آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۳۸۳۷
صالحی در معارفه مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی؛

هیئت امنا در موسسات دولتی حالت تشریفات دارد/وظایف شعر به کارکردهای بنیاد ادبیات داستانی افزوده شد

معاون فرهنگی وزارت ارشاد گفت:در اسفندماه گذشته بود به گزینه یعنی تلفیق شعر در غالب بنیاد ادبیات داستانی رسیدیم و بنابراین آقای حسنی هم اساسنامه را اصلاح کردند و کارکردها و وظایف شعر به کارکردهای بنیاد ادبیات داستانی افزوده شد.
هیئت امنا در موسسات دولتی حالت تشریفات دارد/وظایف شعر به کارکردهای بنیاد ادبیات داستانی افزوده شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» آیین تکریم و معارفه مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان صبح امروز با حضور سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد در ساختمان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.


سیدعباس صالحی،  معاون فرهنگی وزارت ارشاد در این مراسم گفت: بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان در حقیقت با این نگاه شکل گرفت که داستان دارد و می‌تواند داشته باشد کارکردهای متنوعی که از جمله بازخوانی هویت، انعکاس تجربه‌های زندگی، واشکافی فردیت و ... در قصه  انتظار می‌رود و ده‌ها کارکردی که قصه در زندگی انسان دارد و می تواند داشته باشد.


صالحی افزود: در جامعه اسلامی دوکارکرد دیگر از قصه و داستان در زندگی انسان انتظار می‌رود از یک سو گسترش ارزش‌های انسانی اخلاقی و دینی و از سوی دیگر آنچه که در فرهنگ انقلاب اسلامی شکل گرفته باید در این افق گسترش یابد همه این کارکردها در قصه و داستان به شکل‌گیری بنیاد ادبیات داستانی انجامید.


وی با اشاره به اینکه کار اساسی را در حوزه ادبیات انگیزه‌های فردی انجام می دهد، عنوان کرد:  ادبیات سفارشی نیست ادبیات حوزه خلاقیت‌های وجودی است نه حوزه سفارش‌های دولتی و حکومتی اما در عین حال دولت‌ها وظیفه دارند بسترهای مساعدتری را برای این خلاقیت‌ها فراهم کنند و موانع را برای خلاقیت‌های ادبی و هنری برداشته و بسترها را افزایش دهند درواقع با این نگاه بنیاد ادبیات داستانی آغاز به کار کرد و فعالیت‌هایی از جمله نظریه پردازی، و نقد ادبیات داستانی و معقولات دیگری از این قبیل را پیش گرفت که همه به نحوی نگاهی نظری به حوزه ادبیات داستانی داشتند.


معاون فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به اینکه بخشی از خلأهای ما در حوزه ادبیات داستانی به حوزه نظری برمی‌گردد افزود: بنیاد در حوزه حمایتی با نگاه حمایت‌گری از تولیدهای ادبی  به اقداماتی در حوزه تولید و توزیع آثار فاخر حوزه ترجمه و در حوزه تکریم و منزلت نویسندگان و فرصت‌سازی برای گفتگو میان اهالی ادبیات دوره‌های آموزشی ادبیات داستانی و تربیت نسل جدید در این حوزه اقداماتی انجام داد.


وی ادامه داد: پاره‌ای از مأموریت‌ها و کارکردهای بنیاد ادبیات داستانی با این نگاه شکل گرفت و بنیاد در همین فضا و با همین امکانات محدود و در شرایط تحمیلی در غالب‌های مختلف نشریات از جمله انتشارات عصر داستان به کار خود ادامه داد.


معاون فرهنگی وزارت ارشاد  در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: از ابتدایی که قرار بود من در این فضا به‌عنوان خادم اهل فرهنگ مسئولیتی داشته باشم بخشی از آشنایی من با مجموعه های فرهنگی  با مجموعه بنیاد ادبیات داستانی بود آقای حسنی از همان آبان ماه به طور پیوسته به ما می‌گفتند به فکر مدیرعامل جدید باشید. طبیعی است که بنیاد در دوره تأسیس با سختی‌هایی روبه رو بوده و شرایطی هم که وجود داشت عرصه را برای ایشان تنگ کرده است اما به هرحال این نگاه وجود دارد که بتوانیم از تجربیات ایشان در دوره جدید مدیریت آقای قزلی استفاده کنیم.


وی در خصوص روند اضافه شدن شعر به بنیادادبیات داستانی ایرانیان گفت:  بحث شعر در گذشته در حوزه قائم مقامی وزارت فرهنگ و ارشاد بود که اواخر آبان ماه به معاونت فرهنگی منتقل شد چند گزینه در این زمینه مطرح بود نخست اینکه شعر هم مانند بنیاد ادبیات داستانی تبدیل به یک نهاد مستقل شود گزینه دوم این بود که شعر به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد منتقل شود و گزینه سوم این بود که شعر در غالب ادبیات داستانی قرار گیرد.


وی درهمین زمینه افزود: در هر کدام مسیرها با افرادی مشورت شد و نهایتا مقرر گردید حوزه شعر به بنیاد ادبیات داستانی اضافه شود. نهایتا در اسفندماه گذشته بود که به گزینه سوم یعنی همان تلفیق شعر در غالب بنیاد ادبیات داستانی رسیدیم و  بنابراین آقای حسنی هم اساسنامه را اصلاح کردند و کارکردها و وظایف شعر به کارکردهای بنیاد ادبیات داستانی افزوده شد.


معاون فرهنگی وزیر ارشاد افزود:  بنابراین قرار شد با هماهنگی مجموعه وزارتخانه برای شعر و ادبیات هیئت امنا شکل بگیرد طبیعی است که این هیئت امنا باید ارزش این عنوان را دارا باشد و هر چقدر که از هیئت امنای قوی استفاده می‌کردیم به کمک این بنیاد آمده بودیم.
 

وی در همین زمینه افزود: در موسسات وابسته دولتی اغلب اوقات هیئت امنا حالت تشریفاتی دارد اما نگاه من در فضای مجموعه فرهنگی این بود که هیئت امنا دارای حجت عقلی و شرعی باشد و بنابراین با این نگاه ترکیبی برای هیئت امنای بنیاد ادبیات داستانی برگزیده شد.


 صالحی به برخی از اعضای هیات امنای بنیاد شعر و ادبیات داستانی اشاره کرد و گفت: زم، ایازی، سیدمجید حسینی، مصطفی رحماندوست ابراهیم حسن بیگی و اسماعیل امینی از اعضای هیات امنای بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان هستند.


وی افزود: اصرار این بود که آقای حسنی در هیات امنا بماند و خط مشترک میان ما و ایشان در هیئت امنا حفظ شود بنابراین هیئت امنا شکل گرفت و آقای جنتی در اسفند ماه احکام آن را صادر کردند و اولین جلسه در همان اسفند ماه برگزار شد.


صالحی ادامه داد:  با پذیرش استفعای آقای حسنی در هیئت امنا گزینه هایی مطرح شد که نهایتا به مهدی قزلی رسیدیم  ایشان هم در حوزه تألیفات آشنایی خوبی دارند و هم نگاه اعتدالی ایشان به حوزه ادبیات در عین حفظ ارزش‌ها می‌تواند به تداوم حیات شعر و ادبیات داستانی کمک کند.


معاون فرهنگی وزیر ارشاد  در پایان اظهار داشت: طبیعتا ادامه راه متصل به راه گذشته است و هرگز منقطع نیست.  به هرحال امیدوارم  با انرژی جدیدی که به بنیادادبیات داستانی ایرانیان تزریق می شود بنیاد شهر و ادبیات داستانی دوره جدیدی از شعر و ادبیات داشته باشد و این امید دور از انتظار نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار