سیدحسین اخوان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، با اشاره به جایگاه و نقش نخبگان در تحقق شعار سال 93، بیان داشت: در این زمینه شش جشنواره در شش منطقه کشور برگزار خواهد شد که هدف اصلی آن تجاری سازی ایده ها و اختراعات نخبگان است.
وی افزود: برای تجاری سازی اختراعات داوری دقیق و عادلانه صورت خواهد گرفت، مخترعان می توانند از مشاوره های فنی و حقوقی استفاده کنند و شرایط ثبت بین المللی هم برای آن ها در نظر گرفته شده است.
نخبگان پیشانی عزم ملی هستند
اخوان با اشاره به استراتژیک بودن شعار امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب تبیین شده است، خاطرنشان کرد: نخبگان به عنوان پیشانی جامعه بار اصلی عزم ملی و مدیریت جهادی را به دوش می کشند.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم روح سالم در بدن و جسم سالم رشد می کند و در همین راستا در حال پیگیری و اجرایی کردن بیمه سلامت و بازنشستگی نخبگان در دوران تحصیل هستیم.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با بیان اینکه ما به اجبار وارد جنگ بین تمدنی در سطح جهانی شده ایم، بیان داشت: مسلمانان پیرو دستورات و عقاید دینی خود، به دوستی و تعامل تمایل دارند و به هیچ وجه خواهان جنگ نیستند؛ اما برخی سطله طلبان و مستکبران ما را وارد جنگ بین تمدنی کرده اند و در این میان حرف اول را علم می زند.
نقش دانشمندان مسلمان در توسعه علمی تبیین شود
اخوان تاکید کرد: امروز یکی از مهمترین وظایف ما این است که با تکیه بر نخبگان و بهره گیری از ابزار رسانه نقش دانشمندان مسلمان در توسعه علمی را برای جهانیان بازگو و تبیین کنیم.
وی افزود: با توجه به برتر بودن نرخ رشد علمی در ایران می بینیم که جریان تولید علم از سلطه غربی ها بیرون آمده و به سمت کشورهای آسیایی و مسلمانان در حال حرکت است.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با اشاره به توسعه دولت الکترونیک در بنیاد نخبگان، افزود: در راستای تحقق دولت الکترونیک، امسال امور مربوط به جامعه نخبگان را از طریق سامانه ثریا انجام می دهیم تا آن ها وقت بیشتری در امور پژوهش داشته باشند.
حمایت و تعامل بین نظام و جامعه نخبگان باید تقویت شود
اخوان با تاکید بر اینکه باید حمایت و تعامل بین نظام و جامعه نخبگان تقویت شود، بیان داشت: با این کار برنامه ها هدفمندتر و با پشتوانه بهتری جلو می رود، بزرگترین کارها همیشه به واسطه تعامل انجام شده است.
وی با اشاره به تعریف آییننامه احراز مصوب شورای عالی فرهنگی، گفت: نخبگان به 9 گروه اصلی مخترعین، اساتید، دانشآموختگان، دانشآموزان، هنرمندان، طلاب و نخبگان قرآنی تقسیم شده اند.
پیگیری بنیاد نخبگان قم برای ورور خبرنگاران به جامعه نخبگان
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با بیان اینکه گروه های نخبگان به دو نوع صنفی و موضوعی تقسیم می شوند، گفت: در گروه نخبگان هر فرد از جامعه می تواند بر اساس شرایط موجود عضویت یابد؛ اما در گروه هنرمندان با توجه به چالش های موجود، انتخاب شاخصهای عملیاتی با چالش مواجه شده و به همین این دلیل در سطح کشور تنها هفت هنرمند نخبه انتخاب شده است.
اخوان خاطرنشان کرد: ما می توانیم نامه ای با همکاری اصحاب رسانه تهیه و به ریاست بنیاد ملی نخبگان ارسال کنیم تا بتوان خبرنگاران را هم وارد جامعه نخبگان کرد.