کد خبر:۳۱۶۰۱۵
آیت‌الله علم الهدی در جمع معتکفین دانشجو:

اعتکاف تمرینی برای جدایی از غیر پروردگار است/ حضرت زینب(س) را برای تمام ابعاد زندگی الگو قرار دهید

عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه اعتکاف جایی است که از غیر خداوند رها می‌شوید، گفت: اعتکاف تمرینی برای جدایی از غیرخداست و سه روز اتصال به خداوند برای یک عمر، اعتکاف است. ‌

به گزارش خبرنگار «خبرگزار دانشجو» از مشهد، آیت الله علم الهدی ظهر امروز در جمع معتکفین در مسجد حضرت زهرا(س) دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: انسان زمانی که خود را در محضر خداوند می بیند خود را گناهکار و موجودی می داند که باید مورد محاکمه الهی قرار گیرد و در دادگاه پروردگار حاضر شود.

 

وی افزود: اما در اعتکاف انسان به خداوند می گوید خدایا قبل از اینکه تو مرا به دادگاه احضار کنی خود به نزد تو می آیم و به گناهانم اعتراف می‌کنم واین نقطه آغازین اعتکاف است.


خطیب جمعه مشهد ادامه داد: ساعت‌های نخستین اعتکاف با ساعت‌های پایانی آن بسیار متفاوت است، ساعت‌های آغازین انسان هنوز با فضا ناآشناست؛ اما در ساعات پایانی هنگام رفتن انسان احساس آشنایی می‌کند؛ زیرا رابطه ای محکم بین خود و پروردگارش احساس می‌کند.


آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه اعتکاف از واژه اکوف به معنای اقبال شی آمده است، بیان کرد: اقبال پذیری در راه پروردگار معانی بسیاری دارد که یکی از معانی آن ملازم عرصه عبودیت و عاشق پرورگار قرار گرفتن و بالاتر از همه اینها مات و مبهوت خدا قرار گرفتن است.


وی با بیان اینکه اعتکاف جایی است که از غیر خداوند رها می شوید، تصریح کرد: اعتکاف تمرینی برای جدایی از غیر از خداست. سه روز اتصال به خداوند برای یک عمر اعتکاف است تا تکیه‌گاهی غیر از خداوند نداشته باشید و همه چیز را از خداوند طلب کنید.

 

عضو خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه اعتکاف با روز محقق می‌شود، گفت: در این اعتکاف باید به گونه‌ای تمرین کنید که همه چیز را تنها برای خداوند بخواهید و همه چیز را تنها از او طلب کنید.


آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه روز ختم اعتکاف مصادف است با وفات حضرت زینب(س) بیان داشت: انسانی که در صدد است بنده مخلص خداوند باشد نباید یک بعدی عمل کند، بلکه در تمامی ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی باید براساس امر خداوند عمل کند حضرت زهرا (س) این گونه بود؛ بنابراین چنانچه آن گونه که حضرت بوده اند شدید آنگاه بنده مخلص خداوند خواهید بود.


وی ادامه داد: در عرصه عبادت قدسی پروردگار همه عزیزان حضرت زینب (س) به شهادت رسیدند؛ اما با همه این احوالات رو به قبله ایستاده و عبادات خود را به جای آوردند.


عضو خبرگان رهبری ادامه داد: زمانی که کاروان وارد مجلس عبیدالله بن زیاد شد حضرت زینب (س) لابه لای جمعیت وارد شدند تا عبیدالله ایشان را نشناسد؛ اما عبیدالله حضرت را شناخت و گفت این خانمی که سعی می کند خود را نشناساند کیست؟ یکی از کنیزان پاسخ داد: زینب (س)دختر امام علی (ع) است، عبیدالله خطاب به حضرت زینب(س) عنوان کرد چگونه دیدید رفتار خداوند را با برادرت؟ حضرت زینب (س) فرمودند: ما ندیدیم مگر زیبایی.


آیت الله علم الهدی افزود: همچنین حضرت زینب (س) در مجلس یزید خطاب به وی گفت: تو هیچ چیز نیستی و چنان یزید را تحقیر کرد که تمام توجه حضار از یزید قطع و متوجه حضرت زینب(س) شد هنگامی که یزید مشاهده کرد تمام جمعیت در کاخ متوجه حضرت زینب(س) هستند احساس حقارت کرد و در نهایت چوب خیزرانی برداشته و به لب و دندان امام حسین (ع) زد در این هنگام حضرت زینب(س) سکوت کرد؛ زیرا در این زمان رسالتش تغییر کرده بود.


وی در پایان تأکید کرد: چنانچه مانند حضرت زینب(س) رفتار کردید و حضرت زینب(س) را الگوی تمام ابعاد زندگانی خود قرار دادید آنگاه بنده مخلص خداوند خواهید بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار