به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش «تحلیلی بر قانون بودجه سال 1393 و چالشهای ارجای آن» نوشت: براساس آمارهای انتشار یافته به نقل از مسئولان کشور، نقدینگی کشور در پایان شهریور ماه 1392 به مرز 5,060 هزار میلیارد ریال رسیده است. روند افزایش نقدینگی براساس عملکرد دولت یازدهم، افزایش 10 درصدی در هر فصل داشته است.
در این گزارش آمده است: دلایل متعددی وجود دارد که بودجه سال 1393 ممکن است بتواند نقدینگی را در حالت انقباضی نگاه دارد. یکی از این دلایل نیازهای مالی بودجه است که از طریق واگذاری تأمین می شود و این خود به خروج منابع از بخش پولی کمک خواهد کرد. عامل دیگر، رکود حاکم بر اقتصاد است که فشارهای تورمی را نیز تعدیل میکند. عواملی مانند نااطمینانی نسبت به آینده هم در افت ضریب فزاینده پولی اثر دارد.
مرکز پژوهشها تصریح کرد: عواملی نیز وجود دارد که به صورت تهدید برای این وضعیت عمل میکند. از جمله میتوان به افت احتمالی درآمدهای نفتی، شرایط اقتصاد بین الملل و اجرای سیاست هدفمندکردن یارانهها اشاره کرد. هر یک از این موارد میتواند عاملی برای افزایش نقدینگی در اقتصاد ایران باشد.