گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو» زینب صارم؛ دین آسمانی و توحیدی اسلام از جمله ادیانی است که به دلیل تهاجم بسیار زیاد و تبلیغات گسترده ای که بر عیله آن در رسانه های جهان به صورت مستمر صورت می گیرد به شدت مورد توجه و چالش است؛ قوانین فقهی اسلام در اکثر رسانه های غربی و از سوی اندیشمندان آنان به بوته نقد گذاشته می شود تا آنجا که اسلام ستیزی و ایجاد تنفر در مخاطبین نسبت به دین اسلام و مسلمانان در الویت کار دولتمردان و رسانه های غربی است.
در چنین بستری که ایجاد ترس، وحشت و تنفر نسبت به اسلام حیطه گسترده ای از فعالیت اسلام ستیزان را تشکیل می دهد شاهد آن هستیم که در جامعه غربی اقبال وسیعی نسبت به دین اسلام وجود دارد تا آنجا که از مردم عام در جامعه تا مشاهیر و هنرمندان نسبت به تغییر دین خود و انتخاب اسلام استقبال بی نظیری صورت گرفته است.
تحلیل و بررسی نوع نگاه تازه مسلمان به دین اسلام و چرایی این تغییر دین موضوعی بسیار با اهمیت و محل تاملی است؛ چرا که با توجه به بستر اسلام ستیزی و تبلیغات گسترده و فشار اجتماعی روز افزونی که بر علیه مسلمان در جهان غرب وجود دارد این سوال اسای مطرح است که چرا این فرد مسلمان شده است؟
بررسی این چرایی سبب می شود تا ما با وجوه و ابعاد دیگر اسلام که توجه ما را به نحو خاص جلب نکرده است آشنا شویم به بیان بسیار ساده تر مثال افرادی که از ابتدای تولد به دین اسلام مشرف بوده اند با افرادی که در سنین بالاتر به دین اسلام گرویده اند به مانند تفاوت افراد داخل استخر با افراد خارج استخر است. نوع نگاه آنان، به علت زندگی در جامعه اسلام ستیز و داشتن دینی به غیر از اسلام با نگاه مسلمانانی که از ابتدا موحد بوده اند بسیار متفاوت است از این جهت که متوجه زیبایی ها و شگفتی های خاص و منحصر به فردی در اسلام شده اند که ما به دلیل یکنواختی متوجه آن نیستیم.
از جمله افرادی که چرایی اسلام آوردن وی بسیار مورد توجه است کاسیوس مارسلوس کلی متولد سال 1942 در لوئیزویل، کنتاکی است .
کاسیوس مارسلوس کلی در جامعه آمریکا از موقعیت و محبوبیت گسترده ای برخوردا بوده است چرا که وی یک بوکسور جهانی بود که موفق شد سه بار مقام قهرمانی سنگین وزن جهان در رشته بوکس را کسب کند؛ وی از دوازده سالگی به یادگیری بوکس روی آورد و در این زمینه تا آنجا موفق بود که در کارنامه ورزشی وی شاهد 56 برد و تنها 5 باخت هستیم.
یادگیری بوکس به بهانه دوچرخه دزدیده شده
داستان یادگیری بوکس توسط کلی بسیار جالب است؛ زمانی که وی دوازده سال داشته است دوچرخه وی ربوده می شود و او به جای گریه و کمک خواستن از والدین خویش به نزد پلیس محله جو مارتین رفت؛ جو مارتین که مربی بوکس بود به کلی پیشنهاد داد که بوکس و مبارزه کردن را تحت نظر وی یاد بگیرد.
با اینکه کاسیوس بوکس را از سن کودکی آغاز کرده بود اما توانست در دهه بیست سالگی برای والدین خود یک ماشین بخرد.
کاسیوس پس از پیروزی در بازی های المپیک رم در سال 1960، دربین آمریکایی ها به چهره ای ، خوش تیپ، جذاب، و تا حد زیادی موفق تبدیل شد؛ تا آنجا که در سال 1991 به عنوان معروفترین آمریکایی جهان انتخاب شده بود و بسیاری از رسانه ها به او لقب بزرگترین جنگنده در تمام دوران را داده بودند.
کلی پس از موفقیت در مسابقات ورزشی آلبومی در تمجید از شایستگی خود بیرون داد به نام «من بزرگترین هستم» در حقیقت این یک شیرین کاری از طرف وی بود که به نوعی سبب تبلیغات گسترده برای کلی شد.
در حالیکه مسلمانان در ایالات آمریکا چهره ای منفور داشتند کلی تحت تاثیر مالکوم به گروه های مسلمانان سیاه پوست آشنا شد و به آنان پیوست و همین موضوع بستری مناسب برای مسلمان شدن کلی شد چرا که در آن زمان مبارزات حقوق مدنی سیاه پوستان در آمریکا در اوج بود
از کاسیوس مارسلوس کلی تا محمد علی
کلی در ابتدا تحت تاثیر مالکوم ایکس نام خود را به کاسیوس ایکس تغییر داد اما مدتی بعد الیجاه محمد یکی از رهبران مسلمان آمریکا نام «محمد علی» را برای او برگزید.
از آن پس کلی از همه خواست که دیگر او را با این نام صدا نکنند و به جای آن، به او محمد علی بگویند. وی اعلام کرد که "کلی" نامی بود که به نیاکان برده او داده شده بود؛ کلی در زبان انگلیسی به معنای خاک و گل است. محمدعلی در همین رابطه گفت: کلوسیوس کلی نام یک برده است. من این نام را انتخاب نکردهام و آن را نمیخواهم. من محمدعلی هستم، یک انسان آزاد و از همه مردم میخواهم که وقتی با من حرف میزنند یا درباره من حرف میزنند از این اسم استفاده کنند.
کاسیوس مارسلوس کلی چرا مسلمان شد؟
برخی از منتقدین علت مسلمان شدن کلی را مربوط به رنگ پوست وی می دانند؛ چرا که وی فردی سیاه پوست بوده و در حقیقت اسلام آوردن وی نوعی اعتراض به فرهنگ غالب جامعه سفید پوست آمریکایی بوده است. اما حقیقت اسلام آوردن کلی را می توان در سخنان وی که فهم او را از عظمت اسلام نشان می دهد دید.
کاسیوس مارسلوس کلی می گوید: من لحظات بسیار زیبایی را در زندگی داشته ام اما احساس من تا به حال مانند زمانی که در حج بر روی کوه عرفات ایستاده بودم خاص و منحصر به فرد نبوده است. من یه حس خیلی متعالی و والا داشتم به خاطر فضای معنوی وصف ناپذیری که یک و نیم ملیون زائر دعا میکنند و با التماس از خداوند می خواهند که گناهان آن ها را ببخشد و نعمت های خاص خود را به آنان ببخشد.
این یک تجربه هیجان انگیز و بسیار خاص بود چرا که افراد با رنگ های مختلف، نژادها و ملیت ها متفاوت دیدم اعم ازبزرگان دینی، سران دولت و مردان معمولی از کشورهای بسیار فقیر همه در دو قطعه پارچه سفید ساده به دعا و مناجات با خدا مشغول بودند بدون این که هیچ گونه حس غرور یا حقارتی داشته باشند. در حقیقت این جلوه ای عملی از مفهوم برابری در اسلام برای من بود.
در حقیقت زندگی کلی پس از اسلام آوردن از حد یک قهرمان بوکس فراتر رفت و وی به یک فعال اجتماعی در زمینه کمک به صلح و انسان دوستی تبدیل شد؛ دیگر در سخنان کلی بعد از مسابقات خبری از تمجید و لاف زدن بزرگ درباره خویش نبود بلکه وی در سخنرانی های خود بر اهمیت اسلام به عنوان یک نیروی معنوی در زندگی خود یاد می کرد .
کاسیوس مارسلوس کلی از رفتن به جنگ ویتنام به خاطر عقاید اسلامی خویش سر باز زد
کلی در سال 1966 برای حضور در جنگ ویتنام دعوت شد اما وی اعلام کرد که هرگز به روی همنوعان ویتنامی خود آتش نمیگشاید، که همین مساله مدتها سر زبانها بود و پس از آن حتی از حضور در رقابتهای بوکس به مدت 5 سال محروم شد و گواهینامه بوکسش نیز به حالت تعلیق در آمد، البته مدتی بعد این محکومیت به 3 سال کاهش پیدا کرد.
کلی حضور در این جنگ را مغایر با تعالیم اسلام دانست و از معرفی خود به ارتش آمریکا خودداری کرد. وی دلیل امتناع خود از شرکت در جنگ ویتنام را این گونه بیان کرد: این جنگ خلاف تعالیم قرآن مجید است. قصد ندارم از بار مسئولیت شانه خالی کنم ولی به مسلمانان دستور داده شده که در هیچ جنگی شرکت نکنند مگر اینکه توسط خدا یا پیامبر اعلام شود. ما در جنگ مسیحیها یا کفار شرکت نمیکنیم. من هیچ مشکلی با ویتنامیها ندارم. تاکنون هیچ یک از ویتنامیها به من کاکاسیاه نگفتهاند.
پس از این اظهار نظر بود که رسانههای آمریکایی به شدت از محمدعلی انتقاد کردند و او را «خائن به وطن» نامیدند. همچنین کمیته ورزشکاران ایالت نیویورک و انجمن جهانی بوکس او را تعلیق کرده و مدالهای قهرمانی سنگین وزنش را از او پس گرفتند.
علی در واکنش به این اقدامات گفت: من مدالهایم را پس میدهم، ثروتم را از دست میدهم و شاید آیندهام را هم خراب کنم. بسیاری از انسانهای بزرگ برای اعتقادات مذهبیشان این گونه مورد آزمایش قرار گرفتهاند. اگر از این آزمایش سربلند بیرون بیایم، قویتر از همیشه خواهم بود.
نگاه منتقدین به اسلام آوردن کلی
همان طور که بیان شد برخی اسلام آوردن کاسیوس را نوعی اعتراض به فرهنگ غالب جامعه سفید پوست می دانند اما حقیقت آن است که مظهر برادری و برابری در اسلام کاسیوس را جذب کرد و سبب شد تا وی از کلی به محمد علی تغییر نام دهد.
به هر عنوان ادعای منتقدین درباره علت و تحلیلی اسلام آورد کلی کذب محض است چرا که اگر اسلام آوردن وی تنها یک اعتراض اجتماعی بود؛ وی می توانست در جایگاه قهرمان بوکس بهتر و عمیق تر این اعتراض اجتماعی را دنبال کند به دلیل آنکه رسانه ها از وی حمایت بیشتری می کردند.
اما محمد علی با نرفتن به جنگ ویتنام و عمل کردن به اعتقاد اسلامی خویش جایگاه خود را در رسانه ها و ورزش بوکس متزلزل کرد و تمام این موارد گواه و دلیلی است که وی اسلام را از آن جهت که پاسخ گوی نیاز فکری و روحی وی بوده است برگزیده بود. چنان که وی در سخنان خویش لحظاتی را که در حج گذرانده بهترین اوقات عمر خویش می خواند و بیان می دارد که نژاد رنگ پوست فقیر و ثرومند همه یکسان با دو قطعه پارچه سفید در برابر خداوند خویش پعبادت می کردند.
به راستی محمد علی حقیقت باطنی آیه« أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ خَبیر»را درک کرد و به اسلام مشرف شد.
منبع: http://www.revertmuslims.com
مسلمان واقعي اونه که کسي بوده و از خودش براي اسلام مايه گذاشته.
خيلي از مسلمانها چيزي نيستن و از اسلام مايه ميذارن براي خودشون و اهدافشون.