به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در ابتدای این مراسم کریم منصوری قاری بینالمللی قرآن کریم به قرائت قرآن کریم پرداخت و پس از آن فیلمهای از شهید آوینی برای حضار به نمایش درآمد.
در ادامه شهاب مرادی به صحبت برای حضار پرداخت. مرادی گفت: از اینکه هوشمندانه برای تبیین عباراتی چون جهاد و مقاومت از شهید آوینی استفاده میکنید خیلی خوب است.
وی مدیریت جهادی را از نگاه مقام معظم رهبری بهترین تعریف عنوان کرد و گفت: شهید آوینی میگوید اوقات فراغت برای ما نیست هر چند ما نباید معنای اوقات فراغت را اشتباه بگیریم اما شهید آوینی خوب متوجه این مسئله شده بود.
سپس فیلمی از شهید آوینی به نمایش درآمد و بعد از آن شهاب مرادی درباره فیلم گفت: شاید بعضیها اصلا این فیلم به نکات فنی آن اشاره کنند که مثلا قاب دوربین چگونه است یا نوع فیلمبرداری چطور میباشد. اما من در این فیلم آدمی را می بینم که با جهانبینی کامل و شناخت از فطرت دست به چنین کاری میزند آدمی که فقط خدا را میبیند یعنی خدایی که اکبر است و به هیچ چیز محتاج نیست این نگاه جهادی است.
وی در ادامه افزود: به نظر من دفاع از دین کار سختی است و هر چه فضا مهیجتر کار هم سختتر میشود خداوند در کوران حوادث فیض خود را به بندگان عرضه میکند اما انسانی که فقط به دنبال اوقات فراغت است مطمئنا در دام شیطان قرار گرفته است.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: یکی از کارهای مدیریت جهادی تنظیم رفتار ماست که همیشه نسبت به آن باید از خودمان سوال کنیم و نوع نگاه ما به دنیا مهم است که چگونه آن را میبینیم.
سپس علیرضا کرمی و جهانگیر خسروشاهی دو تن از نویسندگان و فعالان عرصه جهاد و مقاومت به سخنرانی پیرامون شهید آوینی و چگونه شناخته شدن آن در جامعه و آثار وی پرداختند.
علیرضا کرمی گفت: برای شناخت شهید آوینی باید زبان آوینی را شناخت و زبان آوینی چیزی جز خداشناسی و انسانشناسی نیست.
خسروشاهی یکی دیگر از سخنرانان گفت: شهید آوینی قابل پژوهش نیست اگر شما فقط به عنوان یک پژوهش در باره شهدا قائل شوید پرونده دل خود را بستهایم و به جای نمیرسیم.
وی گفت: شهید آوینی جزو معیشتهای الهی بود که برای ما تجلی پیدا کرد من در باره او اصلا احساساتی صحبت نمیکنم و میدانم شهید آوینی از این مسئله راضی است.
خسروشاهی در ادامه یک متن منتشر نشده از دستنوشتههای شهید آوینی را برای حضار قرائت کرد.
این مراسم با مداحی حاج محسن طاهری و خواندن اشعاری درباره شهید آوینی به کار خود پایان داد.