گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود از ایران برای ترویج حجاب و عفاف نیاز به انقلاب دارد، از ازدواج حاشیه دار مهناز افشار تا رفع توقیف بدون اصلاح فیلمهای توقیفی، نگارش فیلمنامه حضرت موسی به قسمت پایانی رسید، با حضور جوانان در مساجد بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
ایران برای ترویج حجاب و عفاف نیاز به انقلاب دارد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در این روزها که هوا گرم شده است، بازار مقاله و گفت و شنود نیز در خصوص حجاب داغ است.هر فرد و گروهی به شکلی به این مسأله می پردازد. اما گاهی میحثی غیر اصولی و نامناسب ارائه می شود که به نظر می رسد برخی اظهار نظر ها تنها برای رفع رجوع و به قولی «از سر بازکردن» است. به همین دلیل «خبرگزاری دانشجو» سلسله مصاحبه هایی با برخی افراد عمیق تر در این حوزه شکل داده است.
اولین مصاحبه با عاطفه سمائی، مسؤل پژوهشکده مجازی عفاف و حجاب است. وی با نگرشی عمیق و سبقه فعالیت های گوناگونی که در زمان دانشجویی و پس از آن داشته، نگاه دیگری به حجاب دارد. وی مظاهر بد حجابی که در این روزهای شاهد هستیم را مدلول پیشینه ای عمیق در نظر می گیرد و فعالیت های کوتاه مدت و سطحی در این زمینه را بسیار ناکافی می داند.
از ازدواج حاشیه دار مهناز افشار تا رفع توقیف بدون اصلاح فیلمهای توقیفی
گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود خبر اول اینکه:
آخرین آمار فروش فیلمهای روی پرده به روایت پخشکنندگان
آخرین آمار فروش فیلمهای در روی پرده در حالی اعلام شد که آمارها حکایت از افزایش فروش فیلمهای مسعود کیمیایی و مهشید افشارزاده دارد.
طبق اعلام مهدی صباغزاده مدیرعامل شرکت پخش نیمروز فیلم سینمای «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» با در اختیار داشتن 33 سینما در کشور مجموعاً 260 میلیون تومان فروش کرده که 210 میلیون در تهران و 50 میلیون در سهم فروش این فیلم در شهرستانها تا پایان روز پنجشنبه 22 خرداد بوده است.
همچنین براساس اعلام امیر قطبی از دفتر بخش فیلمیران فیلم سینمایی «متروپل» به کارگردانی مسعود کیمیایی با در اختیار داشتن 45 سالن سینما و 285 میلیون تهران و 135 میلیون در شهرستان و مجموعا 420 میلیون تومان فروش کرده است.
همچنین طبق اعلام سعید خانی از دفتر پخش نسیم صبا فیلم سینمایی «50 قدم آخر» به کارگرداین کیومرث پوراحمد و در اختیار داشتن 14 سالن شامل 10 سینما در تهران و 4 سینما در شهرستانها، 26 میلیون تومان در تهران و 8 میلیون تومان در شهرستان و در مجموع 34 میلیون تومان فروش کرده است.
روایتی از اولین حملات شیمیایی عراق به ایران/ سرگرمی رزمندگان با ماسک شیخ ترور شده سعودی
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ جمشید گوران یا همان «حاج حسین» گوران یکی از رزمندگانی است که در سالهای دفاع مقدس حضور فعال داشته؛ آن هم نه فقط در جبههها که در پشت جبههها نیز به واسطه بازاری بودن از بازاریها برای کمک به جبهه پول جمع میکرده و مراسم شهدا را برگزار و به خانوادههای آنها کمک میکرده است. کسی که در آن روزها بیش از چهل سال سن داشته و با وجود وضعیت مالی خوب و داشتن همسر و چهار فرزند باز هم تمام زندگی خود را وقف جبهه و جنگ کرده بود؛ طوری که مجبور شد خانهاش را بفروشد و مستأجر شود. حاج حسین گوران جانباز جنگ تحمیلی نیز هست و علاوه بر شیمیایی بودن از ناحیه گوش نیز مورد اصابت ترکش قرار گرفته و دچار مجروحیت شده؛ به گونهای که در طی مصاحبه باید سوالات خودمان را با صدای نسبتا بلند از او میپرسیدیم.
متن زیر، قسمت دوم گفتگوی دو ساعته ماست با «حاج حسین گوران» که دو هفته گذشته در مراسمی به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت از او تقدیر شد.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ کتاب «حزب دیالمه» نوشته رحیم مخدومی به آثار و خاطرات این شهید کشورمان میپردازد که امسال از سوی نشر فاتحان راهی بازار کتاب شده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
دفتر تحکیمیها به شدت با حزب و شهید بهشتی مخالف بودند. دست آخر رسیدند به موسوی خوئینیها.
صالحی: تحت تاثیر جو قرار نمیگرفت. مثلا جو آن موقع، جایگاه منتظری را بعد از امام میدید، اما دیالمه مخالف شایستگی منتظری برای این سمت خطیر بود. همه میگفتند: «بی عشق منتظری نتوان یار خمینی شد»
آن موقع مطالبی از منتظری در روزنامهها چاپ میشد. دیالمه آنها را با دقت میخواند و میگفت: «اینها با روح شیعه فاصله داره.»
هر کس را میخواست ارزیابی کند، با اصل دین میسنجید. البته برای ما قابل تشخیص نبود. اما او خوب تشخیص میداد.
حدیثی را میشنید، تشخیص میداد جعلی است یا واقعی.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، روز بیست و ششم خردادماه سالروز شهادت شهدای مؤتلفه، شهیدان محمد بخارایی، مرتضی نیک نژاد، صادق امانی و رضا صفار هرندی است. این شهدا عضو شاخه نظامی جمعیت مؤتلفه اسلامی بودند که اقدام به اعدام انقلابی حسنعلی منصور نخست وزیر وقت نمودند. مقام معظم رهبری درباره منزلت این شهیدان می فرمایند: «این شهدای چهارگانه (امانی، هرندی، نیک نژاد، بخارائی) شاید این تعبیر درباره آنها درست باشد که بگوئیم: نورالله فی ظلمات الارض». در این گزارش نگاهی مختصر داریم به زندگی این چهار شهید بزرگوار.
«شهید محمد صادق امانی»: این شهید بزرگوار از کسبه بازار تهران بود و بنابر بر نقل حاج مهدی عراقی: «خودش یک مجتهد بود و قریب 6 هزار حدیث از حفظ بود و مربی اخلاق بود، درس اخلاق داشت، بچه های زیادی از شاگردانش بودند که روزهای جمعه بخصوص به آنها درس اخلاق می داد». شهید امانی در گروه شیعیان فعالیت داشت و پس از آن با نظر حضرت امام(ره) به همراه جمعی از یاران اقدام به تأسیس مؤتلفه اسلامی کرد و پس از مدتی رهبری شاخه نظامی مؤتلفه را عهده دار شد و طراح عملیات بدر در اجرای حکم الهی درباره حسنعلی منصور بود.
معاونت فرهنگی ارشاد نتوانسته تعامل سازندهای با نهادهای انقلابی برقرار کند
احمد شاکری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به اینکه عمکلرد وزارت ارشاد را از آغاز روی کار آمدن دولت یازدهم تا کنون چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: در تحلیل عملکرد دولت فعلی در حوزه فرهنگ به خصوص وزارت ارشاد به عقیده من باید این مساله را درنظرگرفت که این دولت با چه شعاری وارد میدان شد؟ تا به حال چه مقدار از این شعارها محقق شده است؟ این شعارها چگونه تفسیر و در نهایت تبدیل به برنامه شد؟
وی با اشاره به اینکه شعار دولت یازدهم اعتدال است و در حوزه فرهنگ تعابیر متنوع و متعددی از این واژه یافت می شود، ادامه داد: یکی از مهم ترین کلید واژه هایی که بر پایه این اصطلاح در حوزه فرهنگ به خصوص ادبیات داستانی مطرح شد از جمله بحث باز شدن فضای چاپ و انتشار و به صورت خاص بحث تغییر در برخی مفاد ممیزی، لغو ممیزی پیش از چاپ، تغییر و بازنگری در نحوه و شیوه اعمال ممیزی و درنهایت کوتاه کردن ممیزی بود.
نگارش فیلمنامه حضرت موسی به قسمت پایانی رسید
فرج الله سلحشور،کارگردان یوسف پیامبر که این روزها مشغول نگارش فیلم نامه حضرت موسی است در گفتگو با خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، گفت: نگارش فیلم نامه به مراحل پایانی رسیده و مشغول نوشتن قسمت آخر فیلمنامه هستم.
آنقدر کارم در جبهه زیاد بود که اصلا به شهادت فکر نمیکردم
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ اثر «عباس دست طلا» یکی از تازه ترین کتاب های مورد اشاره و تحسین مقام معظم رهبری است. کتابی که یک اثر جنگی و حماسی نیست بلکه یک کتاب اقتصادی و یک کتاب کار است. آثاری که تاکنون درباره دفاع مقدس نوشته شده پیرامون خط مقدم و جبهه بوده اند اما این کتاب جزو اولین آثاری است که به اتفاقات پشت جبهه پرداخته و زوایای پنهان هشت سال دفاع مقدس را به نمایش گذاشته است. کتاب « عباس دست طلا» به گونه ای نوشته شده که با شعار امسال هم خوانی دارد. با توجه به نام گذاری سال توسط مقام معظم رهبری به نام اقتصاد و فرهنگ با مدیریت جهادی و عزم ملی این اثر نه تنها در عرصه اقتصادی بلکه در حوزه فرهنگ به خوبی درخشیده است به گونه ای که دراین کتاب روحیه ی بسیجی را شاهد هستیم. به همین بهانه به سراغ عباسعلی باقری روای کتاب «عباس دست طلا» رفتیم و با وی به گفت و گو نشستیم، متن زیر دومین قسمت از گفت و گوی ما با عباسعلی باقری است که در ادامه خواهید خواند:
ماجرای زیارت امامزاده حمزه و ابلاغ فرماندهی قرارگاه حمزه به شهید آبشناسان
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، شهادت در فرهنگ دینی و بومی ما مقام بزرگی است و شهدا با نحوه مرگ خود به این مقام دست پیدا کردند اما بدون تردید نحوه زندگی آنها به گونهای بوده که این نوع مرگ را برای آنها رقم زده است. یکی از بهترین افرادی که در خصوص نحوه زندگی شهدا اطلاع دارند و واجد این شایستگی هستند که زندگی عملی شهدا را حداقل در بعد خانوادگی آن به تصویر بکشند همسرانشان هستند. در سلسله گزارشهای «سبک زندگی شهدا به روایت همسرانشان» راوی روایت زنان شهدا از زندگی همسرانشان میشویم.
در سومین شماره از این سلسله گزارشها به بازخوانی برگهایی از زندگی خانوادگی شهید حسن آبشناسان فرمانده فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء و فرمانده لشکر 23 نیروهای ویژه هوابرد ارتش جمهوری اسلامی ایران از زبان همسر وی میپردازیم. شهید آبشناسان ملقب به «شیر صحرا»، متولد 9 اردیبهشت سال 1315 بود و در 8 مهرماه 1364 به شهادت رسید. او در دی ماه سال 1341 زندگی مشترک خود با خانم گیتی زندهنام را آغاز کرده بود.
شرایط فعلی بازار نشر مساوی با مرگ نویسنده است
کبرصحرایی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، پیرامون عملکرد وزارت ارشاد همزمان با روی کار آمدن علی جنتی تا کنون گفت: متاسفانه در این فرصت یک ساله بیشتر عملکردها و برنامه های وزارت ارشاد بر مبنای مسائل سطحی و روبنایی بوده است.
وی ادامه داد: به عنوان یک نویسنده باید بگویم بود و نبود وزارت ارشاد تا کنون حداقل برای من که اصلا فرقی نداشته است.البته منظور فقط دوره آقای روحانی نیست و این وزارتخانه دریکی دو دهه اخیر بهتر است بگویم در این سه دهه پس از انقلاب تحت تاثیر شعارهای سیاسی و مسائل سطحی در جامعه حرکت کرده، بنابراین تا زمانی که به این سمت و سو حرکت کنیم قطعا در دوره های بعد هم این مساله همچنان تکرار خواهدشد و طبیعی است که به نتیجه ای نخواهیم رسید.
آخرالزمان است و دین و دنیای ما در معرض خطر است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حجتالاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجستهای از جمله آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوانساری، آیتالله حقشناس و علامه عسکری بهرهمند شده اند.
الهی مرا به دیدار خودت مسرور کن
قیامت را روز لقا خدا نامیده اند؛ در آیه 32 سوره مبارکه یس می فرماید: «وَإن کـُلّ لـَمّا جَمیعٌ لـَّدَیْنا مُحْضَرونَ » تک تک انسان هایی که امروز روی زمین هستند و فردا نیستند، همه در قیامت نزد ما حاضر می شوند؛ این نزد ما همان است که گفته می شود قیامت روز لقا خداست.
یک کمی از این حرف ها را در دعای امین الله داریم؛ «إلهی فـَسُرَّنی بـِلِقائِکَ» لقاء قطعی است؛ ممکن است شما از این لقاء شادمان شوید و ممکن است نه؛ «إلهی فـَسُرَّنی بـِلِقائِکَ » مرا به دیدار خودت مسرور کن؛ آدمیزاد بر اساس عملی که می کند، آنجا یا به شادمانی می رسد یا به رنج؛ خدا که دیدنی نیست؛ آنجا یا رحمت خدا را ملاقات می کند، یا قهر خدا را؛ اگر انسان کاری بکند، که شادمانی به بار می آورد، آنجا با رحمت خدا ملاقات خواهد کرد.
برخی از مساجد فقط نمازخانه هستند
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با توجه به نامگذاری امسال به نام سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» توسط مقام معظم رهبری، مسئولیت بخشهای مختلف که هر یک به نوعی متولی امر فرهنگ جامعه هستند، سنگینتر از سال های گذشته است. یکی از اقشاری که شاید لوگوی رسمی در حوزه فرهنگ نداشته باشند، اما نقش بسزایی در حوزههای فرهنگی و بخصوص در ارتباط با جوانان و فرهنگسازی در محلهها ایفا می کنند، ائمه جماعات مساجد هستند.
به همین منظور گفتگویی داشتیم با آیت الله سید جمال الدین دین پرور، امام جماعت مسجد اعظم تجریش و در خصوص نقش ائمه جماعات در فرهنگ سازی در مسجد و محله از او پرسیدیم. آیت الله دین پرور که در خانواده ای اهل علم و دین رشد کرده به دلیل حضور در مسجد و محله شمیران خود را میراثدار پدر و پدربزرگش مرحومش می داند. ایشان که اکنون ریاست بنیاد نهج البلاغه را برعهده دارد شاگردی حضرت امام (ره) و همکلاس بودن با مقام معظم رهبری را تجربه کرده و تجربه های زیادی نیز از فعالیت های تبلیغی در کشور هندوستان دارد. از ایشان همچنین در هشتمین نشست از سلسله نشست های مفاخر شمیران تجلیل شده است.
سیبهای سرخ یک شاعر افغان را بخرید/ مفهوم امر سیاسی مفهوم شد؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛. از تماشای «عاشقانه های ایرانی» تا خرید سیبهای سرخ یک شاعر افغان. خبر اول اینکه:
سیبهای سرخ یک شاعر افغان را بخرید
سیبهای سرخ چیدنی عنوان مجموعه شعری از «سیدحکیم بینش» شاعر برجسته افغان است که به تازگی روانه بازار کتاب شد.
این نخستین مجموعه شعر این شاعر و کارنامه بیست ساله وی بوده که از 64 غزل، 2 مثنوی، 7 رباعی و تعدادی شعر دیگر تشکیل شده است.
اشعار این مجموعه در موضوعات مختلفی سروده شده که از موضوعات مذهبی و اجتماعی گرفته تا موضوعاتی مثل بهار، مردم، زنان، جنگ، مهاجرت، آوارگی، وطن دوستی و همدردی با همنوعان و... در آن دیده میشود.
با حضور جوانان در مساجد بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود
حجت الاسلام عبدالمقیم ناصحی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اهمیت مساجد در حفظ وحدت جامعه اسلامی اظهار کرد: مساجد از صدر اسلام تا کنون همواره محور وحدت و همدلی میان مسلمانان بودند و این مسئله امروز هم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر لزوم در محوریت قرار گرفتن فعالیت های فرهنگی محلات در مساجد خاطرنشان کرد: امروز در شهرهای مختلف فعالیت های فرهنگی در محلات انجام می شود که وحدت خاصی در مکان آنها وجود ندارد ولی اگر مساجد به عنوان محور فعالیت های فرهنگی قرار گیرد، مطمئنا می تواند اثر بهتری داشته باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تشویق جوانان برای حضور در مساجد بسیاری از مشکلات جامعه را حل می کند، تصریح کرد: اگر در یک جامعه جوانان را تشویق کنیم تا به مساجد بیایند و جذابیت های لازم را در مساجد برای آنها فراهم کنیم، بسیاری از مشکلات جامعه از بین خواهد رفت
قلبی که دلبسته به خدا است، هم دنیا دارد، هم آخرت را دارد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ آیت الله مجتبی شهیدی کلهری مشهور به مجتبی تهرانی استاد مشهور اخلاق و مرجع تقلید و مدرس حوزه های علمیه تهران(مانند مدرسه مروی) بود؛ وی از محضر اساتید بزرگی همچون ادیب نیشابوری، آیت الله بروجردی، آیت الله حکیم، آیت الله گلپایگانی، علامه طباطبایی و...بهره برد.
این مرجع بزرگوار تقلید و استاد بزرگ اخلاق، پس از 40سال خدمت صادقانه در نشر معارف اسلامی و ترویج مکتب حقّۀ اهلبیت عصمت و طهارت، در دیماه سال 1391هـش؛ دار فانی را وداع گفت؛ در این مجال سعی داریم تا جرعه ای از بیانات ناب اخلاقی ایشان را در اختیار علاقمندان قرار دهیم
«50 قدم آخر»ی که برداشته شد!/ زندگی مشترک حجازی به کجا میرسد؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ «50 قدم آخر» ساخته کیومرث پوراحمد توانست طی 11 روز به فروش 34 میلیون تومانی دست یابد.
50 قدم اخری که برداشته شد
«50 قدم آخر» ساخته کیومرث پوراحمد توانست طی 11 روز به فروش 34 میلیون تومانی دست یابد. بابک حمیدیان، طناز طباطبایی و جمعی از بازیگران انجمن سینمای جوانان و تئاتر اصفهان و نجف آباد از جمله بازیگران این فیلم هستند.
«50 قدم آخر» داستان سرگذشت یکی از نیروهای اطلاعات و عملیات لشگر زرهی نجف اشرف در عملیات والفجر 4 است.
واکنش امام (ره) به درگذشت دکتر شریعتی
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، هنوز هم پس از گذشت 37 سال از درگذشت دکتر شریعتی ابهامات و دیدگاههای متفاوتی در خصوص نحوه مرگ او وجود دارد. اما شاید مهمتر از نحوه مرگ دکتر شریعتی، دیدگاهها و اعتقادات او باشد که در این مورد هم نظرات بسیار متفاوت و بعضا متضادی وجود دارد. به گونهای که هنوز هم که هنوز است شریعتی و دیدگاههای او مورد تفسیر و تأویل قرار میگیرند. در این گزارش نگاهی داریم به دیدگاه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص دکتر شریعتی.
پاسخ امام به سوالی درباره تعالیم دکتر شریعتی
حامد الگار استاد دانشگاه برکلی کالیفرنیا میگوید: یک بار آیت ا... خمینی با اشراف خاص خویش در جواب یکی از دوستان من که به دیدار ایشان در نجف رفته بود تا مشخصا در مورد نفوذ اندیشه و تاثیر کار دکتر شریعتی در ایران سوال کند پاسخ جالبی داده بودند.
حضرت علی اصغر(ع) سبب آشنایی من با امام زمان شد
گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»ـ زینب صارم؛ در شماره پیشین به بازشناسی دو مسئله شناخت و شناساندن ائمه معصومین پرداخته شد و در همین راستا با یک کارشناس دینی درباره ضرورت شناساندن ومعرفی امام زمان (عج) به کودکان گفتگو کردیم و در نهایت برای ارائه الگو در جهت شناساندن امام زمان (عج) به کودکان از مصادیق واقعی اولین آشنایی ذهنی و مفهومی کودکان با امام زمان (عج) گزارشی مستند تهیه کردیم.
علی رمضان پور اولین آشنایی خود با امام زمان (عج) را این گونه توصیف میکند:« من خیلی کم سن و سال بودم حتی فکر کنم مدرسه هم نمی رفتم؛ ایام محرم بود و شب ششم محرم بود که هیئت ها برای حضرت علی اصغر(ع) عزاداری میکردند. چون جمعیت بسیار زیادی داخل هیئت وجود داشت من مجبور شدم همراه دایی خود در خیابان بنشینم؛ زمانی که مداح روضه علی اصغر (ع) را شروع به خواندن کرد برای من سوال ایجاد شد و از دایی خود پرسیدم چرا حضرت علی اصغر (ع) در روز عاشورا شهید شد. دایی من نیز با مهارت تمام به صورت بسیار ساده و تمثیلی ماجرای حضرت علی اصغر (ع) را برای من بیان کرد و ایشان را به یکی از کودکان اقوام که شیرخواره بوده تشبیه کرد.