به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، در ادامه 75 جلسه علنی از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اعضای شورا شهر پس از شنیدن گزارش معاون خدمات شهری شهرداری تهران در خصوص ساماندهی بهشتالزهرا و تملک و ساماندهی گورستانهای جدید و همچنین تعیین وضعیت گورستانهای قدیمی تهران انتقادات و پیشنهاداتی را مطرح کردند.
چمران عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اظهار داشت: گورستانهایی که پیش از آن داشتیم متناسب با جمعیت گذشته تهران بوده و اغلب افراد محلی در نزدیکی مناطق خود امامزادههایی را داشتند که اموات خود را در آنجا دفن میکردند که هنوز نیز وجود دارد اما محدود است و اغلب متولیان این کار را انجام میدهند.
وی ادامه داد: اگر ظرفیت گورستانهای فعلی و همچنین امامزادهها را در نظر بگیریم برای برنامه ریزیها میتواند موثر باشد و برای مثال امامزاده عبدالله (ع) که قبلا قبرستان نیز بوده است اغلب قبور آنها از سی سال گذشته و میتوانیم اجازه دهیم دوباره دفن در آنجا صورت گیرد.
قبرهای 700 میلیونی در امامزاده صالح (ع) خرید و فروش می شود
شاکری دیگر عضو شورای شهر تهران در ادامه این بحث اظهار داشت: از سال 83 و همچنین سالهای 84 و 85 شورا مصوبات و گزارشاتی در این خصوص داشته و تقریبا همین مباحث و مطالب عنوان شد و در واقع از سال 83 دغدغه شورا ساماندهی بهشتالزهرا و افزایش ظرفیت آن بوده و اکنون پس از یک دهه همان صحبتها گفته میشود و دغدغه هنوز مکانیابی است.
وی افزود: همه این مطالب در حالی است که قیمتها روز به روز بالاتر میرود و برای مثال برخی قبور در امامزاده صالح (ع) با قیمت 700 میلیون تومان خرید و فروش میشوند.
شاکری تصریح کرد: باید ضربالعجلی برای این موضوع در نظر گرفته شود و اگر لازم است شورا شهرداری و دولت تعامل و همکاری خود را در این راستا انجام دهند و طی یک ضربالعجل این ساماندهی صورت گیرد.
حافظی رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران در ادامه بیان داشت: سند جامع شهرداری تهران که همان برنامه پنج ساله اول شهرداری است شهرداری را موظف به توسعه آرامستانهای شهر تهران تا پایان سال اول برنامه کرده است که انجام نشده و همچنین مصوبهای را در تاریخ 9/9/92 ابلاغ شده به شهرداری که در این زمینه تعیین تکلیف شود که باز هم پاسخی گرفته نشده است و در واقع باید راهحل اجرایی خود را ارائه دهند.
طلایی عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت بهشتالزهرا به عنوان یک هشدار گفت: اگر بگوییم وضعیت فعلی بهشتالزهرا در حال رسیدن به یک هشدار است مطلب بیربطی نیست و طبق گزارشهای ارائه شده طی چهار سال آینده ظرفیت بهشتالزهرا تکمیل میشود و اگر ما از همین امروز شروع کنیم هم زمان با اتمام ظرفیت بهشتالزهرا میتوانیم مکان دیگری را داشته باشیم و به نظر می رسد باید تمرکز را بر روی جنوب تهران قرار دهیم زیرا مکانهای پیشنهاد شده هر کدام دارای یک مدیریت خاص خود است و بهترین گزینه در حال حاضر جنوب تهران است.