به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در هفتهای که گذشت اخبار و رویدادهای مختلفی در حوزه اقتصادی رخ داد که به چکیده ای از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
شنبه 6 اردیبشهت 1393/ فرزند کمتر، جنگ جدید ماسونها/ آیا «دو بچه کافی است»؟!
مسئله کنترل جمعیت و شعار معروف «دو بچه کافی است» به صورت گسترده و پی در پی از سوی رسانههای غربی تبلیغ شده و میشود؛ تبلیغاتی که هدف نهایی آن، کاهش زاد و ولد بشر در تمامی کشورهای در حال توسعه، بویژه ایران بود. «خبرگزاری دانشجو» طی یادداشتی به بررسی و توضیح این موضوع پرداخت.
شنبه 6 اردیبهشت 1393/ نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو و ماشین آلات، نقطه عطفی در تاریخ صنف لوازم یدکی
دومین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو و ماشین آلات با هدف ایجاد ارتباط موثر با تولیدکنندگان و سایر دست اندرکاران صنعت خودرو روز جاری در هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد.
یکشنبه 7 اردیبهشت 1393/ تاکسیرانها منتظر نماندند/ افزایش نرخ تاکسیها به چه مجوزی صورت گرفته است؟
باز هم داستان افزایش نرخ کرایه تاکسیها در پی افزایش قیمت بنزین تکرار شد. در اولین روز کاری هفته بود که مسافران باز هم بیخبر از همه جا افزایش نرخ کرایهها را تجربه کردند و رانندگان تاکسی نیز این کار خود را به افزایش قیمت بنزین گره زدند. به نظر میرسد هر بار اقدامی بهانه افزایش قیمت در بخشهای مختلف میشود و این بار نیز بهانه به دست بخش حمل و نقل کشور افتاده است. گلایه شهروندانی که صبح روز شنبه با تاکسی عازم مقصد خود شدند، حکایت از افزایش 200 تا 500 تومانی کرایهها و حتی افزایش 1000 تومانی در مسیرهای طولانی دارد.
یکشنیه 7 اردیبهشت 1393/ تخصیص ارز مبادلهای چه تاثیری بر قیمت خودرو دارد؟/ اثرات تا 6 ماه آینده نمایانگر میشود
محمدرضا نجفیمنش، عضو هیئت مدیره انجمن قطعهسازان ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص تاثیرات قیمتی تخصیص ارز مبادله ای بر خودروهای داخلی گفت: ما چند فاکتور داریم که میتواند بر قیمتها تاثیر بگذارد. مسلماً شروع فاز دوم هدفمندی یارانهها از عوامل افزایش قیمت است و مسائلی همچون افزایش تولید، کاهش نرخ سود بانکی که به نظر میرسد 21 درصد خواهد شد و همچنین تخصیص ارز مبادلهای به خودروسازان میتواند نقش قابل توجهی در کاهش هزینههای تولید و در نتیجه کاهش قیمت خودرو داشته باشد. امیدواریم همان طور که وزیر صنعت، معدن و تجارت قول داد، تخصیص ارز مبادلهای به خودروسازان و صنعت خودرو عملیاتی شود.
یکشنبه 7 اردیبهشت 1393/ جدول قیمت انواع خودرو دربازار یکشنبه 7 اردیبهشت
«خبرگزاری دانشجو» جدول قیمت روز انواع خودرو سواری را در بازار تهران منتشر کرد.
دوشنبه 8 اردیبهشت 1393/ یارانهای پرداخت نشده، یارانهای دیگر آمد/ سلطانی سروستانی: اگر یارانه ندهید، از دور خارج میشویم
سعید سلطانی سروستانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» از عدم دریافت یارانه شیر توسط دامداران خبر داد و گفت: هنوز هیچ خبری از پرداخت یارانه به دامداران نیست و دامداران بلاتکلیفاند. ما با توجه به پایین بودن سطح قدرت خرید مردم و قابل احتکار نبودن محصولاتی همچون شیر قادر به افزایش قیمتها نیستیم و لذا اگر این یارانه به تولیدکنندگان شیر و لبنیات اختصاص پیدا نکند، تولید برای دامدار مقرون به صرفه نخواهد بود و طبیعتا در یک دوره زمانی از دور خارج شده و واحد تولیدی خود را تعظیل میکند.
