آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۸۸۶۸
مراسم بزرگداشت سیمین دانشور - 1

پنهای‌فرد: زنان آثار سیمین دانشور مانند زنان داستان‌های صادق هدایت و صادق چوبک نیستند

نویسنده کشورمان گفت: دانشور در داستان‌هایش فمنیست ایرانی و شرقی را عنوان می‌کند.
پنهای‌فرد: زنان آثار سیمین دانشور مانند زنان داستان‌های صادق هدایت و صادق چوبک نیستند
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» محمد حسنی مدیر عامل بنیاد ادبیات داستانی در مراسم بازبینی (1300 -1390) که به مناسبت دومین سالگرد درگذشت سیمین دانشور که عصر امروز در تالار شهناز خانه هنرمندان برگزار شد گفت: سال گذشته در همین ایام قصد داشتیم این برنامه را با همیاری و همکاری یکی از دانشگاه‌ها برگزار کنیم اما به دلیل تحولات مدیریتی این اتفاق رخ نداد و برنامه برگزار نشد.
 
در ادامه مراسم سیمین پناهی‌فرد نویسنده و یکی از شاگردان دانشور با غزلی از لسان‌الغیب سخنانش را آغاز کرد و گفت: سیمین دانشور یکی از بی‌نظیرترین نویسندگان معاصر است که در تاریخ ایران تکرار نخواهد شد و نامش به‌عنوان اولین داستان نویس در تاریخ ادبیات داستانی ثبت گردیده است.
 
وی افزود: همان‌گونه که فروغ فرخزاد شعر زن بودن را سرود سیمین قصه زن بود را نوشت و در تمامی آثار به زنان و دغدغه‌های آنان پرداخت مظلومیت عاطفه، وفاداری و عشق آنها را به تصویر کشید و با آرزوی اندیشه فراجنسیتی آنها را به تعالی سوق داد.
 
پناهی‌فرد ابراز داشت:‌زنان آثار دانشور به ارزش‌های دنیای مردانه با تردید می‌نگرند و این ارزش‌ها را به چالش می‌کشند زنان در آثار سیمین همانند زنان داستان‌های صادق هدایت و صادق چوبک نیستند.
این نویسنده افزود: سیمین از همان نخستین تجربه نویسندگی تا آخرین رمانش مسائل و مشکلات گریبانگر زنان ایرانی را دغدغه اصلی رمانش قرار می‌دهد وی درک عمیقی از زنان روزگار خود داشت.
سیمین دانشور حساب خودش را به فمنیست افراطی غرب جدا کرده و در آثارش فمنیست ایرانی و شرقی را مطرح می‌کند.
 
وی در بخش پایانی سخنانش ضمن اشاره به جملات سیمین دانشور در یکی از آثارش گفت: سیمین دانشور به آزادگی بنیادی زن احترام و در خلق آثارش در جهت برقراری تعادل در میان این دو تلاش می‌کند.
برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار