ابراهیم رزاقی، پژوهشگر و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در تشریح دلایل اتخاد شعار «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» توسط مقام معظم رهبری در سال 93 گفت: به نظر میرسد یکی از دلایل اتخاذ این شعار برای سال جاری، تکمیل شعارهای سالهای گذشته است.
وی ادامه داد: متاسفانه زمانی که شعار اقتصاد مقاومتی مطرح شد، هر کسی برداشت خودش را داشت و مسئولین تصور میکردند اقتصاد لیبرالی که در این 24 سال گذشته اجرا شده است، همان اقتصاد مقاومتی است.
این استاد دانشگاه نکته بسیار مهم این شعار را پیوند میان اقتصاد و فرهنگ خواند و افزود: باید به این موضوع توجه کنیم که با پیاده کردن سیاستهای اقتصاد لیبرالی، فرهنگ لیبرالی نیز در کشور رشد پیدا میکند. اتفاقی که در این سالها رخ داد و ما شاهد ناملایمات فرهنگی بیشماری بودیم.
وی تاکید کرد: تحقق این شعار بدون مدیریت جهادی امکانپذیر نیست. متاسفانه اکثر مسئولین، نمایندگان و وزرای ما با امکانات مالی فراوانی که در اختیارشان قرار داده شد، مدیریت جهادی را فراموش کردند.
رزاقی تصریح کرد: با یک مدیریت جهادی صحیح میتوان یک اطمینان در مردم ایجاد کرد تا آنها نیز وارد صحنه شوند، در غیر اینصورت این اتفاق نخواهد افتاد.
وی با اشاره به وجود الگوی درونزا در قانون اساسی کشور گفت: ما بعد از سالهای جنگ و دفاع، یک دانش اقتصادی که سرمایهداری است به اجرا گذاشتیم، در صورتی که در قانون اساسی دارای الگوی درونزا هستیم.
این پژوهشگر اقتصادی افزود: اگر مسئولین و نمایندگان یک بار با دقت قانون اساسی را مطالعه مینمودند، به این نکته پی میبردند و اندیشههایی را که هیچگونه درونزایی در آنها وجود ندارد، به کار نمیبردند.
وی در ادامه اظهار داشت: در قانون اساسی به وضوح آمده است که نباید که نفت وابسته باشیم، در صورتی که در این سالها وابستگی به محصولات نفتی و خام فروشی تشدید شده است.
رزاقی بیان کرد: حتی کشورهای سرمایهداری و لیبرالی نیز این سیاستها را اینگونه که ما به کار میبریم، استفاده نمیکنند و از اقتصاد داخلیشان دفاع مینمایند.
وی خاطرنشان کرد: مسئولین ما به وصیتنامه امام و رهنموردهای رهبری توجه نکردند و سیاستهای اقتصادی صندوق بینالمللی پول را که توسط آمریکا هدایت میشود، بدون توجه به عدم همخوانی این سیاستها با شرایط اقتصادی و فرهنگی ایران، را به اجرا گذاشتند و هزار میلیارد برای واردات کالاهای مصرفی هزینه نمودند.
این کارشناس اقتصادی، درونزا بودن اقتصاد را با انزوای اقتصادی متفاوت خواند و تصریح کرد: زمانی که ما میگوییم باید درونزا باشیم به این معناست که از امکانات اقتصادی استفاده کنیم. این طبیعی است که کشورهای سلطهگر مایل هستند ما را با تحریمهای گوناگون تحت فشار قرار دهند تا تنها خام بفروشیم و نیازهایمان را وارد کنیم.
وی تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی استقلال اقتصادی، رفع کردن نیازها در داخل کشور با تکیه بر روی تامین نیازهای مردم، جلوگیری از خام فروشی، یاری کردن تولیدکنندگان و تعاونیها به عنوان یکی از بارزترین اشکال مسئله اقتصاد مقاومتی.
رزاقی افزود: ما از این فضا دور شدهایم و تا زمانی که فضای لیبرالی بر کشور حاکم است، اقتصاد بسیار آسیبپذیری خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: بایستی فضا برای تولیدکنندگان بهبود پیدا کند، نه اینکه دلارهای نفتی را به نفع تولیدکنندگان خارجی استفاده کنیم.