کد خبر:۳۲۵۱۲۷
آل اسحاق در مشهد:

اقتصاد مقاومتی با تعامل جهانی پیش می‌رود/ نفت منبع زاینده است نه هزینه‌ای

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: اقتصاد مقاومتی یک مدل واقع‌نگر آرمان‌گراست که با نگاه به توان و منابع داخلی، با تعامل جهانی به کمال می‌رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دکتر یحیی آل اسحاق شب گذشته در نشست «اقتصاد مقاومتی تنها راهبرد برون‌رفت از بحران‌ها» که در مشهد برگزار شد به بیان ویژگی‌ها و موقعیت برتر ایران در منطقه پرداخت و گفت: ایران در منطقه‌ای واقع‌شده که به بیان غربی‌ها قلب زمین است و این قلب یک نقطه اصلی دارد که آن جمهوری اسلامی است.

 

وی ادامه داد: ازلحاظ منابع نفت و گاز به‌عنوان اولین یا دومین کشور دارای بیشتر ذخایر شناخته می‌شویم، بیشترین نیروی کار بارورشده و آماده کار و از نظر موقعیت ژئوپلیتیک در منطقه طبق گزارش‌های جهانی بهترین کشور هستیم.

 

مشکل ما استفاده نکردن از منابع بالقوه است

 

آل اسحاق بابیان این‌که ظرفیتی که در کشور ما وجود دارد از بسیاری از کشورهای منطقه بالاتر است، عنوان داشت: ما در منابع بالقوه ضعفی نداریم؛ اما نقطه مشکل ما منابع بالفعل است که پس از گذشت 35 سال از انقلاب هنوز نتوانسته‌ایم منابع بالقوه خود را به منابع بالفعل تبدیل کنیم، به‌خصوص در بخش اقتصاد.

 

وی به مشکلات اقتصادی موجود در فضای کشور اشاره کرد و بیان داشت: مشکل ما در این حوزه وجود مجتهد اقتصادی بسیار است، انواع و اقسام نظریات و دیدگاه‌های مختلف طی این 35 سال مطرح شد و انقلاب اسلامی هم کریمانه اجازه اعمال این نظریات را داد؛ اما باید پرسید به چه قیمتی؟ ما با مدل سعی و خطا جلو رفتیم.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به این‌که منابع ما با خروجی ما همسان نیست، اظهار داشت: مقدار زیادی از فرصت‌ها ازدست‌رفته است.

 

وی بابیان این‌که اقتصاد مقاومتی بهترین نسخه برای بهبود وضع کشور است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری با جمع‌بندی همه این هزینه‌ها، دیدگاه‌ها و نظرات، عنوان اقتصاد مقاومتی را معرفی کردند و به هر صاحب‌نظر و خبره‌ای اجازه اظهارنظر در این مورد را دادند تا امروز به نسخه‌ای 24 بندی رسیدیم که اگر عملیاتی شود می‌تواند همراه با اعتقادات و آرمان‌های ما، کشور را به نقطه‌ای که باید باشیم برساند.

 

آل اسحاق اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی ارکانی دارد که در سایر اقتصادها وجود ندارد؛ در اقتصاد سکولار، اساس و ملاک بر اقتصاد و منافع ملی است یعنی اعتقادات در آن نقشی ندارد؛ اما در اقتصاد ما، منافع ملی  با منافع آرمانی ما عجین شده است تااندازه‌ای که مقام معظم رهبری فرموده‌اند اگر شاخص‌های اقتصادی بدون عدالت مطرح‌شده باشد قابل‌قبول نیست.

 

وی بابیان این‌که اقتصاد مقاومتی، واقعیت‌نگر آرمان‌گرا است، اظهار داشت: از طرفی نیز این اقتصاد به‌عنوان یک اقتصاد درون‌زای برون‌نگر مطرح‌شده با این نگاه که توجه بر توان، تولید، منابع، نیروی انسانی و ابتکار خودمان باشد.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران، اصل دیگر موردتوجه اقتصاد مقاومتی را تکیه‌بر پتانسیل مردم عنوان کرد و گفت: این اقتصاد می‌گوید زمانی به نقطه اوج می‌رسیم که تمام پتانسیل داخلی به کار بیفتد نه این‌که منابع در اختیار یک عده دولتی و اشخاص باشد.

 

نفت منبع زاینده است نه هزینه‌ای

 

وی، عدم وابستگی و جدایی تدریجی اقتصاد از نفت را به‌عنوان اصل دیگر مطرح‌شده در اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و بیان داشت: به دلیل این‌که بازار نفت یک بازار با نوسان است و این نوسانات به‌طور مستقیم در زندگی ماهم تأثیر می‌گذارد و این یعنی نظام برنامه‌ریزی منطقی در کار نیست؛ اقتصاد مقاومتی نفت را به‌عنوان یک سرمایه می‌داند نه به‌عنوان منبع هزینه.

 

آل اسحاق ادامه داد: نظام بانکی دیگر بخشی است که ما گرفتار آن شده‌ایم، متأسفانه نظام اقتصادی ما بازوان نظام بانکی شده‌اند که این نظام بانکی امروز از ریل خارج‌شده است.

 

وی به لزوم بهبود روابط بین‌الملل اشاره کرد و عنوان داشت: برخی معتقدند که نباید با دنیا تعامل داشت زیرا مبانی اعتقادی ما با دنیا همخوانی ندارد و تنها باید در چارچوب کشور خود عمل کرد، عده‌ای هم معتقدند که در دنیا کشورهایی هستند که بزرگ دنیا هستند و ما باید تابع آنان باشیم، درواقع معتقدند باید در نظام بین‌الملل هضم شویم.

حکومت آتی دنیا از آن ماست

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: در مقابل این دو تفکر، عده‌ای هم هستند که معتقدند قطع ارتباط با دنیا در اعتقادات ما جایی ندارد، اداره آتی جهان در نوع تفکرات ماست؛ ما معتقدیم شخصیتی به نام مهدی حتماً خواهد آمد که صاحب تمام جهان است، وقتی رئیس‌جمهور ما در امریکا سخنرانی می‌کند و می‌گوید من دنیا را برای آمدن کسی آماده می‌کنم که صاحب جهان است، این یعنی حکومت آینده جهان متعلق به ماست و این‌که بگوییم ما به دنیا کاری ندارم، نشدنی است.

 

اقتصاد مقاومتی با تعامل جهانی پیش می‌رود

 

وی به سخنی از مقام معظم رهبری اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان فرمودند« ما باید با دنیا و منطقه تعامل منطقی داشته باشیم» یعنی آنان هم منافع دنیوی ما و هم منافع اعتقادی ما را در نظر داشته باشند؛ اما اگر به آرمان‌های ما لطمه بزنند ما به تمام دنیای آنان کارخواهیم داشت؛ اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که با تعامل جهانی پیش می‌رود.

 

آل اسحاق بابیان این‌که اقتصاد مقاومتی دو وجه ایجابی و صلبی دارد، ادامه داد: وجه صلبی آن این است که آن‌چنان این اقتصاد مقاوم باشد که در مقابل تهدیدهایی که در حوزه اقتصاد پیش می‌آید بتواند مقاومت کند زیرا جنگی که امروز در وجود دارد، جنگ اقتصادی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار