به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، یحیی آل اسحاق، رییس اتاق تهران در چهل و یکمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران که روز جاری (سه شنبه) برگزار شد، با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: امیدواریم این مرحله از قانون با یک سیاست غیر شوکی و مستمر و با کمترین هزینه بهترین نتیجه را به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: به نتیجه رسیدن این مرحله از قانون احتیاج داریم تا با هماهنگی و همدلی این کار ملی بدون شائبه به نتیجه نهایی برسد.
آل اسحاق با بیان اینکه هدف از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها کمک به تولید، شفافیت و حمایت از تولید بوده است، بیان کرد: اگرچه در مرحله نخست این قانون در حمایت از تولید با مشکل مواجه شدیم اما در این مرحله بخش تولید نباید مغفول بماند تا زمینه رشد و توسعه تولید نیز سامان یابد.
وی به جایگاه انرژی در حوزه های مختلف اقتصادی کشور اشاره کرده و افزود: دولت باید در این زمینه برنامه حامل های انرژی را برای افق حداقل پنج ساله تهیه و تنظیم نماید تا بخش های فعال اقتصادی کشور بتواند براساس این برنامه حرکت کنند.
رییس اتاق تهران در ادامه اظهار داشت: با نامشخص بودن این افق به طور قطع زمینه برای سرمایه گذاری در کشور فراهم نخواهد شد و چنانچه در این زمینه ابهاماتی وجود داشته باشد با ضایعاتی همراه می شویم.
وی سپس به رکورد تورمی و نحوه برخورد با آن پرداخت و تاکید کرد: این یک واقعیت است که معضل تورم هم اکنون به یک معضل مزمن تبدیل شده است.
آل اسحاق با اشاره به یک مطالعه و تحقیق انجام شده در زمینه تورم کشور، گفت: براساس این مطالعه و تحقیق ظرف 36 سال گذشته اقتصاد ایران از یک تورم 17 درصدی به طور سالانه رنج می برده است.
رئیس اتاق تهران ادامه داد: متاسفانه دولت های پیشین برای مهار نمودن تورم یا به افزایش واردات و سرکوب قیمتی پرداختند و یا با تغییر پایه های پولی و حجم نقدینگی به کنترل تورم اقدام کردند، که در نهایت نتیجه مجموعه این سیاست ها تورم مزمنی شد که مشاهده می کنیم.
وی در ادامه عوامل متعدد تورم در کشور را برشمرد و گفت: آنچه دولت ها در این قضیه بدان کمتر توجه کرده اند، ضریب فزاینده پولی است که سبب تقویت قدرت خلق ثروت توسط بانک ها شده است.
به گفته آل اسحاق سرعت گردش پول، عدم تناسب فضای کسب و کار، قیمت تمام شده و روابط بانکی از جمله عواملی است که باعث شده تحرکات اقتصاد کشور با خلل مواجه شود.
وی با بیان اینکه بخش تولید کشور نیاز جدی به نقدینگی دارد، گفت: اگر با رویه های قبلی به دنبال نقدینگی باشیم همچنان در یک دور تسلسل قرار می گیریم.
آل اسحاق سپس از دولت خواست در این قضیه (جذب نقدینگی) اقدامات موثرتری را به عمل آورد.
وی انتخاب نسخه دولت برای مهار تورم را نسخه ای درست عنوان کرد و گفت: البته برای اجرای این نسخه نیاز به همدلی و هماهنگی تمام دستگاه های ذیربط است.
معوقات جوایز صادراتی سه هزار و 500 میلیارد ریال است
ولی الله افخمی راد، رییس سازمان توسعه تجارت ایران نیز در جمع خبرنگاران از سه هزار و 500 میلیارد ریال(350 میلیارد تومان) معوقات جوایز صادراتی خبر داد و گفت: اگر اعطای جوایز صادراتی احیا شود ، به طور قطع به شکل و شیوه گذشته نخواهد بود.
وی ادامه داد: برای احیای جوایز صادراتی باید تسهیلاتی فراهم کنیم تا قیمت تمام شده کاهش یابد و به دنبال آن صادرکنندگان در بازارهای رقابتی جهانی حضور جدی پیدا کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در حال حاضر دولت به سبب پرداخت یارانه نقدی به مردم، دیگر بضاعت آن را ندارد که جوایز صادراتی را به صورت نقدی پرداخت کند.
وی تصریح کرد: در بخش خدمات فنی و مهندسی باید به گونه ای عمل شود تا هزینه تمام شده کاهش یاید.
افخمی راد اظهار امیدواری کرد: پیش بینی می کنیم در چنین شرایطی در سال های بعد روش های مناسبی برای احیای جوایز صادراتی اتخاذ شود.