به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی که در جمع ائمه جمعه و جماعات مستقر در استان قم سخن میگفت، با اشاره به نقش بی بدیل روحانیت در قبل و بعد از انقلاب، اظهار کرد: روحانیت همیشه مورد رجوع مردم و منشاء حل مشکلات آنان بوده است.
لاریجانی افزود: برخی جریانها تلاش کردند که در مقابل روحانیت، بدیلی برای ارتباط تفکر دینی با مردم معرفی کنند و مردم را از طریق دیگری غیر از طریقی که در 1400 سال به اهل بیت (ع) و ائمه وصل بودهاند، مرتبط کنند و فوران احساسات اوایل انقلاب هم گاهی سبب کمک به این موضوع میشد، اما موفق نشدند زیرا دریافت دین برای خود سیستمی دارد و هر کسی نمیتواند آن را دریافت و استخراج کند.
وی تاکید کرد: نظام دین شناسی برای خود روشهای خاصی دارد و تاکید امام راحل نیز بر این بود که این نظام فکری حفظ شود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: نعمتی که در کشور ما بوده حوزه علمیه قم است که وظیفه حفظ نظام فکری جمهوری اسلامی را دارد و چون درون این نعمت غرق هستیم، قدر آن را نمیدانیم اما اگر از آن محروم بودیم، در کشور آشفتگی به وجود میآمد و حقایق وارونه جلوه گر میشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به جریانات انحرافی به اسم اسلام در منطقه اشاره و تصریح کرد: در صحنه منقطه شاهد این هستیم که برخی احکام موهن مثل جهاد نکاح توسط جریانات بدلی ارائه شده است، من به یکی از کشورهای منطقه رفته بودم و مسئولی در آنجا میگفت 200 دختر از کشور ما برای جهاد نکاح به سوریه رفتهاند و هم اکنون باردار برگشتهاند و این برای ما به مشکلی تبدیل شده و نمیدانیم چطور این مسئله را مدیریت کنیم.
وی افزود: گاهی برخی ایرادهایی به روحانیت مطرح میکنند و با آن ایرادها که ممکن است برخی از آنها وارد باشد، کل روحانیت را زیر سوال میبرند، اما نتیجه این زیر سوال بردنها، لا ابالی گری در زمینه دینی میشود و خوشبختانه کشور ما با هدایت رهبر فقید انقلاب اسلامی و تدبیر مقام معظم رهبری، از این بلا مصون است.
لاریجانی تصریح کرد: یکی از خصوصایت روحانیت شیعه این بوده که همیشه حرف مردم را میزند و شهید مطهری نیز همواره میگفت روحانیت شیعه همیشه آزاد و مستقل بوده و در بند حکومتها قرار نگرفته است، من نیز در هنگامی که قرار است کمکی به حوزهها صورت گیرد، میگویم که هر گونه کمکی به حوزه بشود، خوب است ولی دلیلی بر عدم استقلال یا وابستگی حوزه به جایی نیست.
وی افزود: در صحنه بین المللی، از وجهی به شرایط خوبی دست یافتهایم زیرا جایگاه ایران ارتقاء یافته و استقامت مردم در مقابل دشمن بسیار ارزشمند بو، البته استقلال سیاسی هزینه دارد اما بسیار ارزشمند است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بسیاری از کشورها دموکراسی وجود دارد اما تمام قد نیست و مجبور به گوش دادن حرف دیگران هستند، در برخی از کشورهای اطراف ما که انقلاب هم صورت گرفته دموکراسی شکل گرفته است اما قدرت مقابله با کسانی که دیکتاتوری را در آن کشورها حمل کرده و برپا کردهاند، وجود ندارد.
وی تاکید کرد: در کشور ما به همت ملت و آرمانهای امام راحل، مردم سالاری شکل گرفته و بر این اساس، جلوی قدرتهای جهانی میایستیم و در منطقه کمتر کشوری هست که حضور مردم بدین شکل در آنها صورت گرفته باشد و به عنوان مثال در مقابل سر و صدای آمریکاییها در حمله به عراق در منطقه، تنها ایران بود که ایستادگی کرد و اندک کشورهایی که ایستادگی کردند، بعد اشغال به نوعی عذرخواهی کردند اما رهبری و ملت ایران در کنار ملت عراق ایستادند.
لاریجانی افزود: برای عملیات روانی چندین بار خبر دادند که آمریکا در فلان تاریخ به ایران حمله میکند اما مسئولان جمهوری اسلامی با فراست ایستادگی کردند و این ایستادگی در جنگ 33 روزه هم بود.
وی خاطرنشان کرد: با ایستادگی مردم در مقابل زیاده خواهیهای دشمنان، به جایی رسیدهایم که دیگر کسی راجع به مدیریت جهانی آمریکاییها صحبت نمیکند و ایستادگی جمهوری اسلامی، دیکتاتوری آمریکا را شکست داد.
وی افزود: در ظاهر میگویند که تحریمها، ایران را پای میز مذاکره کشانده اما ما قبل از این هم مذاکره میکردیم و در حین تحریمها هم مذاکره میکردیم و آنها بودند که سر میز مذاکره حاضر نمیشدند. این که میگویند ایران به خاطر تحریمها، مذاکره کرد، به خاطر مشکلات خودشان است، در یک زمانی میتوانستند این مسائل را راحت تر حل کنند به طوری که نه برای خودشان مشکل ایجاد شود نه برای ما، اما نکردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنها باید قبول کنند که ایران صاحب این فناوری است و مذاکرات نیز به سمت جلو حرکت میکند البته در کشور مسائلی و مناقشاتی مطرح میشود که خوب است مطرح شود و مهم این است که جنس مذاکرات از دستاوردهای ملی ما صیانت کند.