آخرین اخبار:
کد خبر:۳۰۶۵۳۳
جلال پور در همایش تعامل صنعت و دانشگاه:

ثبت 28 اختراع در سال فاجعه است

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز همه زیرساخت‌های لازم را داریم؛ اما در تبدیل علم به فناوری ضعیف هستیم، از آنجا که سالانه 28 اختراع به ثبت می‌رسانیم و ترکیه، عربستان، هند نیز از ما جلوتر هستند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، محسن جلال پور صبح امروز در دومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه در کرمان بیان داشت: امروز علم به تنهایی برای توسعه راه به جایی نمی برد و صنعت و کار اقتصادی بدون نگاه علمی به نتیجه نمی رسد و به دنبال راهکار پیوند صنعت و دانشگاه هستیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری می فرمایند: «اگر بخواهیم به رشد اقتصادی حقیقی نائل شویم، راهش تقویت علم و تقویت شرکت های دانش بنیان است».

رئیس اتاق بازرگانی کرمان تصریح کرد: باید علم را به فناوری، فناوری را به صنعت و صنعت را به تجارت پیوند دهیم و این زنجیره را کامل کنیم و فعال شدن پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی در کشور عوامل مورد نیاز این اقدام است.

جلال پور با اشاره به وضعیت علمی کشور گفت: 33 پارک علم و فناوری، 148 مرکز رشد، تعداد زیادی شرکت های دانش بنیان و بیش از 200 موسسه آموزش عالی با بیش از چهار میلیون دانشجو در کشور داریم و هنوز نتوانسته ایم علم را در دانشگاه به صنعت پیوند بزنیم.

وی تصریح کرد: حمایت از پژوهش های تولیدی، شناسایی مزیت های نسبی و قابلیت ها و استعدادهای پژوهشی کشور، اتخاذ تدابیر لازم به منظور اثربخشی تحقیقات کشور، تمهیدسازی برای ایجاد همسویی میان فعالیت های تحقیقاتی و تقویت ارتباط مراکز تحقیقاتی و واحدهای اقتصادی کشور از ماموریت های وزارت علوم است.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به اینکه کشور ما در تولید علم رتبه 15 در جهان دارد، افزود: رتبه جهانی ایران در تولید حوزه های مختلف علمی از جمله نانو و هوا فضا بین 17 تا 20 است.

جلال پور با اشاره به اینکه نتوانسته ایم علم را در دانشگاه به صنعت پیوند بزنیم، تصریح کرد: همه زیرساخت های لازم را داریم اما در تبدیل علم به فناوری ضعیف هستیم، از آنجا که  سالانه 28 اختراع به ثبت می رسانیم و ترکیه، عربستان، هند جلوتر از ما هستند و اینجا ضعف و قوت ما مشخص می شود.

وی گفت: عدم اجرای کامل حمایت از شرکت های دانش بنیان، ناهماهنگی بین دستگاه های سیاست گذار در زمینه علم، فناوری و نوآوری، نگاه تک بعدی حمایتی و تسهیلات محور به نخبگان و عدم اجرایی شدن سند نخبگان از علت های موفق نبودن در زمینه تولید علم به فناوری بوده است که باید در این زمینه تلاش کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار