محمدرضا نجفیمنش، عضو هیئت مدیره انجمن قطعهسازان ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: امیدواریم همان طور که وزیر صنعت، معدن و تجارت قول داد، تخصیص ارز مبادلهای به خودروسازان و صنعت خودرو عملیاتی شود.
وی در خصوص تاثیرات قیمتی تخصیص این ارز بر خودروهای داخلی بیان کرد: با توجه به اینکه یکسری عوامل افزایش دهنده و یکسری عوامل کاهش دهنده در قیمت خودروها اتفاق افتاده است، این کار نیاز به بررسی دقیقی دارد که متاسفانه من هنوز به بررسی این موضوع به صورت دقیق نپرداختهام و نمیتوانم در حال حاضر چیزی بگویم.
نجفیمنش ادامه داد: این گونه نیست که اثر این اقدام را به این زودی مشاهده کنیم. بعد از تخصیص این ارز باید جنس خریداری شود و بعد از ورود به بازار مورد مصرف قرار گیرد که تمامی این کارها به یک پروسه 6 تا 8 ماهه نیاز دارد تا بتواند در قیمت خودرو تاثیر بگذارد.
عضو هیئت مدیره انجمن قطعهسازان ایران از تاثیرات چند فاکتور مهم بر صنعت خودرو سخن گفت و تاکید کرد: ما چند فاکتور داریم که میتواند بر قیمتها تاثیر بگذارد. مسلماً شروع فاز دوم هدفمندی یارانهها از عوامل افزایش قیمت است و مسائلی همچون افزایش تولید، کاهش نرخ سود بانکی که به نظر میرسد 21 درصد خواهد شد و همچنین تخصیص ارز مبادلهای به خودروسازان میتواند نقش قابل توجهی در کاهش هزینههای تولید و در نتیجه کاهش قیمت خودرو داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: البته همه اینها برای فردا صبح نیست و حداقل به یک پروسه چند ماهه نیاز دارد.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت پنجشنبه اعلام کرد که در جلسه کارگروه حمایت از تولید با حضور معاون اول رئیسجمهوری مقرر شد که ارز صنایع خودروساز که در سال گذشته از طریق ارز متقاضی یا بازار آزاد تامین میشد، از شنبه، ششم اردیبهشت ماه تمام نیاز ارز بخش صنعت خودرو اعم از خودروهای سبک و سنگین به صورت مبادلهای توسط بانک مرکزی با اولویت تامین شود.
لازم به ذکر است، نرخ ارز مبادلهای و نرخ ارز آزاد، تفاوتی بین 20 تا 25 درصدی دارد و در صورت تخصیص این ارز به خودروسازان این تفاوت قیمت میتواند در حد قابل توجهی رشد هزینههای تولید قطعه و خودرو را جبران کند.