به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پرستیوی، بشار جعفری روز پنج شنبه (22 اسفند، 13 مارس) پس از سخنان اخضر ابراهیمی، نمایندهی سازمان ملل و اتحادیهی عرب در امور سوریه، در شورای امنیت سازمان ملل این مطالب را در کنفرانسی مطبوعاتی عنوان کرد.
وی گفت: «ما 500 نامه با نام کامل و تاریخ دربارهی تروریستهایی که اقدامات تروریستی علیه مردم سوریه و با حمایت سعودیها، قطریها و ترکها انجام میدهند به سازمان ملل تقدیم کردیم.»
جعفری افزود: «اما متاسفانه برخی اعضای سازمان ملل علیه دولت سوریه اقدام میکنند و مانع این روند میشوند.»
وی تاکید کرد که دولت سوریه به مبارزه علیه تروریسم در هر جایی و براساس مسئولیت خود در حفاظت از مردم سوریه متعهد است. وی گفت هیچ کس نمیتواند تهدید گروههای تروریستی مسلح در سوریه را انکار کند.
جعفری افزود: «بالاخره، برخی نمایندگان شورای امنیت سازمان ملل بر وجود تروریسم در سوریه و حقایق موجود اذعان کردند اما پس از نادیده گرفتن این حقایق (در ابتدا)، که (این نادیده گرفتن) در مورد برخی از آنان به صورت عمدی بود، زیرا دولتهایشان در تحریک تروریسم در سوریه نقش داشتهاند.»
گفته میشود از زمان آغاز ناآرامیها در سوریه در سال 2011، حدود 130 هزار نفر کشته و میلیونها نفر بیخانمان و آواره شدهاند.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، خواستار از سرگیری فوری مذاکرات ژنو با تمرکز ویژه بر پیدا کردن راه حل سیاسی برای بحران در سوریه شده است.
وی اوایل این ماه در جمع خبرنگاران گفت: «تنها راه پایان دادن به بحران مذاکره است. ما مصمم به بازگرداندن طرفین به میز مذاکره در ژنو هستیم.»
دور دوم مذاکرات میان نمایندگان دولت سوریه و مخالفانِ تحت حمایت کشورهای غربی در شهر ژنو سوئیس در اواسط ماه فوریه به بنبست رسید.
هیات سوری گفت مبارزه علیه تروریسم باید در اولویت باشد اما مخالفان بر تشکیل دولت انتقالی و کناره گیری بشار اسد رئیس جمهوری سوریه تاکید داشتند.