به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، یکصد و نود و ششمین شماره هفتهنامه «پنجره» به مدیرمسئولی دکتر علیرضا زاکانی در 100 صفحه و بهای 50000 ریال روی پیشخوان کیوسکهای روزنامهفروشی قرار گرفت. نسخه الکترونیکی نیز با 40 درصد تخفیف در سایت هفتهنامه به آدرس panjerehweekly.ir فروخته میشود.
مجله خبری این هفته به موضوعات مختلفی پرداخته است که از آن جمله می توان به گردش به غرب ممنوع تبیین رویکردهای موجود در سیاست خارجی جمهوری اسلامی، خدای جهان آرا (لزوم عزم فرهنگی جهت غنی سازی فرهنگی)، ژیل ژاکوب و مصافحه با سینمای ایران!، مذاکره و جنگ هواپیماهای بدون سرنشین، لغو دعوت از باستانشناس فرانسوی (فروپاشی جناحهای سیاسی ایران)، حزب دولت ساخته (رویش و خزان کارگزاران سازندگی)، پایان اردیبهشت شعر ایران(هشتمین جشنواره شعر فجر با تمامی حواشی خود به پایان رسید)، لطفا خاطرات هاشمی را ممیزی کنید (اظهارات وزیر ارشاد درباره «من روحانی هستم» و پاسخ عوامل، ممیزی با کف و سوت !(فیلم پوراحمد هم با اصلاح روانه پرده میشود)، بیداری سینمای ترکیه با خواب زمستانی(درخشش نوری بیلگه جیلان در جشنواره کن) رانتی که بود رانتی که هست!(واکاوی تخلف 650 میلیون یورویی وزارت صنعت)، مثبت و منفی، جهان از پنجره عکس، جهان از پنجره کاریکاتور و ... اشاره کرد.
در بخش باشگاه اهل قلم مطالبی مانند مأموریت موجود کامل(طرحی نو در سپهر اخلاق و اجتماع) دکتر محسن اسماعیلی، رویای آرمانشهر از سیدخلیل الرحمان طوسی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، از چله نشینی تا آزاداندیشی(صدرالمتالهین و الزامات تولید دانش) نوشته دکتر شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پادشاهی که لباس نداشت (رسیدن به شهرت، محبوبیت و معروفیت کار چندان سختی نیست)از فرشاد مهدیپور، صوفی گریهای مدرن و بتپرستیهای سکولاری( مصادره امور دنیوی به نفع سکولاریسم!) به قلم سیدمحمد روحانی منتشر شده است.
اقتصاد
سرنوشت دومین فاز!(انتظار برای ثبات یا تلاطم بازار) عنوان پرونده بخش اقتصاد است. طبق گفته برخی تولیدکنندگان، دولت انتظار دارد با وجود افزایش هزینههای تولید بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی، نرخها افزایش نیابند؛ اما این کار غیرممکن است. از طرفی دولت فعلا قصد دارد پرداخت یارانه نقدی را ادامه دهد و به همین علت بخش قابل ملاحظهای از منابع حاصل از اجرای فاز دوم را برای یارانه نقدی هزینه کند و بدین ترتیب آنگونه که قانون تصریح کرده، به تولید یارانه اختصاص نمییابد. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند تداوم پرداخت یارانه نقدی و افزایش نرخ حاملهای انرژی در آینده تورم را افزایش خواهد داد و دولت باید فکری به حال نرخها بکند. آینده بازار در گفتوگو با سعید لیلاز، گاهی به آینده اقتصاد کشور در گفتوگو با احمد توکلی از مصاحبه های جالب این پرونده است.
ترجمه
هیولای پنج سر(. چگونه پنج شرکت آمریکایی افکار مردم را تحت کنترل دارند؟) نوشته اریک سامر، و ترجمه طیبه طبسی، کورسوی امید در انتهای راه(نگاهی به وضعیت آمریکا در بحران سوریه) نوشته تونی کارتالوچی و ترجمه فاطمه غلامی، راهبردهای امنیتی محور مقاومت و اسرائیل(پروژه تثبیت توازن امنیتی در مقابل بازدارندگی تدریجی)، اعراب و رویاهای بن گوریون(ارتباط ارگانیک اسرائیل و ارتجاع عربی) از زهیر اندراوس با ترجمه زهرا صمیمی، سیسی و اسلام سیاسی(اخوان المسلمین؛ چالش انتخابات ریاست جمهوری مصر) به قلم فهمی هویدی و ترجمه سیدهادی موسوی از مطالب مهم بخش ترجمه هستند.
سیاست خارجی
راند چهارم (آغاز دشوار یک راه طولانی) عنوان پرونده بخش سیاست خارجی است. «هیچ پیشرفت ملموسی در مورد نگارش متن توافق جامع نداشتیم». این جمله را شاید بتوان مهمترین اظهار نظر درباره دور چهارم مذاکرات هستهای در وین از زبان سیدعباس عراقچی، مذاکرهکننده ارشد ایرانی دانست. مذاکراتی که با هدف آغاز نگارش متن توافق جامع در وین برگزار شد، بعد از سه روز بدون دستاورد خاصی به پایان رسید. اختلافات به اندازهای جدی بود که حتی دکتر محمدجواد ظریف و کاترین اشتون، مصاحبه مشترک خبری نیز برگزار نکردند و همین کافی بود تا خبر عدم موفقیت مذاکرات وین 4، به سرعت از تمام رسانههای خبری جهان مخابره شود. در این پرونده به بررسی مهمترین ابعاد توافق جامع و چالشها و فرصتهای این توافق پرداخته شده است.
توقف در وین: چالش یا فرصت؟(تحلیلی بر دور چهارم مذاکرات هستهای در وین)، دیپلماسی در کسادی توافق(پیچیدگیهای مذاکرات هستهای)، تحلیلی بر افقهای پیش روی مذاکرات در گفتوگو با مهدی محمدی و ایران و حیات رژیم صهیونیستی و تحلیلی بر نگرانیهای اسرائیل از توافق هستهای ایران و غرب از مهمترین مصاحبه ها و یادداشتهای این پرونده است.
هنر
راوی خاموش انقلاب(عکاسی که در کنج تنهایی چشم از جهان فروبست) عنوان پرونده گروه هنر مجله پنجره به مناسبت درگذشت عبدالحسین پرتوی است. عبدالحسین پرتوی بیش از آنکه یک هنرمند عکاس باشد، نماد و نشانهای تام و تمام از یک خبرنگار موفق بود؛ خبرنگاری که بهجای قلم، دوربین در دست داشت و جسورانه در متن حوادث و رویدادها حاضر میشد و در مقام یک راوی دغدغهمند آنچه باید و شاید را به ویترین رسانه میسپرد. گرامیداشت استاد پرتوی نه صرفا برای وداع با یک هنرمند فراموش شده بلکه بهانهای است برای تذکر درباره منش و روشی از یاد رفته. گفتوگو با عباس میرهاشمی، رئیس انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس و یادی از زندهیاد پرتوی در گفتوگو با کارگردان مستند «اتاق سفید» از جمله مطالب این پرونده است.
سیاست
مسئولیتی فراتر از قطع و وصل میکروفون (شیخوخیت در مجلس نهم) عنوان پرونده گروه سیاست این هفته مجله پنجره است. این پرونده در تلاش است تا به بهانه آغاز سومین سال مجلس شورای اسلامی جستاری در خصوص هیئت رئیسه، ترکیب آن، احتمالات آینده، لابیها، آفتهای نمایندگی و... باشد.
بررسی عملکرد مجلس در گفتوگو با حسین مظفر وبررسی نقاط ضعف و قوت مجلس نهم و هیئت رئیسه در گفتوگو با مسعود پزشکیان و تبیین رفتار اصولگرایان در انتخابات هیئت رئیسه مجلس نهم در گفتوگو با کاظم جلالی و بررسی شرایط اقلیتهای دینی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با سیامک مره صدق نماینده کلیمیان از گفتگوهای جذاب و مهم این پرونده است.
پنجره مثبت
در ابتدای سومین ماه از اولین فصل سال، ضمیمه فرهنگی پنجره بار دیگر پیش روی شماست. در این شماره در ادامه گپهای هفتگی پنجره، سناء شایان با دکتر محمود اکرامی گفتوگو کرده است؛ شاعر و پژوهشگر و روزنامهنگاری پرکار، خوشفکر و خوشذوق و دوستداشتنی. گپی شاعرانه که از خواندنش لذت خواهید برد. محمدسجاد نجفی در صفحات پنجره ماضیه شما را به یک استکان تاریخ مهمان کرده است.
در پنجره ماضیه این هفته با یک قرارداد سری، یک خرافه درباری، یک لیست خرید هنری، یک کشتی چپشده، چند ماسک ضدطاعون، یک حل معادله گروهی و یک گنج پنهان روبهرو خواهید شد. در صفحه خودنویس یادداشتهایی از دکتر محمدرضا ترکی، سعید صدرائیان، بابک رمضانی و لیلا باقری خواهید خواند. صفحه فرهنگستان این شماره نیز به قلم خانم باقری نوشته شده، که یک فرهنگ جذاب را به شما معرفی خواهد کرد. وقایع اختلافیه این شماره نگاهی دارد به حواشی هنوز پیشنیامده جام جهانی و در صفحه کتابسرا علاوه بر تازههای کتاب و یک پیشنهاد از علی داوودی، با چند کتاب که درباره خرمشهر نوشته شدهاند آشنا خواهید شد. در صفحه زندگی خوب نیز حسین جمالیفرد درباره آب و صرفهجویی در مصرف آن نکاتی را با شما در میان خواهد گذاشت که بهکار بستنشان از همهجهت به صلاح همگان است!