دوشنبه 8 اردیبهشت 1393/ «شیب ملایمی» که ناگهان تند شد/ بنزین، پیشانی تورمی اقتصاد ایران
حال حدود سه ماه از آغاز چراغ خاموش فاز دوم هدفمندی یارانهها توسط دولت یازدهم میگذرد. از اولین ساعات بامداد روز شنبه بود که قیمت بنزین که به دلایل بنیادی از حساسیت خاص اقتصادی برخوردار است، با افزایش قیمت همراه شد تا پرونده اجرای فاز دوم این قانون نیز رسماً کلید بخورد. «خبرگزاری دانشجو» در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخت که آیا میتوان برخلاف سخنان پیشین دولتی ها، گرانی 75 درصدی بنزین سهمیهای و 60 درصدی بنزین در فاز دوم هدفمندی یارانهها را طبق گفته مسئولان دولت تدبیر و امید، یک «شیب ملایم» خواند؟
سه شنبه 9 اردیبهشت 1393/ 6 راهکار برای جلوگیری از تورم فاز دوم هدفمندی یارانهها
اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه ها از بیستم فروردین ماه و با آغاز مهلت ثبت نام برای دریافت یارانه ها رسماً آغاز شد؛ فرصتی 12 روزه که تا پایان فروردین ماه ادامه داشت. کلید خوردن فاز دوم این طرح امیدها و نگرانی هایی را ایجاد کرد که مهمترین نگرانی پیش روی اقتصاد کشور از نگاه کارشناسان و اقتصاددانان افزایش شدید تورم است. «خبرگزاری دانشجو» طی یادداشتی به بررسی و توضیح این موضوع پرداخت.
سه شنبه 9 اردیبهشت 1393/ آل اسحاق: در فاز دوم هدفمندی، بخش تولید مغفول نمانَد/ افخمی راد: سه هزار و 500 میلیارد ریال، معوقات جوایز صادراتی
یحیی آل اسحاق، رییس اتاق تهران در چهل و یکمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران که روز سه شنبه برگزار شد، با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: امیدواریم این مرحله از قانون با یک سیاست غیر شوکی و مستمر و با کمترین هزینه بهترین نتیجه را به دنبال داشته باشد.
سه شنبه 9 اردیبهشت 1393/ اثرات تورمی فاز دوم هدفمندی بر صنف لوازم یدکی/ نمایشگاه امسال در حد بینالمللی بود
سید مهدی کاظمی، نایب رئیس انجمن صنفی لوازم یدکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، از اثرات تورمی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها بر بازار لوازم یدکی سخن گفت و بیان کرد: به صورت کلی افزایش قیمت حاملهای انرژی و به ویژه بنزین به صورت صد در صد بر صنف ما تاثیر خواهد گذاشت و ما نیز نمیتوانیم جلوی اثرات تورمی این قانون را بگیریم چرا که با وجود افزایش 25 درصدی حقوق کارگران و همچنین گرانی بنزین و دیگر حاملها، دیگری جوابی برای تولیدکنندگان و فروشندگان نداریم.
سه شنبه 9 اردیبهشت 1393/ «سبد کالاهایی» که تبدیل به «بستههای امنیت غذایی» و سپس ناپدید شد!
با برنامه جدید دولت در واگذاری سبد کالا یا به عبارت جدید آن یعنی بستههای امنیت غذایی(؟!)، دیگر خبری از واگذاری میلیونی بستههای کالایی دولت نخواهد بود و تنها افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مشمول دریافت آن خواهند بود. «خبرگزاری دانشجو» در گزارشی به بررسی و تحلیل این موضوع پرداخت.
چهارشنبه 9 اردیبهشت 1393/ «کیفیت خودرو» همین است و بس، مشتری محترم قانع باش!
پس از اعلام آخرین بررسی کیفی خودروها، جدیدترین آمار رده بندی کیفی خودروهای داخلی توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، «خبرگزاری دانشجو» بر این شد تا طی گزارشی به شاخصهای ارزیابی کیفیت در صنعت خودرو بپردازد که به راستی «کیفیت» در صنعت خودرو ایران به چه معناست؟ آیا ذهنیت خودروسازان از «کیفیت»، همانی است که در ذهن مشتری میگذرد؟ اگر این چنین است، چرا خودروسازان از روند کار خود راضیاند و مشتریان نه؟ آیا اظهارنظر مسئولان در این مورد فنی است یا بیشتر احساسی و بر اساس شنیدهها؟
چهارشنبه 9 اردیبهشت 1393/ آسمان و ریسمانهایی که حکایت از واقعیتی تلخ دارند/ آقای نوبخت با مردم صادق باشید
باید به سخنگوی محترم دولت گفت که چرا با مردم صادق نیستند و صریح و صادقانه حقیقت عدم امکان استفاده و دسترسی به پولهای مثلا آزاد شده را نمیگویید، چرا به صراحت به مردم نمیگویید که از بابت امتازات متعددی که در پای میز مذاکرات هستهای دادهاید، چنین امتیاز بزرگی را گرفتهاید که 4.2 میلیارد دلار از اموال بلوکه شده کشور از بانکهایی که قابل برداشت نبوده به بانکها و حسابهای غیرقابل برداشت دیگری منتقل شده است!
پنجشنبه 10 اردیبهشت 1393/ آیا تحریم ها باعث جهش نرخ ارز شد؟/ چرا از راهکار50 کشور دنیا برای رهایی از تحریم های ارزی استفاده نکردیم؟
برنامه ثریا شب گذشته به بررسی راهکارهای رهایی از تحریمهای ارزی پرداخت. محسن مقصودی، مجری برنامه، در گفت و گو با محسن کریمی، کارشناس مسائل اقتصادی و پژوهشگر حوزه ی اقتصاد، مرتضی فیروز آبادی، مدیر شبکه ی تحلیل گران فناوری ایران، به صورت حضوری و با دکتر رضا اسدی فرد، دبیر شبکه ی آزمایشگاهی نانو تکنولوژی، به صورت تلفنی در برنامه ی ثریا به بررسی ارز و دلار و اثرات نوسانات آن بر روی اقتصاد کشور پرداخت.
پنجشنبه 10 اردیبهشت 1393/ تالار شیشهای در استراحت/ رشد 2هزار واحدی شاخص کل در یک هفته
(6 اردیبهشت ماه الی 10 اردیبهشت ماه 93) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران این هفته را با رشدی آرام سپری کرد و در نهایت در ارتفاع 78 هزار واحدی آرام گرفت.
جمعه 11 اردیبهشت 1393/ رشد سکه همراه با کاهش قیمت طلا در هفته گذشته/ دلار به 3300 تومان رسید
(6 اردیبهشت ماه الی 10 اردیبهشت ماه 93) بازار سکه و ارز در این هفته شاهد رشد آرام قیمتها بود، اما قیمت طلا در بازار داخلی و همچنین بازار جهانی کاهش یافت.
جمعه 11 اردیبهشت 1393/ پورابراهیمی: شفافیت اطلاعات اقتصادی عین رعایت حریم شهروندی است/ میرمحمدصادقی: شفافیت اقتصادی باید از دولت آغاز شود
برنامه «مناظره» این هفته با موضوع «شفافیت اقتصادی» در شبکه یک سیما به بررسی شرایط ورود دولت به حسابها پرداخت.