کد خبر:۳۱۳۴۵۵
ماجدی در جمع خبرنگاران:

برای صادرات گاز ایران به اروپا آماده‌ایم/ صادرات محصولات پتروشیمی آزاد شده است

معاون وزیر نفت در امور بین الملل اعلام کرد: صادرات گاز ایران به کشورهای اروپایی امکان پذیر می‌باشد و هر زمانی که ایران بخواهد، این صادرات را انجام می‌دهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی ماجدی معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی صبح امروز در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه صادرات محصولات پتروشیمی آزاد شده است و و در مذاکرات 1+5 در مورد آن بحث می‌شود.


وی افزود: در بیمه و پرداختی صادرات این محصولات مشکلاتی نداشتیم و این موضوع با وزارت خارجه نیز مطرح شده و در حال حاضر شرایط نسبت به قبل بهتر است.


ماجدی همچنین در خصوص آزادگان شمالی گفت: گرچه از فعالیت CNBC راضی نمی‌باشیم اما بخش عمده‌ای از کار انجام شده و قرارداد با آزادگان شمالی ادامه پیدا می‌کند و فعالیت خود را دراین زمینه گسترده‌تر کرده‌ایم.


وی ادامه داد: قرارداد ما  با این شرکت نیز ادامه‌دار است و مذاکراتی با روسیه صورت گرفته اما هنوز توافقی انجام نشده است.


معاون وزیر نفت به صادرات گاز ایران به اروپا اشاره کرده و اعلام کرد: صادرات گاز ایران به کشورهای اروپایی امکان پذیر می‌باشد و هر زمانی که ایران بخواهد، این صادرات را انجام می‌دهد.


وی افزود: امکان صادرات گاز ایران به اروپا از سه مسیر وجود دارد. بیشترین امکان فراهم شدن مسیر ابتدایی است که از ترکیه خواهد بود و بخشی از گاز روسیه نیز این مسیر تامین خواهد شد.

 

ماجدی مسیر دوم صادرات گاز ایران به اروپا را عراق، سوریه و لبنان و در ادامه به اروپا اعلام کرد و اظهار داشت: سومین مسیر، مسیر ارمنستان، گرجستان خواهد بود که از زیر دریای سیاه می‌گذرد و مقدمات ارسال گاز به اروپا فراهم می‌شود.


وی همچنین با تشریح راه‌های صادرات گاز ایران به اروپا گفت: ایران می‌تواند با احداث 640 کیلومتر خط لوله جدید از دهلران تا مرز بازرگان صادرات گاز به اروپا را از طریق ترکیه انجام دهد.


معاون وزیر نفت در امور بین الملل با بیان این‌که در حال حاضر خط لوله برای این مساله کافی نیست گفت: در حال حاضر 600 کیلومتر خط لوله آماده است. صادرات نخستین محموله گاز ایران به عراق نیز با ظرفیت 5 تا 7 میلیون متر مکعب در بهار سال آینده صورت خواهد گرفت.


وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان صادرات گاز ایران به اروپا اظهار کرد: پس از اجرای این طرح باید با توجه به درخواست متقاضیان، اقدام به عرضه گاز به دیگر کشورهای اروپایی کنیم.


ماجدی افزود: ممکن است میزان صادرات گاز از چهار میلیون متر مکعب تا 50 میلیون متر مکعب متغیر باشد و ‌نمی‌توان به صورت دقیق عدد مشخصی برای صادرات گاز اعلام کرد.


وی ادامه داد: اروپا به دنبال متنوع‌سازی مصرف گاز است، بنابراین متقاضی صادرات گاز از ایران می‌باشد و ما نیز توانایی ارسال گاز حتی از طریق ال.ان.جی را داریم.


معاون وزیر نفت همچنین در خصوص خط لوله ایران – پاکستان اظهار داشت: نمی‌توان مدعی دیگر کشورها برای اجرای خط لوله بود و هر کشوری می‌تواند از بازار جهانی خرید کند. در این باره مذاکراتی با قطر صورت گرفته و در آن قرارداد تاکید شده است که تا پایان سال این خط لوله به مرز این کشور برسد، اما باید این مذاکرات ادامه یابد تا نتیجه آن مشخص شود.

 

وی ادامه داد: ایران 1226 کیلومتر از خط لوله موجود در قرارداد خود را ساخته است و 80 درصد صادرات گاز فراهم شده، اما رفتار پاکستان اندکی با گذشته متناقض می‌باشد.


ماجدی با بیان این‌که پاکستان تحریم‌های ایران را بهانه‌ای برای ادامه ندادن فعالیت خود اعلام می‌کند، گفت: در زمان قرارداد این تحریم‌ها برای کشور وجود داشت و حال باید منتظر باشیم تا در سفر نخست وزیر پاکستان (نواز شریف) به ایران چه مذاکراتی صورت می‌گیرد. اما در مجموع پاکستان در این باره تخلف کرده است.


وی افزود: چارچوب کلی قرارداد ایران و عمان مشخص شده و مذاکرات دراین باره ادامه دارد. اما آنچه باید گفت این است که امکان دارد این مذاکرات دوباره مورد بررسی قرار گیرد.


معاون وزیر نفت در ادامه گفت: پیش بینی می‌شود تا سال 2030 میلادی میزان مصرف گاز اروپا افزایش یابد، اما این که صادرات چند درصد باشد، بستگی به مذاکرات اولیه دارد. اما رشد مصرف گاز اروپا به صورت چشمگیری درحال افزایش است.


وی در پاسخ به این‌ سوال که با توجه به تاخیر صورت گرفته در قراردادهای ایران- روسیه و نامشخص بودن وضعیت اوکراین،آیا ایران این تحریم‌ها را دور می‌زند یا خیر؟، ‌گفت: این برداشت برخی است که می‌گویند تحریم‌ها دور زده می‌شود، اما ما قصد داریم تا حداقل سه سال آینده گاز را به اروپا صادر کنیم.


ماجدی با بیان این‌که کلیه مسائل سیاسی و تحولات را در نظر می‌گیریم، گفت: اگر هر کشوری بخواهد از کشور دیگری گاز خریداری کند، حق آن کشور است و ما نمی‌توانیم دراین باره چالشی ایجاد کنیم، چرا که بازار جهانی جای رقابت است و گاهی تحریم‌ها و مشکلات موجود در قراردادها تعلل ایجاد می‌کند. اما نباید بگذاریم تعلل ایجاد شده در قراردادها مانع از فعالیت کشورها برای قراردادهایشان بشود.


وی با بیان این‌که ایران بالاترین ذخایر گاز دنیا را دارد، گفت: باید از منافع خود دفاع کنیم و سعی شود تا رابطه با کشورهای دیگر بهتر شود.


معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی همچنین درباره وضعیت صادرات گاز به هند و آخرین وضعیت این صادرات گفت: بحث‌های اولیه خط صادرات در قالب خط صلح صورت گرفته که با ارزش سیاسی و اقتصادی همراه خواهد بود.


وی گفت: اگر این گاز به هند و پاکستان وارد شود روابط این دو کشور نیز تلطیف خواهد شد، اما هنوز کشور هند جواب قطعی برای این موضوع نداده ولی صحبت‌های شفاهی دراین میان صورت گرفته است.


ماجدی درباره قرارداد ایران، کردستان و عراق افزود: هیچ قرارداد خاصی دراین میان وجود ندارد اما تدارکاتی در بخش خصوصی انجام شده تا فرآورده‌هایی از خاک ایران عبور کند.


وی درباره اخبار منتشر شده در مورد قرارداد ایران وعمان در برخی رسانه‌ها گفت: به دنبال راه‌هایی هستیم تا مشکلات موجود به نحو احسن برداشته شود و همه این موارد تحت تاثیر مذکرات 1+5 و نتیجه آن خواهد بود.


معاون وزیر نفت درباره توقف سوآپ نیز گفت: برای احیای سوآپ برنامه داریم اما برنامه‌های گذشته در این باره از نظر معاونت بین‌المللی وزارت نفت چندان خوب نبود و ما این آمادگی را داریم با هیات قزاقستان وارد مذاکراتی شویم.


وی خاطرنشان کرد:‌ در حال حاضر این مذاکرات با قزاقستان صورت گرفته و ترکمن‌ها به صورت شفاهی اعلام آمادگی کرده‌اند، اما منتظر دریافت تقاضای کتبی و رسمی آن‌ها هستیم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار