کد خبر:۳۰۵۶۲۵
و باز این داستان تکراری...
طوفان شبکههای اجتماعی به مرحمت خواب عمیق مسئولان!
مسئولان ما همچنان خیال می کنند که با «جی. ال. ایکس» می شود سامسونگ، سونی و هوآوی را کیش و مات کرد؛ و با «فیس نما»، فیس بوک را؛ و با «قاصدک»، وایبر و واتس آپ را...

گروه فرهنگی « خبرگزاری دانشجو»- علی مراد خانی: وقتی که طبق آمار رسمی وزارت علوم، 60 درصد از دانشجوهای مملکت از نرم افزارهای اجتماعی استفاده می کنند و وقتی ایران با چندین میلیون کاربر رسمی فیس بوک، فیسبوکبازترین کشور منطقه لقب می گیرد، پس یقیناً اتفاقی در کشور افتاده که نمی توان و نباید از کنارش به سادگی گذر کرد.
فیس بوک، توئیتر، اینستاگرام، وایبر، واتس آپ، وی چت، لاین و هزار و یک شبکه اجتماعی خوش آب و رنگ دیگر چنان در بین جامعه جوان مملکت ما رخنه کرده که حتی داد مخابرات هم از زیان مالی هنگفتش از طریق این موضوع در می آید. اما آیا واقعاً این شبکه ها چیزهای بدی هستند.
با یک نگاه اول که به این ها می اندازیم، معلوم می شود که هر آدم عاقل و بالغی را جلب خودش می کند. وقتی با ماهی 5000 تومان پول اینترنت موبایل، می توانی شانصد هزار پیامک و تماس رایگان با خلق الله برقرار کنی پس مگر عقل آدمیزاد پارسنگ برداشته که از این ها استفاده نکند؟! تازه عکس و فیلم هم می توانی بفرستی. تازه تر! عکس مخاطبت را هم می توانی ببینی، شکلک های جالبی هم می توانی بفرستی...!
یک کمی که عمیق تر می شوی می شنوی که قریب به اتفاق این شبکه ها رسماً جاسوس صهیونیست ها هستند. می شنوی که وایبر مال تالمن مارکو، افسر کهنه کار ارتش اسرائیل است. از شصت فرسخی هم برایت معلوم است اسم این شرکت هایی که مالک این شبکه ها معرفی شده اند و از قبرس تا ژاپن هم گسترده شده اند تماماً دروغ و دغل این صهیونیست هاست برای پیچاندن موضوع.
عمیق تر که می شوی می بینی وایبر در توافقنامه مقدماتی نصب برنامه در تلفن همراه، رسماً اعلام می کند که آقاجان! وایبر هیچ مسئولیتی در قبال افشای اطلاعات شخصی شما ندارد و تو بدون این که این را بدانی گزینه «موافقم» را تیک زده ای و وایبرِ جاسوس را نصب کرده ای.
عمیق تر که می شوی می شنوی که یکی از راه های اصلی کسب درآمد مالکان این شبکه های اجتماعی فروش اطلاعات دسته بندی شده به کارتل های عظیم تجاری دنیاست تا از میان اطلاعات رد و بدل شده در مثلاً وایبر، بفهمند که ذائقه مردم فلان کشور به کدام نوع لباس اقبال دارد و از این رانت اطلاعاتی برای کسب سود بیشتر استفاده کنند. تو می دانی که سر تا پای این شبکه های اجتماعی جاسوسی می کنند، اما می گویی «آخر اطلاعات شخصی من چه چیز عاید دشمنان کشور می کند؟!» و با خیال آسوده استفاده می کنی از چشم بندی شگرف دنیای ارتباطات!
چه کسی گفته شبکه های اجتماعی چیزهای بدی هستند؟!
اصلاً مگر نفس یک نرم افزار اجتماعی که تماس و پیام رایگان دارد و هزار و یک وجه مثبت دیگر، بد است؟!
هر عقل سلیمی می پذیرد که این موضوعات فی نفسه مشکل زا نیستند و بلکه ممتاز هم هستند، اما مشکل جای دیگری است:
اول مشکل از جاسوس هایی است که از این شبکه ها جاسوسی می کنند و از هیچ راهی نمی توان آنها را منصرف کرد و تنها راه مقابله با ایشان فیلتر صحیح و مناسب است (نه این فیلتری که الان داریم!).
دومین مشکل که اتفاقاً مشکل اصلی است این است که حضرات مسئول وطنی انگار هیچ احساس نیازی نمی کنند برای ورود به حوزه تکنولوژی ارتباطات. پر واضح است که وقتی یک نرم افزار اجتماعی وطنی سازِ غیر جاسوس با یک اسم و رسم درست و درمان ایرانی وارد بازار شود، بدون شک می تواند جای وایبر و امثالهم را بگیرد، مشکل این است که نه چنین نرم افزاری با این قدرت و سرعت و سطح بالای تکنولوژی در ایران ساخته شده و نه انگار کسی از مسئولان دغدغه ساخت و پیگیری چنین موضوعی را دارد. مسئولان ما همچنان خیال می کنند که با «جی. ال. ایکس» می شود سامسونگ، سونی و هوآوی را کیش و مات کرد!
و با فیس نما، فیس بوک را
و با قاصدک، وایبر و واتس آپ را...
و طبق معمول، هر چه در سلب قدرتمندیم، در ایجاب ضعیفیم...!
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
به عنوان يک برنامه نويس و بازي ساز نظر ميدم :
خيلي جالبه که برنامه نويسان و بازي سازان و ... گوشي هاي موبايل و ... از نبود بازار مناسبي که حق کپي رايت آنها رعايت شود و بتوانند سودي بکنند مي نالند و از سوي ديگر بازار مي نالد که چرا محصولات توليد نمي شود خوب عزيز من اين وسط حلقه هاي مفقوده اي وجود داره يکيش کپي رايته و بقيه هم مثل سرمايه اوليه ، اسپانسر و ... اندازه ي يک مقاله مطلب و توضيح داره و تا زماني که شما اين وسط برنامه سازان رو تشويق نکنيد هيچ اتفاق خاصي قرار نيست بيفتاد، سر و صدا نکنيد خوابمون مياد. ضمنا همه جا امن و امان است و ما هم خيلي خوشبختيم
مسئولين عزيز خواب نيستن. خودشون رو زدن به خواب
همه خانومها اين روزا حجاب رو تجربه کنن.
دوست داشتيم اگه ميشد نمايشگاههايي تو سطح کشور راه مينداختيم و پوشاک حجاب رو با قيمتهاي خيلي خوبي عرضه ميکرديم.بعد ميشد از لحظا فکري هم کار ميشد تو اين نمايشگاهها و برنامه هاي مختلف ديگه اي که خب بخاطر همون عدم حمايتها نشد.
اگه صلاح ديديد اين مطلب رو منتشر کنيد.
اصل لينک مطلب رو براتون ادرس ميذارم.تو شبکه احتماعي کلوب شروع کرديمش و داره پخش ميشه.اگه توضيحات بيشتري خواستيد ايميل بديد
مطلب خوبي است ولي شما به يکي از عوارض اين شبکه ها اشاره کرديد.
مسئله رسانه هاي اجتماعي که به زودي گوي سبقت رو از رسانه هاي جمعي خواهند ربود خيلي عميق تر از لو رفتن اطلاعات شخصي است.
اميدوارم بهش بپردازيد.
يا علي
الان اين مطلب شما چه ربطي به گوشي جي ال ايکس داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نميشد شرکت تازه پاگرفته ي جي ال ايکس رو تخريب نکنيد و اين مطلب رو بنويسيد؟
براي راهکار بايد از اپن سورس استفاده شود .
توصيه : هرگز از هيچ شبکه اجتماعي استفاده نکنيد چون غالبا جاسوس هستند و شما را محدود ميکنند و زير نظر ميگيرند . مهم نيست اين جاسوسي توسط افراد با ايمان صورت بگيرد يا کفار بيگانه در هر صورت جاسوسي از مردم امري مذموم و غير اخلاقي است .
کي گفته مسئولين محترم خوابن؟
اتفاقا مسئولين محترم يکي از مشتري هاي پرو پا قرص اين شبکه ها هستن
طوري که حتي فيلترها رو دور ميزنن تا مبادا اين شبکه ها در ايران کم رونق بشه