وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی نیازمند عزم ملی است که بیتردید تقدیر از ناشران برگزیده میتواند این راه را باز کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور حسن روحانی، رئیس جمهور؛ علی جنتی، وزیر ارشاد؛ صالحی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد و جمعی از ناشران و همچنین برخی سفرای کشورهای خارجی برگزار شد.
جنتی در سخنرانی خود گفت: نمایشگاه کتاب یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور است، بنابراین بلوغ فرهنگی یک کشور را باید در بلوغ کتابهای آن کشور یافت. رابطه انسان و کتاب رابطهای ناگسستنی است، به طوری که کتاب زبان گویای پدیدآورندگان آن می باشد و از چنان جایگاهی برخوردار است که نمیتوان یک کشور را با تمدن دانست، اما کتاب را لحاظ نکرد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 66 هزار جلد کتاب منتشر شد، ادامه داد: تحولات بسیار در سال های اخیر، تاثیر بسزایی بر روی نشر داشته، البته با وجود تحولات بسیار هنوز راه پیش رو راهی دراز و پر فراز و نشیب است. صنعت نشر آمیزهای از علم و هنر بوده و از راهبردهای ویژه دولت است که برای آن اهتمام خاصی دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی نیازمند عزم ملی است که بیتردید تقدیر از ناشران برگزیده میتواند این راه را باز کند.
جنتی با برشمردن اهداف نمایشگاه کتاب ادامه داد: تقویت برنامههای فرهنگ عمومی، تقویت فنی نشر و خانواده محوری از اهداف نمایشگاه امسال است، بنابراین برای نیل به این اهداف فعالیتهای بسیاری صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه به منظور انتخاب ناشران برگزیده دو کمیته جداگانه وارد عمل شدند، گفت: همچنین برنامههایی در سرای اهل قلم برای کودک و نوجوان و دیگر سالنهای نمایشگاه ترتیب داده شده است.
وزیر ارشاد با بیان اینکه امسال برای اولین بار غرفه ای نام تولید علم تشکیل شد، گفت: در این بخش کتابهای علمی سه سال اخیر برای تقویت بخش دانشگاهی قرار داده شده است.
در ادامه این برنامه گروه خلیج فارس از استان هرمزگان به مناسبت روز خلیج فارس سرودی اجرا کرد.
پس از این برنامه حسن روحانی، علی جنتی و صالحی از ناشران برگزیده تقدیر کردند.
سپس حسن روحانی به سخنرانی پرداخت.
این برنامه حواشی خاص خود را داشت که در مطلب جداگانهای منتشر خواهد شد.