کد خبر:۳۱۴۲۲۸
در سومین هفته اردیبهشت ماه؛

صد و نود و چهارمین شماره هفته نامه پنجره منتشر شد

یکصد و نود و چهارمین شماره هفته‌نامه «پنجره» به مدیرمسئولی دکتر علیرضا زاکانی روی پیشخوان کیوسک‌های روزنامه‌‌فروشی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، یکصد و نود و چهارمین شماره هفته‌نامه «پنجره» به مدیرمسئولی دکتر علیرضا زاکانی در 100 صفحه و بهای 50000 ریال روی پیشخوان کیوسک‌های روزنامه‌‌فروشی قرار گرفت. نسخه الکترونیکی نیز با 40 درصد تخفیف در سایت هفته‌نامه به آدرس panjerehweekly.ir فروخته می‌شود.


مجله خبری این هفته به موضوعات مختلفی پرداخته است که می توان از مکتب ایرانی تا شیر و خورشید(نگاهی به موانع رسیدن به تمدن نوین اسلامی)، الیگارشی روشنفکران (واکنش روشنفکر ایرانی به منتقد)، چین، هاشمی و نقطه ضعف راست افراطی، لباس کاترین اشتون، ویدئوی 14 فرزند و ملکه زیبایی، دلواپسان یک توافق، گزارشی از همایشی در همه ابعاد خاص، معامله پرسود، خرید خانه  دانشور و آل احمد، خانه ویران شد و آن نقش به دیوار بماند، مثبت و منفی، جهان از پنجره عکس، جهان از پنجره کاریکاتور و ... اشاره کرد.
در بخش باشگاه اهل قلم مطالبی مانند پادزهر خودبینی و غرور (نقش اخلاق مهندسی در کاهش فجایع علمی) نوشته  دکتر رضا داوری ‎اردکانی، جهیزیه سیاسی در مدیریت دولتی (پدیده ای که در غیاب شایسته سالاری رخ می دهد) از دکتر حسن دانایی‎فرد، مبانی قرآنی دیپلماسی مذاکره(بررسی آرای تفسیری آیت الله هاشمی در تفسیر «راهنما» نوشته علیرضا کوهی، فراعنه دهکده جهانی(تا سکولاریزم زنده است، فرعون نمرده!) به قلم محمد روحانی منتشر شده است.


سیاست


زیر چتر وزارت اطلاعات(یونسی در اندیشه مشایی شدن؟!) عنوان پرونده گروه سیاست این هفته مجله پنجره است. تحویل گرفتن وزارت اطلاعات پس از واقعه قتل‎‎های زنجیره‎ای از دری نجف آبادی و تمدید این وزارت در دولت دوم سید محمد خاتمی سبب شد تا علی یونسی بیش از هر عنوان دیگر، وزیر اطلاعات دولت اصلاحات باشد و هرچه تقلا کند از زیر این ‎بار خارج نخواهد شد، حتی اگر هر روز حرف‎‎های جنجال برانگیز بزند. حتی اگر روزی رئیس سازمان قضایی نیرو‎های مسلح باشد. حتی اگر بخواهد «شیر و خورشید» را احیا کند. یا بخواهد اقوام و مذاهب را نسبت به یکدیگر حساس کند. تمامی این‎ها را باید به حساب جنگ روانی یک مرد اطلاعاتی و امنیتی گذاشت، برای خروج از سایه عنوان اطلاعات و امنیت. به‎نظر می‎رسد هرچه بیشتر تلاش کند، کمتر خواهد رسید و از هدف دورتر خواهد شد. چه اندیشه‎‎های او را در مسیر مشائی شدن بدانیم و چه او را بازی بدون توپ دولت برای انحراف افکار عمومی، وی هرچه باشد، یک مرد امنیتی تمام عیار است. 
 بررسی اظهارات اخیر یونسی در گفت‎وگو با احمد بخشایشی، مشـی یونســی(روزشمار مهم‎ترین گفتار‎‎ها و اتفاقات وزیر اطلاعات دولت اصلاحات)، یادداشتهایی از محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه و نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از مطالب مهم این بخش است.


ادبیات


یک معادله چندمجهولی (نگاهی به ساختار و سامان نمایشگاه کتاب) در پرونده ادبیات این هفته مورد بررسی قرار می گیرد. در این پرونده و به بهانه برپایی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‎المللی کتاب نگاهی به ساختار و سامان این پدیده و نیز انتظارات کلان نظام جمهوری اسلامی از تدارک و برگزاری چنین رویدادی به بحث گذاشته شده است. ستاره‎‎های کاغذی (کتاب‎‎هایی که در نمایشگاه کتاب خوش درخشیدند)، حماسه‎ای بی‎مکان(گزارشی از وضعیت سالن‎های نمایشگاه بین‎المللی کتاب تهران)، پیام دیداری که انجام نشد(اولین تجربه ناخوشایند جنتی) از عناوین مطالب مهم این بخش است.


ترجمه


ما نیازی به توطئه نداریم! نوشته فهمی هویدی و ترجمه سعید مهمان نواز، توهم انقلاب از خمیس التوبی و ترجمه زهرا صمیمی، اتاق فرمان جنگ جدید(لیست سیاه خزانه داری آمریکا و دولتهای نافرمان) ترجمه پرناز طالبی، رقابت پشت خطوط قرمز(آیا اختلافات بین عربستان و قطر پایان یافته است؟) نوشته حمیدی العبدالله و ترجمه محمد مظهری، مدل فنلاندی اوکراین(راهی که اوباما باید درباره اوکراین در پیش بگیرد)از زیبیگنیو برژینسکی و ترجمه پرناز طالبی، یک مشت تروریست !(مبارزه دولت یمن با القاعده) نوشته عباس المساوی و ترجمه بهنام  عناوین مطالب منتشر شده در بحش ترجمه هستند.


هنر
 

مظنونین همیشگی(الزامات و اتهامات مستندسازی سیاسی در ایران) نام پرونده بخش هنر این هفته است. باید پذیرفت سینمای ایران تا به امروز به همان میزان که نسبت به تحولات سیاسی آسیب‎پذیر و منفعل بوده، از دغدغه و انگیزه ورود مستقیم به میدان سیاست بی‎بهره‎ مانده و بیشتر ترجیح داده است با اندکی فاصله از متن، کنج عافیت حداقلی خود را به خطر نیندازد اما در چند سال اخیر در حوزه فیلمسازی مستند، شاهد اتفاقاتی متفاوت و امیدوارکننده بوده‎ایم؛ تولیداتی که فارغ از کیفیت ساختاری و محتوایی توانسته‎اند خبرساز شوند و به‎رغم اتهامات و ابهامات موجود پیرامونشان، توجه بسیاری را به‎سمت خود جلب کنند. بههمین بهانه و در روز‎هایی که چند فیلم مستند صدرنشین فهرست اخبار و اظهارات سیاسی شده‎اند، بازخوانی کارنامه سینمای ایران در این زمینه را خالی از لطف ندیدیم. 
مستندسازی سیاسی در گفت‎وگو با محمدرضا عباسیان، لطفا مثل ما فکر کنید! ومستند‎سازی سیاسی در شبکه‎‎های «منوتو» و«بی بی سی» از مهمترین مطالب منتشره شده این بخش است.


سیاست خارجی


به‎دنبال ورود ارتش به بحران اوکراین، تحلیلگران معتقدند در روز‎های آینده روسیه نیز به‎صورتی جدیتر در این بحران ورود پیدا خواهد کرد. قطعا روز‎ها و هفته‎‎های آتی، روز‎های سرنوشت‎سازی در اوکراین خواهد بود و افکار عمومی جهان منتظرند ببینند آیا قفل این بحران با کلید سیاست باز خواهد شد یا با ماشه اسلحه. در این پرونده به بررسی ابعاد مختلف درگیری‎‎های نظامی اخیر در اوکراین پرداخته می شود. گذشته و آینده بحران اوکراین در گفت‎وگو با دکتر سعید خالوزاده، کارشناس مسائل اروپا، کشمکش شرق و غرب برای حفظ توازن قوا،از جنگ لفـــــــــظی قدرت‎ها تا جنگ خیابـــــــانی هواداران(مـروری بر مهم‎ترین وقــایع و حوادث اخیر در اوکراین) و دموکراسی. بدون طعم اشغالگری (پیامد‎های برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق) از مطالب مهم این پرونده است.


پنجره مثبت


آنچه در  ضمیمه فرهنگی این شماره پنجره خواهید خواند به قرار زیر است: نخست گپی را می‎خوانید با علی‎اکبر قاضی‎زاده، روزنامه‎نگار و مدرس روزنامه‎نگاری. قاضی‎زاده از نخستین کسانی است که روزنامه‎نگاری نوین و آموزش روزنامه‎نگاری نوین را وجهه همت خود قرار داده‎اند. بعد از گپ، صفحه وقایع اختلافیه، میزبان شماست با اشارات و کنایاتی نه‎چندان غیرقابل تحمل. صفحات پنجره ماضیه بلافاصله بعد از وقایع اختلافیه به شما رخ می‎نمایانند. در این دو صفحه با ماجرای یک شنود، یک پنهانکاری، یک دستور شکست، یک قتل عام حیوانی، یک پیروزی سینمایی، یک تمسخر و یک اعدام مواجه خواهید شد. بلافاصله در صفحات خودنویس، یادداشت‎‎هایی از دکتر محمدرضا ترکی، لیلا باقری، سیداکبر میرجعفری و محمدسجاد نجفی را ملاحظه خواهید کرد که هریک از منظری به پیرامون نگریسته‎اند. در صفحات کتاب‎سرا که به همت یکتا بی‎نیاز و سارا مهدی‎نژاد فراهم آمده‎اند، علاوه بر معرفی چند کتاب درباره حکیم توس، تازه‎‎های نشر و یک پیشنهاد هم حضور دارند. در صفحه فرهنگستان تاملاتی فرهنگی شما را به اندیشیدن فرا می‎خوانند و در صفحه گلگشت، شعری از مجتبی صادقی و نوشته‎ کوتاهی از تهمینه حدادی شما را به خواندن دعوت می‎کنند. در صفحات زندگی خوب هم، ما به همه جوانب و حواشی مصرف برق در کشور توجه کرده‎ایم. شما هم توجه کنید.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار