به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بهزاد غیاثوند، مدیر اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی در نشست خبری سالانه این بانک در محل ساختمان میرداماد گفت: به طور کلی سفارش اسکناس به بانک مرکزی براساس شاخص های اقتصادی از جمله نقدینگی مشخص می شود و پس از آن در کمیته پولی شورای پول و اعتبار میزان مورد نظر مشخص و تصویب می گردد که البته ضروتاً این میزان به معنای انتشار همه آن در سطح جامعه نیست، بلکه مقداری به عنوان ذخیره در بانک مرکزی نگهداری می شود تا در صورت نیاز به بازار عرضه شود.
وی افزود: در اسفند ماه غالباً تقاضا برای اسکناس در جامعه افزایش پیدا می کند که این افزایش تقاضا هم برای مبادله و هم برای ذخیره است و بانک مرکزی هر ساله برای تأمین نیاز مردم به اسکناس های نو، شعبی را مختص توزیع این اسکناس ها در شهرها مشخص می کند، امسال نیز این هماهنگی ها انجام شده و اوایل هفته آینده این شعب اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد.
غیاثوند اظهار کرد: میزان اسکناس نو در نظر گرفته شده برای این منظور در تهران بسیار بیشتر از سال گذشته بوده و حدوداً بالغ بر 5000 میلیارد ریال است.
مدیر اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی در خصوص ایران چک های 100 هزار تومانی اضافه کرد: این چک ها که بیشتر در جریان مبادلات اقتصادی رایج بود، در سال 89 به دلیل برخی ایرادات مراکز نظارتی بنا شد که در ایستگاه آخر، پشت نویسی شوند و از رده خارج گردند که این وضعیت با عدم استقبال مردم از این چک ها روبرو شد و به مرور، استفاده از آنها کاهش یافت.
وی ادامه داد: در واقع بانک مرکزی چک پول های 100 هزار تومانی را از چرخه پولی کشور حذف نکرد، بلکه میزان پایین تقاضا برای این چک پول ها باعث از رده خارج شدن آنها گردید.
غیاثوند خاطرنشان کرد: طبق قانون بودجه سال 91 و 92، بانک مرکزی جواز انتشار این چک پول ها را همچنان دارد و در صورت نیاز و صلاحدید بانک مرکزی در نیمه دوم اسفندماه سال 92 یعنی در هفته های پیش رو ما برای انتشار و توزیع آنها اقدام خواهیم کرد.
مدیر اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی در پایان گفت: در حال حاضر حدود هشت میلیارد قطعه اسکناس در دست مردم و در جامعه وجود دارد که ارزش ریالی آن حدود 370 هزار میلیارد ریال است؛ از این میزان، بالغ بر 50 درصد را ایران چک ها تشکیل می دهند و 17 درصد به اسکناس های 10 هزار تومانی و همچنین 17 درصد به اسکنانس های 5000 تومانی اختصاص دارد.