به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری در نشست خبری ششمین جشنواره سراسری داستان انقلاب که صبح امروز در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره گفت: هدف از برگزاری جشنواره داستان انقلاب معرفی انقلاب اسلامی و عظمت کار مردم و حضرت امام خمینی (ره) و همچنین نشان دادن عظمت انقلاب اسلامی در بعد ادبی به مردم ایران، دنیا و نسل های آینده است؛ چرا که اگر ما داستان انقلاب را ننویسیم و تاریخ انقلاب اسلامی را روایت نکنیم، افرادی مغرضانه به نوشتن و روایت کردن آنها می پردازند و طبیعتاً آنها تاریخ انقلاب اسلامی را واژگون جلوه می دهند.
وی افزود: ادبیات انقلاب ویترین هر انقلابی است؛ البته ادبیات، بخصوص شعر و داستان جزو هنرهای کشورمان است؛ در واقع اگرامروز سینمای ما جهان را درنوریده به دلیل وجود ادبیات انقلاب اسلامی است؛ به عبارت دیگر تاثیرگذاری شعر، داستان و به طور کلی ادبیات انقلاب روی سایر هنرها انکارناپذیر است.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری با بیان اینکه قطعاً سینمای فاخر از یک متن فاخر تشکیل شده است، اظهار داشت: امروزه بسیاری از داستان های فاخر انقلاب اسلامی به شکل نمایش و فیلم درآمده است و قطعاً اگرانقلاب الهی ای توسط ادبیات معرفی نشود، ممکن است دچار انحراف شود؛ از این رو رسالت نویسندگان و شاعران همانند رسالت حضرت زینب (س) است و باید به آن توجه کنند.
قزوه گفت: امروز ادبیات دفاع مقدس، گل سر سبد ادبیات انقلابی اسلامی است؛ چرا که نویسندگان این حوزه صادقانه و پاک جنگ را روایت کرده اند و اگر ادبیات و انقلاب اسلامی را جدی نگیریم، دشمنان آنها را انکار می کنند؛ در حال حاضر نیز آنها سعی می کنند ادبیات انقلاب اسلامی را کوچک نشان دهند و این کار را با طرح سوالاتی مانند آیا ادبیات انقلاب اسلامی هم وجود دارد، انجام می دهند.
وی با بیان اینکه سبک ادبیات انقلاب اسلامی با ادبیات گذشته ما تفاوت دارد، افزود: امروزه صدها رساله درباره ادبیات، داستان و شعر انقلاب اسلامی در دانشگاه های کشورمان و سایر کشورها نوشته می شود که اولین رساله دکترای در این زمینه توسط فرانسوی ها نوشته شده؛ چرا که سایر کشورها از تاثیر ادبیات و فرهنگ انقلاب اسلامی مطلع هستند.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری ادامه داد: امروزه آثار ادبی مان در خارج از مرزها ترجمه می شود؛ از این رو ما باید قدر انقلاب اسلامی و ادبیات انقلاب را بدانیم.
قزوه با بیان اینکه مرحوم امیرحسین فردی در آن روزگاری که تاکیدی بر این نوع ادبیات وجود نداشت، بر آن ایستادگی کرد، به طوری که طی شش دوره برگزاری جشنواره داستان انقلاب، بیش از 2000 داستان در این زمینه نوشته شده است، تصریح کرد: اگر به ادبیات انقلاب اسلامی کمک نمی کنیم، نباید از آن بکاهیم؛ خوشبختانه در ششمین دوره جشنواره داستان انقلاب سطح آثار هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی رشد شاخصی داشته است و در این دوره نویسندگان مطرحی هم شرکت کرده اند و این مسئله نشان دهنده رقابت جدی بین نویسندگان است.
وی با بیان اینکه داوران ششمین جشنواره سراسری داستان انقلاب بر اساس عدل و عدالت به آثار رای داده اند، افزود: البته بعد از شش دوره از برگزاری این جشنواره، باید برای سال آینده پا را از مرزهای کشور بیرون نهاد؛ چرا که مطمئناً در آن سوی مرزها شاعران و نویسندگانی هستند که دلشان با انقلاب اسلامی است و ایران را الگوی خود می دانند؛ از این رو باید فضایی را برای حضور شاعران و نویسندگان فارسی زبان و مسلمان کشورهای همسایه فراهم کرد.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری در همین زمینه افزود: ادبیات انقلاب اسلامی بعد از 35 سال فراگیر شده و شاعران و نویسندگانی که وجدان بیدار دارند با ادبیات انقلاب اسلامی انس گرفته اند؛ چرا که ادبیات ما، بیدارترین ادبیات جهان است.
قزوه با اشاره به رمان «اسماعیل» مرحوم امیرحسین فردی تصریح کرد: نه تنها این داستان، بلکه داستان ها و رمان های سایر نویسندگان ما نیز به زبان های مختلف ترجمه شده است، به طور مثال کتاب «دا» در پاکستان ترجمه و آماده چاپ است؛ همچنین سایر کتاب ها مانند «شطرنج با ماشین قیامت»، «فال خون»، «سفر به گرای 360 درجه» و .... هم در حال حاضر ترجمه و آماده چاپ هستند؛ از این رو از بنیاد سعدی، سازمان ارتباطات و رایزن های فرهنگی می خواهم که آثار منتشر شده را برای ترجمه به سایر کشورها معرفی کنند.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری در پایان خاطرنشان کرد: ما با 80 کشور دنیا رابطه فرهنگی داریم و حداقل می توانیم آثارمان را به 30 کشور دنیا برای ترجمه و چاپ بفرستیم.