به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم اختتامیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح امروز با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی؛ علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب و جمعی از ناشران، نویسندگان و سایر مدیران نمایشگاه در سالن تشریفات نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: امروز برای آمدن به اینجا احساس خوبی نداشتم؛ چون امسال از حضور در نمایشگاه محروم واقع شدم و به دلیل کثرت کارها و مسائل مربوط به کشور، توفیق دیدار نمایشگاه را پیدا نکردم. هر سال از تولید آثار جدید لذت می بردم، اما متأسفانه در نمایشگاه امسال این توفیق را پیدا نکردم.
وی افزود: قصد من از حضور در نمایشگاه امسال این بود که به همه کسانی که در این کار مهم مشارکت داشتند خداقوت بگویم که در این 10 روز از اصحاب فرهنگ و اندیشه، مهمان نوازی کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش نمایشگاه کتاب را یک حادثه مطلوب فرهنگی خواند که هر ساله در کشور به وجود می آید و گفت: شنیده ام امسال استقبال خوبی از نمایشگاه صورت گرفته و کتاب های زیادی خریداری شده است. گزارش ها نشان می دهد زمینه های خوبی برای تعامل فکری و گفتگو در نمایشگاه امسال فراهم آمده بود.
لاریجانی در ادامه ابراز داشت: این واقعه فرهنگی به کشورهایی که در این سال ها فکر می کردند می توانند با تحریم در اراده ملت ایران تأثیر بگذارند، نشان می دهد که بخشنامه ها و دستورالعمل های که در این راستا صادر می شود جز اینکه نفرت را در دل ملت ایران نسبت به خودشان بیشتر می کند، ثمره دیگری ندارد. من به آنها می گویم ملت ایران، ملت بافرهنگی است و شما باید در تراز این ملت با آنها صحبت کنید.
وی بیان کرد: این نمایشگاه نهاد و سرشت ملت ایران را نشان می دهد. من سابقه حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم و می دانم که این وزارتخانه جای مهم و حساسی است. افراد حاضر در این نهاد باید ابتکاراتی داشته باشند، لذا تراوشات ذهنی برای اداره ارشاد لازم است. اگر بار اصلی ارشاد بر دوش مجموعه هایی باشد که خودشان دست اندر کار هستند، کار سهل می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همان طور که می دانیم ارشاد به دنبال این کار است تا از ظرفیت تشکل ها استفاده کند.
لاریجانی گفت: در حال حاضر چرخه اقتصادی نشر که ارشاد از آن رنج می برد، معیوب است و درآمد کافی ندارد، بنابراین باید به مقایسه با سایر رشته های تجاری توجه داشت، مخصوصاً با این وضع اقتصادی که چندان پولی ندارد و باید برای این مسئله راه حلی پیدا کرد.
وی افزود: دریافت مالیات از این قشر اشتباه است؛ چون نشر یک واحد فرهنگی است و از آنجایی که موسسات فرهنگی از مالیات معاف هستند نشر هم یکی از آنهاست. اگر اختلافی در این زمینه وجود دارد آقای جنتی باید آن را حل کند و اگر حل نشود ما در مجلس راهکاری برای آن پیدا خواهیم کرد. از آنجا که یکی از بخش های مهم تولید در کشور کتاب است و در شرایطی که می خواهیم تولید کشور روان شود، باید راهکاری برای آن فراهم کنیم. مخاطبان قدرت خرید کتاب ندارند و چرخه ناشران نمی چرخد، بنابراین این قشر باید به نحوی مورد حمایت یارانه قرار بگیرد. بخشی از تولید مهم در کشور همین کار است؛ چرا که مادر تولید، ناشران هستند که قوه تفکر جامعه را فعال می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: حدود 50 هزار میلیارد تومان درآمد برای یارانه داریم که اگر یک هزارم این به ناشران به منظور کمک تعلق گیرد، دولت دستش برای این امر باز می شود. آقای جنتی باید به این موضوع توجه کند، قانون هم که در این زمینه باز نوشته شده و دولت قدرت مانور را تا این حد خواهد داشت.