کد خبر:۳۲۸۶۲۲
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران:

اعتیاد در بزرگسالی ریشه در کودکی فرد دارد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اعتیاد در بزرگسالی با اتفاقات و رفتارهای شکل گرفته در کودکی فرد از سوی خانواده ارتباط دارد و می‌توان گفت ریشه در کودکی فرد دارد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جعفر عطاری مقدم امروز در همایش «فرزند آوری و آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد» که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالن اجتماعات هاشمی نژاد بیمارستان امام رضا (ع) برگزار شد، بیان داشت: باید به مهارت‌های فرزند آوری و پیشگیری از اعتیاد به نحو مطلوب‌تری پرداخته شود.


وی افزود: ما در مراجعات خود جوانان دارای سنین 25 و 32 که ریشه رفتار غلط اجتماعی آنها به کودکی و خشونت‌های آن دوران باز می‌گردد، بسیار داریم.


این استاد دانشگاه با بیان اینکه برخی نشانه‌های فردی در این افراد برجسته است، گفت: اضطراب شدید، کاهش اعتماد به نفس، ترس، ضعف در نه گفتن و بسیاری از مشکلات رفتاری دیگر در کودکی این افراد وجود دارد که راه خلاصی از آن را پناه بردن به اعتیاد دانسته‌اند.


پدر و مادر در ایجاد و رفع مشکلات اخلاقی فرزند خود بسیار تاثیرگذار هستند


عطاری مقدم در ادامه با بیان اینکه نقش پدر و مادر در این رابطه تاثیرگذار است، تصریح کرد: متاسفانه رفتارهای والدین در هنگام خطاء و اشتباه کودک در بسیاری از موارد علمی و اخلاقی نبوده و این موجب ایجاد تنش ‌های بسیاری در فرزندان در آینده می‌شود.


وی ادامه داد: کتک زدن فرزند، پرخاشگری کلامی، تحقیر و تهدید نامناسب، غفلت از خواسته‌های کودک و تذکر و امر و نهی کردن‌های مکرر که موجب مستاصل شدن کودک می‌شود از عوامل مهم اشتباه والدین است.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه با بیان این سوال که پاسخ مناسب در برابر کودکی که خطا کرده است، چیست؟، افزود: در این خصوص نکات علمی فراوانی وجود دارد از جمله اینکه بر رفتار کودک خود متمرکز شده، از وی توضیح بر دلایل انجام عملش را بخواهیم، از نصیحت بپرهیزیم و رفتار درست را در زمان مناسب برای او گوشزد کنیم.


رفتار کودک را توبیخ کنیم نه شخصیت او را


عطاری مقدم در ادامه بیان داشت: اگر کودکی لیوان آبی را می‌شکند رفتار غلط او را توبیخ کنیم نه اینکه شخصیت او را تحقیر و او را نسبت به خود دچار حسی نادرست کنیم؛ زیرا فرزندان ما با تمام اشتباهات فرزند ما هستند و نباید آنان را به عدم اعتماد به نفس برسانیم.


وی با بیان اینکه از جملات دارای بار مثبت استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: در برابر رفتار اشتباه کودک خود به او بگوییم درعین حالی که تو را دوست دارم؛ اما کار مناسبی را انجام نداده‌ای و به او زمان برای درک حرف خود را بدهیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه باید به فرزند خود قدرت انتخاب دهیم، گفت: به جای اینکه مدام به فرزند خود دستور دهیم او را در قدرت انتخاب آزاد گذاشته و رفتاری که توقع داریم او به ما نشان دهد را به او نشان دهیم.


به کودک فرصت بیان احساسات بدهیم


عطاری مقدم با بیان اینکه باید به کودک فرصت بیان احساساتش را بدهیم، تصریح کرد: کودک خود را بسیار نوازش و در آغوش بگیریم تا از این پناه گاه امن به سوی دره‌های تباهی حرکت نکند و اجازه دهید کودک نظر خود را ارائه و بحث و تبادل اطلاعات با او داشته باشید.


وی تاکید کرد: میان اهانت و پرخاشگری در کودک ارتباط مستقیمی وجود دارد، اگر به کودک اجازه داده شود تا احساسات خود حتی تنفر وجودی خود را بروز دهد او دچار نوسانات خلقی نشده و در جوانی رفتار درست را انجام خواهد داد.


این استاد دانشگاه در پایان گفت: ما در اکثر مواقع در برابر رفتار کودک خود پاسخ نامناسب می‌دهیم و گویی یاد نداریم او را درک کنیم، بهتراست از کودکی بر فرزند خود تاثیرگذار بوده و با او ارتباط برقرار کنید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار