها مکلف کردند.


وکلای مردم براساس این مصوبه در بخش هزینه ای لایحه بودجه، دولت را مکلف کردند 100 درصد هزینه‌های درمانی مربوط به ایثارگران بازنشسته و شاغل در دستگاه‌های اجرایی و افراد تحت تکفل آنها اعم از خدمات بیمه و درمان تکمیلی را توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت کند.


نمایندگان مجلس نحوه پرداخت هزینه‌ تحصیلی جانبازان و فرزندان آنان، فرزندان شاهد، آزادگان و فرزندان آنان و دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی و همسران شهداء و همسران جانبازان را مشخص کردند.


آنان پیش از این مصوب کرده بودند که تحصیل ایثارگران، حافظان کل قرآن کریم و قاریان ممتاز کشوری و مشمولان بند«ک» ماده (20) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی رایگان است.


در عین حال مقرر شد هزینه‌های مربوط به دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه‌های علمی- کاربردی و دوره‌های شبانه و همچنین مراکز آموزشی و پژوهشی غیردولتی از طریق دستگاه‌های ذی‌ربط اعم از بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد امام خمینی‌(ره) و سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای هر نیمسال تحصیلی از محل اعتبارات برنامه 30467 پیوست شماره(4) این قانون پرداخت ‌شود.


به موجب مصوبه مجلس، کمک هزینه تحصیلی اعم از شهریه ثابت و متغیر پرداختی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران به ایثارگران و افراد مشمول خانواده آنها که در واحدهای بین‌الملل داخل یا خارج دانشگاه‌های دولتی و یا غیردولتی پذیرفته می‌شوند، معادل شهریه پرداختی به پذیرفته‌شدگان رشته‌ها و مقاطع مشابه در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای داخلی تعیین و پرداخت می‌گردد و باقیمانده شهریه توسط دانشجو اعم از ایثارگر یا خانواده وی تامین و پرداخت می‌شود.


براین اساس آیین‌نامه اجرایی این بند ظرف دوماه از تاریخ تصویب این قانون به‌ پیشنهاد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط با تأیید معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور به‌ تصویب هیئت‌وزیران می‌رسد.


در پیشنهاد نهایی تصویب شد شهریه دانشجویان جانباز بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و فرزندان آنان، فرزندان شاهد، آزادگان و فرزندان آنان و و همسران شهداء و همسران جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و همسران آزادگان، دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی از محل اعتبارات ردیف مستقل معاونت تأمین شود.


اعتبار مورد نیاز تا سقف بیست و پنج میلیارد ریال از محل صرفه‌جویی اعتبارات بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط این بنیاد پرداخت می‌شود.

تسهیلات 200 میلیارد تومانی برای زندانیان مالی نیازمند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌ منظور پرداخت تسهیلات به زندانیان و محکومان نیازمند در محکومیت‌های مالی مقرر کردند مبلغ 200 میلیارد تومان در اختیار ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان قرار گیرد.

بر اساس این تبصره مصوب شد به‌ منظور پرداخت تسهیلات به زندانیان و محکومان نیازمند در محکومیت‌های مالی مانند دیه و امثال آن که ناشی از قتل و یا جرح غیرعمدی است و محکومان مالی نیازمند غیرکلاهبرداری، مبلغ دو هزار میلیارد ریال از محل وجوه قرض‌الحسنه بانک‌ها در اختیار ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه وکمک به زندانیان نیازمند قرار ‌گیرد تا با نظارت وزارت دادگستری اقدام نماید.

محکومانی که در شرف بازداشت و اجرای حکم هستند، مشمول حکم مذکور در این بند هستند.

با تصویب مجلس آئین‌نامه اجرایی پرداخت این تسهیلات باید توسط وزارت دادگستری و ستاد مذکور تهیه شود و به‌تصویب هیئت‌وزیران برسد و دولت نیز مجاز است نسبت به تضمین تسهیلات اعطایی این بند اقدام نماید.

اختصاص 14 هزار میلیارد ریال برای اشتغال مددجویان در زندان ها

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بانک مرکزی را مکلف به پرداخت تسهیلات بیش از 14 هزار میلیارد ریالی با دوره تنفس دوساله و اقساط ده‌ساله برای اشتغال مددجویان سازمان زندان‌ها کردند.

در جلسه عصر خانه ملت بند "ج" تبصره 17 ماده واحده لایحه بودجه سال 1393 کل کشور به تصویب رسید که براساس آن بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شد که از طریق بانک‌های دولتی نسبت به تأمین و پرداخت تسهیلات به مبلغ چهارده هزار و چهارصد میلیارد ریال از محل پس اندازهای قرض‌الحسنه با درنظرگرفتن دوره تنفس دوساله و در اقساط ده‌ساله جهت اشتغال مددجویان سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور به بنیاد تعاون و حرفه‌آموزی و صنایع زندانیان کشور اقدام نماید.

شرایط پرداخت تسهیلات مسکن به ایثارگران


نمایندگان مجلس شورای اسلامی نحوه پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن به تعداد یکصد هزار نفر از جانبازان پانزده درصد و بالاتر و ایثارگران و خانواده‌های آنها را مشخص کردند.

وکلای ملت پیش از این با تصویب یک بند الحاقی به تبصره 16 ماده واحده، بانک مرکزی را موظف کرده بودند از طریق بانک‌های عامل در سال 1393 به تعداد یکصد هزار نفر از جانبازان پانزده درصد و بالاتر با اولویت درصد جانبازی، آزادگان، خانواده شهداء (همسر، والدین و فرزندان)‌، ایثارگران با حداقل دو و نیم سال حضور در جبهه، فرزندان جانبازان هفتاد درصد(70%) و بالاتر و وراث تحت تکفل جانبازان بیست و پنج درصد(25%) و بالاتر و وراث تحت تکفل آزادگان متوفی فقط یک فقره تسهیلات مسکن براساس قوانین مربوطه و برابر قانون الزام بانک‌ها به پرداخت تسهیلات به وراث جانبازان و آزادگان متوفی مصوب 22 /1 /1380 (واجدین شرایط) برای خرید یا ساخت مسکن اعطاء کند.

با مصوبه مجلس ، مبلغ تسهیلات مزبور به ازای هر واحد مسکونی در شهرهای با جمعیت بیش از یک‌میلیون نفر، هفتصد و بیست میلیون ریال، مراکز استان‌ها، ششصد میلیون ریال، سایر شهرها پانصد میلیون ریال، روستاها سیصد میلیون ریال و در شهرهای جدید معادل سقف تسهیلات مرکز همان استان و با نرخ چهاردرصد(4%) با مدت بازپرداخت بیست‌ساله بدون رعایت الگوی مصوب مسکن و نوساز بودن تعیین می‌شود.

دولت نیز موظف شد نسبت به تضمین پیش‌بینی و پرداخت مابه‌التفاوت سود بانکی تا سقف نرخ مصوب نظام بانکی به بانک‌های عامل با تأیید وزارت راه و شهرسازی (‌سازمان ملی زمین و مسکن) اقدام و اعتبار مورد نیاز را در ردیف‌های مربوطه منظور نماید.

همچنین بانک‌های عامل موظفند نسبت به ارزیابی ملک، محاسبه و أخذ تضمین‌های بازپرداخت لازم به میزان اصل تسهیلات و سود سهم ایثارگر(چهار درصد (4%) اقدام کنند.

همچنین براساس این مصوبه، ایثارگرانی که در سال‌های گذشته از تسهیلات مسکن تا سقف پنجاه میلیون (50.000.000) ریال استفاده کرده‌اند و همچنین افرادی که وام دریافتی قبلی خود را بدون در نظر گرفتن سقف مبلغ طی مدتی کمتر از سه سال تا پایان سال 1392 تسویه کرده‌اند و جانبازان هفتاد درصد(70%) و بالاتر که با توجه به وضعیت جسمانی دارای مسکن نامناسب می‌باشند با تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌توانند مجدداً از این تسهیلات بهره‌مند شوند.آنان مقرر کردند وام‌های حمایتی غیرایثارگری از قبیل وام‌های کارمندی و شرکتی و نظایر آن مانع دریافت این تسهیلات نمی‌شوند و افراد مشمول می‌توانند مشترکاً از تسهیلات بانکی متعلقه برای یک واحد مسکونی استفاده نمایند.

همچنین مصوب شد اوراق واگذاری از قبیل برگه یا قرارداد واگذاری توسط اداره کل راه و شهرسازی ملاک ارائه تسهیلات نزد بانک‌های عامل می‌باشد.

افراد واجد شرایط که مسکن آنها از طریق تعاونی‌های معتبر همانند نیروهای مسلح تأمین می‌شود و همچنین مشمولین ساکن روستاها و شهرهایی که اکثریت املاک و منازل مسکونی آنها فاقد سند رسمی هستند، می‌توانند با وثیقه و یا تضمین معتبر بدون ارائه سند ملکی رسمی و یا ثبتی تسهیلات مقرر را دریافت و در همان محل احداث یا خرید نمایند.

طبق این مصوبه بانک‌های عامل مجاز شدند که جهت احداث واحدهای مسکونی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ایثارگران مشمول این بند تسهیلات مربوطه را پرداخت کنند تا پس از احداث به افراد واجد شرایط مذکور که توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی می‌شوند، فروش اقساطی کنند.

بانک مرکزی نیز موظف شد از طریق بانک‌های عامل به ایثارگرانی که دارای مسکن نامناسب یا ناتمام می‌باشند و در سنوات گذشته از تسهیلات مسکن کمتر از سقف وام مصوب در سال 1392 استفاده کرده‌اند فقط برای یک‌بار با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران‌، مابه‌التفاوت وام قبلی و یا با فک رهن و تسویه از یک فقره وام مسکن در قالب تسهیلات ساخت با همان وثیقه قبلی و یا وثیقه جدید پرداخت کنند.

زمان پذیرش تقاضای این تسهیلات از جانب بانک‌های عامل از ابتدای تیرماه 1393 به مدت یک‌سال تعیین شد.

در عین حال پاراگرافی به این بند اضافه شد که براساس آن افراد و رزمندگانی که در دوران دفاع مقدس و حوادث زمان انقلاب اسلامی دچار آسیب‌ جسمی، روحی و روانی شده‌اند، ولی صورت سانحه و مدارک بالینی همزمان را ندارند، با معرفی یگان‌های اعزام‌کننده و نهادهای متولی توسط کمیسیون احراز بنیاد شهید و امور ایثارگران و با نظر کمیسیون پزشکی، جانبازی آنها مورد تأیید قرار می‌گیرد و متناسب با میزان جانبازی‌ آنها تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار می‌گیرند.
برچسب ها:
دانشجو مجلس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار