به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، همایش راهکارهای آموزش قرآنی با حضور دکتر لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، دکتر احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم و اساتید و نخبگان عرصه قرآنی در دانشکده قرآن و معارف دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر لاله افتخاری، در سخنرانی خود پس از قرائت روایات ثقلین گفت: اگر بخواهیم به وصیت پیامبر(ص) عمل کنیم باید از این دانشکده شروع کنیم. با توجه به این حدیث باید ببنیم نخبگانی که در این جمع حاضر هستند چه وظیفه ای دارند، ما باید از منظر قرآن به تمام ارکان جامعه نگاه کنیم و ببینیم نخبگان و دانشگاهیان ما در زمینه تمسک به قرآن و عترت چه کردند، آیا باید پژوهش های ما در کتابخانه ها بماند؟ چقدر پژوهش های ما با نیازهای جامعه منطبق هستند؟
وی در ادامه گفت: دغدغه ما معلوم نیست به چه سمتی می رود و نیازهای جامعه به چه سمتی می رود؟ ما در امر گزینش اساتید به جای آنکه به وقوف اساتید به مباحث قرآنی بپردازیم و ببنیم چقدر مفاهیم قرآنی را درک کرده اند، تنها به قرائت چند خط قرآن بسنده کرده ایم تا ببینیم آیا روخوانی و روانخوانی اش درست است یا نه؟ ما در بحث تولید محتوا در دانشگاه ها نیز کاری نکرده وتنها به بحث روخوانی بسنده کرده ایم. ما برای رأی اعتماد به وزیر علوم به این امر حساسیت داشتیم.
عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه شاهد ادامه داد: به همین دلیل پژوهش هایی صورت گرفت و کارهای زیربنایی انجام شد تا در نهایت مرکز پژوهش های قرآنی شکل گرفت و ما طرح جامعی تصویب کردیم که محور آن بحث پژوهش و تربیت قرآنی بود. مسئول یکی از کمیسیون های این طرح دو سال است در وزارت علوم مشغول فعالیت است و به همین دلیل ما تحولات خوبی را در دو سال اخیر در زمینه تربیت قرآنی در وزارت علوم شاهد هستیم.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر من اساتید و پژوهشگران علوم قرآنی بهترین مراجعی هستند که هم به تربیت نیروی انسانی بپردازند و هم متونی برای دیگر رشته ها تولید کنند.
وی در ادامه گفت: من به عنوان کسی که 11 سال است نماینده شما در مجلس شورای اسلامی هستم می گویم که حتی یک پیشنهاد یا پیش طرح از سوی جامعه قرآنی برای ما فرستاده نشده، البته دولت لوایحی را برای ما فرستاده است اما برخی از این لوایح کارایی لازم را ندارد.
افتخاری در پایان گفت: همه منتظرند و دست نیاز به سوی شما بلندکرده اند تا محتوای مناسب قرآنی تولید کنید. خیلی از دانشگاه ها رشته و متون قرآنی دارند اما اساتید مناسبی که بتواند آنها را تدریس کنند، ندارند.