کد خبر:۳۹۵۶۶۴
رونمایی از کتاب «محض اطلاع»؛

صالحی: جریان انقلاب اسلامی حرکت عظیمی را برای ثبت خاطرات شفاهی انجام داد/ حقانی: امروز اسناد مفاسد پهلوی وجود دارد، ولی نمی‌توان آنها را چاپ کرد

معاون فرهنگی وزیر ارشاد در مراسم رونمایی از کتاب «محض اطلاع» نوشته غلامعلی حدادعادل گفت: جریان منتسب به انقلاب اسلامی با حرکت عظیمی که انجام داد، توانست حجم زیادی از خاطرات شفاهی را ثبت کنند اما در این میان گام سومی برای بحث ضد خاطرات برداشته شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد در مراسم رونمایی از کتاب «محض اطلاع» که عصر امروز در فروشگاه ترنجستان بهشت برگزار شد، با بیان اینکه خاطرات شفاهی در کشور ما دو گام داشته است گام اول این جریان خاطراتی است که عناصر بیرونی و فاصله‌دار با انقلاب شروع کردند و در دهه 60 و 70 جدی شد، گفت: عزلت و گوشه‌نشینی ما باعث شد که با یک جریان فزاینده و تحریف شده با تاریخ انقلاب مواجه باشیم و در این فضا ما با حرکت تهدیدزایی که پدید آمد و خاطرات معاصر را به نفع خودشان ثبت می‌کردند برخورد کردیم که در کل باعث شد تاریخ منحرفی به وجود آید.


معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه  گام دوم جریان انقلابی بود که با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مسیری را آغاز کردند تا جریان انقلابی به ثبت خاطرات خود بپردازند، اظهار داشت: این گام در دو دهه اخیر بسیار خوب حرکت کرده است و در ثبت خاطرات انقلاب و دفاع مقدس کارهای خوبی را شاهد بودیم؛ همچنین جریان منتسب به انقلاب اسلامی با حرکت عظیمی که انجام داد توانست حجم زیادی از خاطرات شفاهی را ثبت کنند اما در این میان گام سومی نیز باید برداشته شود که این بحث، بحث ضد خاطرات است.


وی ادامه داد: ما نیاز به پالایش و نقد خاطرات داریم؛ چرا خاطرات، سلیقه‌های متنوع و افکار متنوع را پذیرا است و جریان سومی باید به میان بیاید و این خاطرات را نقد کند واگر بخواهیم یک روایت صادقانه از تاریخ ایران داشته باشیم قطعاً این خاطرات باید نقد شوند کار آقای حداد عادل آغاز این گام سوم است که باید جدی گرفته شود.
 

حقانی: ارتباط ایران با رژیم صهیونیستی در زمان پهلوی یکی از محورهای کتاب «جهت اطلاع» است

 

در ادامه مراسم موسی حقانی با بیان اینکه خاطرات علم یکی از منابع مهم و دسته اول در خصوص تاریخ پهلوی است، البته جلد هفتم این خاطرات در حقیقت می‌توانست از نظر زمانی جلد اول این کتاب باشد، گفت: کتاب خاطرات علم و خودش از این حیث که علم مسئول دربار پهلوی بوده و در خلوت و جلوت با پهلوی مهشور بوده است دقایقی را ثبت کرده که شاید جای دیگری ثبت نشده باشد.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اسدالله علم وابسته به یک خاندان مهم است که نقش مهمی در تاریخ داشته که برخی از این نقش‌ها مثبت و برخی منفی بوده‌اند، ادامه داد: یکی از این اعضا به خاطر حضور در سیستان و به خاطر مقابله با استعمار انگلستان نقش مثبتی داشته است اما از پدر علم یک تغییر جهت‌گیری به سوی گرایش‌های انگلستان شاهدیم. به شکلی که هم انگلیسی‌ها آنها را محرم می‌دانند و هم اینها برای پیاده شدن سیاست‌های انگلستان تلاش می‌کردند و می‌بینیم که بعد از فوت علم دولت بریتانیا بیانیه صادر می‌کند که یکی از دوستان خوب خود را از دست داده است. علم و خانواده‌اش مانند خانواده ریپورتر، رشیدیان و فروغی‌ها در خدمت سیاست استعماری انگلستان بوده است.

 

وی افزود:  سفیر انگلستان در دوره فتحعلی شاه قاجار توصیه می‌کند که برای حفظ منافع انگلستان در هندوستان ایرانی‌ها باید به صورت دوران بربریت نگه داشته شوند و این سیاست یک سیاست طولانی‌مدت و استراتژیک برای انگلیسی‌ها بوده است و با توجه به حکمرانی و نفوذ خانواده اعلم در منطقه سیستان پی می‌بریم که این خاندادن چه نقشی در پیاده شدن سیاست‌های انگلستان داشته است.

 

حقانی با اشاره به  قرارداد 1919 افزود: در این قرارداد می‌بینیم که خانواده علم برای مستعمره شدن ایران به انگلیسی‌ها کمک می‌کند اما اسدالله علم یک گام از اجداد خودش فراتر می‌رود و به سمت اشرافیت اطلاعاتی صهیونیست‌ها گام بر می‌دارد و علم در همین راستا در احزاب، دانشگاه‌ها و روشنفکران نفوذ می‌کند و شبکه‌سازی انجام می‌دهد؛ همچنین فریدون توللی شاعری توده‌ای بود و از جمله روشنفکرانی است که در خدمت علم بوده است. اگر بخواهیم از مجموعه هفت جلدی یاداشت‌های علم مفاسد محمدرضا پهلوی را جمع کنیم خودش یک جلد مجزا می‌شود. امروز اسناد مفاسد پهلوی موجود است ولی به اندازه‌ای وقیح است که نمی‌توان آنها را چاپ کرد.

 

وی با بیان اینکه علم در جزئیات سیاسی پهلوی حرف اول را می‌زند و در همه جا نفوذ داشته است، گفت: دکتر غلامعلی حداد عادل 5محور از چندین محور جلد هفت را برای تحلیل برگزیده که این پنج محور اشاراتی به سایر مجلدات نیز دارد. اگر کسی فرصت مطالعه هفت جلد را نداشته باشد می‌تواند روح هفت جلد را در کتاب «محض اطلاع» بخواند. در حقیقت یکی از مباحثی که در این کتاب به آن اشاره شده بحث وابستگی به آمریکاست که در آن مجموعه یادداشت‌های علم می‌توان دید و این وابستگی به حدی بوده که صدای علم را نیز درآورده است. ارتباط با اسرائیل یکی از محورهایی است که در این کتاب حدادعادل به آنها پرداخته زیرا ایران در آن زمان ستون پنجم اسرائیل در منطقه بوده و مناسبات گسترده‌ای با این رژیم جعلی داشته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار