به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق بازرگانی تهران – امروز در چهل و دومین نشست هیات نمایندگان با تاکید بر اینکه طرحی در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نحوهی انتخاب رییس کل بانک مرکزی و اصلاح سیستم بانکی در دست بررسی است، گفت: از مجمع تقاضا داریم براساس واقعیتهای اقتصادی مدیریت بانک مرکزی و بانکها را در این طرح ببینیم.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی مسوول حفظ ارزش پول و مدیریت نظام بانکی است، تصریح کرد: از مجمع تشخیص مصلحت نظام تقاضا داریم ساختار بانک مرکزی را به گونهای اصلاح کنند که توان و اقتدار لازم را داشته باشند.
آلاسحاق در ادامه درباره نحوه مدیریت بانکها اظهار کرد: نحوه مدیریت، رقابت و تامین مالی در بانکها اگر به گونهای باشد که سهامداران از آن به عنوان منبع تامین درآمد یاد کنند دیگر نام این مراکز بانک نیست و پیشنهاد داریم که همایشی با حضور بانک مرکزی، بانکهای عامل و فعالان اقتصادی تشکیل شود و همه حرفها در این همایش گفته و به نتیجهی عملیاتی مشخص برسیم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه با تاکید بر اینکه نگاه بخشی و انتزاعی به بانکها نباید به صورت تکیه و تامین مالی باشد و باید منابع مالی به جای بانکها به بازار سرمایه سوق پیدا کند، تصریح کرد: حتما باید وابستگی نظام بانکی به بانک مرکزی مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته وی بخشی از پولی که در توافقات ژنو قرار بود آزاد شود که بیش از یک میلیارد دلار است، برای توسعه روابط به امارات داده شده است.
آلاسحاق با تاکید بر اینکه قطر برای برگزاری جام جهانی به دنبال ایجاد مراکز تجاری با ایران است، گفت: قرار شده 100 هکتار زمین در قشم، بوشهر و بندرعباس به قطر اختصاص داده شود که این کشور در حال رایزنی با فعالان اقتصادی ایران است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در مورد ملاقات با هیات تجاری با امارات نیز بیان کرد: مذاکرات ما حول محور سرمایهگذاری بود که اماراتیها اعلام آمادگی کردند که با شرکای ایرانی در زمینهی حملونقل، خدمات، صنایع قضایی، راه و بندرسازی و احداث هتل همکاری کرد.
وی با اشاره به صادرات 300 میلیون دلاری ایران به ترکیه گفت: ایران علاوه بر اینکه امکان تامین برق، گاز و انرژی ترکیه را دارد، در رابطه با همکاریهای مشترک بر سطح تکنولوژیکی نیز میتواند همکاریهای خوبی با این کشور داشته باشد.
آل اسحاق ادامه داد: میتوانیم با یک برنامه با بازار ترکیه شریک شویم و باوجود اینکه ترکیه رقیب ایران در بازار عراق است، ولی در حال حاضر به دلیل مشکلاتی که دارد درخواست شراکت در بازار عراق با ایران را داده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه قرارداد گازی با ترکیه داشتهایم که این قرارداد اجرایی نشده است، تصریح کرد: چون ترکها معتقد هستند قیمت این قرارداد بالا است، علاوه بر این، وزارت نفت در حال مذاکره با ترکیه در زمینهی اجرایی شدن این قرارداد است.
وی با بیان اینکه رابطهی مالی ایران و ترکیه در حال حاضر 15 میلیارد دلار است، بیان کرد: براساس برنامهریزی و هدفگذاریهای انجام شده قرار است این رقم به 30 میلیارد دلار برسد که قرار است ترکیه یا به ایران طلا و دلار بدهد و یا کالاهای با ارزش به ایران صادر کند.
به گفته آل اسحاق ظرفیت بالایی در حدود 30 میلیارد دلار برای بخش خصوصی در زمینهی مراودات تجاری با ترکیه وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه دربارهی تعرفههای ترجیحی با ترکیه گفت: دولت تصویب کرده که این تعرفههای ترجیحی باید اجرایی شود، زیرا ترکیه برای برخی کالاها تعرفه اضافی وضع میکند.
وی با اشاره به اینکه اگر این قراردادها امضاء شوند نفع زیادی برای ایران دارد، خاطر نشان کرد: بالاخره باید در روابط تجاری خود با دنیا تجدیدنظر کنیم و خود را به سمت روانسازی تجاری سوق دهیم.
آلاسحاق در پایان با بیان اینکه دنیا نیز این تجدیدنظر در روابط تجاری ایران با خود را قبول دارد، گفت: دولت نیز باید یکسری مشوقها را برای ما قرار دهد.