به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بورس اوراق بهادار تهران که هفته پیش نیز با افت همراه بود، هفته جاری را نیز تماما منفی به پایان برد و در آخرین روز معاملات در ارتفاع 74 هزار و 499 واحدی قرار گرفت که نسبت به روز مشابه هفته قبل 603 افت را به ثبت رساند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با شروع معاملات در روز ابتدایی این هفته شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در برخی از نمادهای پتروشیمی همچون فارس و همچنین اقبال بیش از پیش به نمادهای گروه مخابرات و همچنین رمپنا در گروه فنی مهنذسی، رشدی محسوس را در اوایل معاملات پشت سر گذاشت. این روند تحت تاثیر فضای مثبت معاملات در گروههایی همچون ساختمانی، معدنی، انفورماتیک و برخی تک سهمها در دیگر گروهها تقویت شد و شاهد ادامه صعود شاخص در یک ساعت اولیه معاملات بودیم. در ادامه اما تحت تاثیر روند منفی شکل گرفته در نمادهای خودروسازی، فلزی و فضای مبهم حاکم بر دیگر گروهها به ویژه بانکی و سرمایهگذاری، ثبات نسبی بر سیر حرکتی این نماگر پدید آمد. پس از این برهه فشار نمادهای منفی از جمله خودرو، کچاد و برخی از نمادهای بانکی تشدید شد و این روند در کنار منفی شدن فضای معاملات در گروه معدنی و خودروسازی شاخص را از مواضع پیشین پایین آورد اما در نهایت این نماگر در محدوده مثبت به کار خود پایان داد.
یکشنبه: با از سرگیری معاملات در روز جاری شاهد بودیم که شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در گروه مخابرات و فنی مهندسی و برخی از تک سهمها در مسیر صعود قرار گرفت اما به سرعت تحت تاثیر فضای مبهم و بعضا منفی دیگر گروهها از جمله پتروشیمی، پالایشی، فلزی، معدنی و ... بار دبگر منفی شد. در ادامه با وجود منفی شدن فضای معاملات در گروه مخابرات، رونق ایجاد شده در گروه بانک به ویژه در نماد وتجارت به کمک شاخص آمد تا بار دیگر این نماگر را به محدوده مثبت بکشاند. برخی از نمادهای بزرگ بانکی در این برهه به صف خرید رسیدند که عرضه این صفها شاخص را کمی از سطوح پیشین بالاتر برد. اما بار دیگر ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد و رفته رفته با آرامتر شدن فضای معاملات در گروههای پیشرو و فشار منفی برخی از نمادهای بزرگ در گروههایی همچون پالایشی، پتروشیمی و فلزی، بخش قابل ملاحظهای از میزان رشد شاخص در ساعات پیشین تا پایان بازار خنثی شد.
دوشنبه: در شروع معاملات این روز با بازگشت رونق به معاملات نمادهای خودروسازی و تاثیرگذاری محسوس این نمادها بر روی شاخص کل بورس تهران، نماگر مذکور توانست رشد مقطعی را پشت سر بگذارد. در این روند نمادهایی همچون هودرو و خساپا نقش پررنگ داشتند. اما فضای مبهم و بعضا منفی حاکم بر دیگر گروههای بزرگ و کوچک بازار از ادامه این روند جلوگیری کرد و ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آورد. در ادامه افول بیش از پیش نمادهای بانکی و سرمایهگذاری به ویژه وپارس و همچنین تعدادی از نمادهای پتروشیمی و فلزی شاخص را در سراشیبی سقوط قرار داد تا سرانجام این نماگر پس از دو ساعت وارد محدوده منفی شد. افول سیمانیها و ساختمانیها نیز بر فشار ایجاد شده بر روی شاخص افزود تا بدین ترتیب این نماگر این روز را در محدوده منفی به انتها برساند.
سهشنبه: با از سرگیری معاملات در روز سهشنبه شاخص کل بورس تحت تاثیر رونق معاملات در میان نمادهای خودروسازی به خصوص خودرو و خساپا و همچنین عرضه صف خرید وپست توانست در محدوده مثبت حرکت کند اما به سرعت تحت تاثیر فضای تقریبا منفی حاکم بر دیگر گروهها سیری نزولی را در پی گرفت. در این برهه فارس تبدیل به تاثیرگذارترین نماد منفی بازار شد. در ادامه افول بیش از پیش نمادهای مالی شاخص را پایین کشید و معامله بلوکی در درصدهای منفی وبصادر نیز این روند را تشدید کرد. در عین حال گروههایی مانند پالایشی و فلزی و فنی مهندسی نیز فشار محسوسی را بر شاخص پدید آوردند و افزایش حجم معاملات در درصدهای منفی در نمادهای پتروشیمی نیز مزید بر علت شد تا این نماگر در آستانه از دست دادن مجدد کانال 75 هزار واحدی قرار بگیرد که سرانجام این اتفاق در ساعت پایانی معاملات روی داد. اما این پایان کار نبود و افت بیش از پیش گروههای مذکور و تاثیرگذاری بیشتر نمادهایی همچون رمپنا و اخابر و همچنین معامله بلوکی در درصدهای منفی در نماد شیندر نیز مزید بر علت شد تا شاخص به روند نزولی خود ادامه دهد.
چهارشنبه: شاخص کل بورس تهران با از سرگیری معاملات در آخرین روز کاری این هفته بار دیگر تحت تاثیر روند رو به افول شکل گرفته در بسیاری از گروههای کوچک و بزرگ بازار در سراشیبی سقوط قرار گرفت. در این روند فارس نقش پررنگی داشت. برخی از نمادهای بانکی مانند ونوین و گروه فلزی، پالایشی، غذایی، فنی مهندسی و مخابرات نیز در این میان تاثیرگذار بودند و در مقابل نمادهایی همچون تاپیکو و وصندوق در مقابل این سیر قرار گرفتند. سیر نزولی شاخص با منفیتر شدن فضای معاملات در نمادی همچون شبندر و برخی از بزرگان گروه فلزات اساسی تشدید شد و این امر شاخص را در یک قدمی سقوط از نیمه کانال 74 هزار واحدی قرار داد. اما در ادامه با بازگشایی کچاد در درصدهای مثبت این نماد به صورت مقطعی شاخص را تا حدی بالا کشید اما این نماگر باز هم خط سیری نزولی را در پی گرفت و این روند تا پایان زمان معاملات روزانه ادامه یافت.