به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، این بنیاد شش سال پیش زیر نظر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تشکیل شد و در این سال ها فعالیتهای موفقی برای ایجاد اشتغال پایدار و توانمندسازی اقتصادی در مناطق محروم کشور داشته است.
در این سازوکار، بنیاد برکت تصدی خدمات را بر عهده نمی گیرد بلکه به مثابه تسهیل کننده ای عمل می کند که پس از تکمیل فرایند با واگذاری پروژهها به کارافرین یا بهره بردار اصلی، از پروژه خارج می شود.
با این شیوه بنیاد برکت فرصت می یابد که توجه خود را به مناطق نیازمند دیگر و بخش های دچار خلاء با هدف تحرک بخشی، معطوف کند.
یکی از دلایل مهم در موفقیت این شیوه فعالیت بنیاد برکت، مطالعات و تحقیقاتی است که در مقوله توانمندسازی اقتصادی و توسعه زیربنایی برای رسیدن به مدل مطلوب بومی به انجام رسیده است.
به گفته کارشناسان اقتصادی بنیاد برکت، شیوه مشارکت بنیاد برکت در طرحهای اقتصادی با استقبال کارافرینان محلی روبرو شده است و آنان اعتقاد دارند همکاری با این بنیاد پیچیده و همراه با بروکراسی اداری نیست.
کارآفرینان محلی با اشاره به سیاست های اساسی بنیاد برکت برای حمایت از تولید کنندگان و کمک به رشد توانمندی کارآفرینان در مناطق محروم و دورافتاده کشور معتقدند، اجرای طرحهای اقتصادی با مشارکت بنیاد برکت در مناطق محروم کشور به جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، کمک می کند.
تاکنون برای مشارکت در 145 طرح کارآفرینی در سطح کشور، بیش از 16 هزار و 883 میلیارد ریال توسط بنیاد برکت سرمایه گذاری شده که 45 طرح اقتصادی به بهره برداری قطعی یا آزمایشی رسیده است.
اساسی ترین هدف بنیاد برکت از کمک به راه اندازی این طرح ها، اشتغال زایی پایدار برای مردم مناطق کمتر توسعه یافته کشور است که این شیوه فعالیت تاکنون در حد چشمگیری نتایج مثبت خود را نشان داده است.
راهکار بنیاد برکت در این طرح مدبرانه براساس مدل های عقود اسلامی است و مدل تامین مالی خرد را از طریق سرمایه گذاری ریسک پذیر در مناطق کمتر توسعه یافته، بومی سازی کرده است.
این بنیاد برای تحقق چنین مشارکتی تلاش دارد توانمندی کارآفرینان محلی را از طریق انتقال دانش و مهارت های حرفه ای شرکا، افزایش دهد که این اقدام با استقبال گسترده روبرو شده و کارآفرینان محلی اعتقاد دارند بنیاد برکت، توانایی های حرفه ای آنان را در حد قابل توجهی ارتقاء داده است.
انعطاف در تعامل با شرکا و سرعت در تصمیم گیری و اقدام، توجه کامل به شاخصهای اشتغالزایی طرح، از دیگر موضوعات مورد توجه این بنیاد بوده است تا از اجرای این طرح ها، بهترین نتایج حاصل شود.