کد خبر:۳۲۸۷۶۸
هفته‌نامه تالار شیشه‌ای - 14؛

افت 624 واحدی در پایان یک هفته معاملات بازار بورس

بورس اوراق بهادار تهران، هفته جاری را با افت 624 واحدی به پایان برد و تا ارتفاع 72 هزار و 249 واحدی سقوط کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات این هفته شاخص کل  با 624  واحد کاهش به رقم 72 هزار و 249 واحد رسید که نسبت به هفته قبل 0.86 درصد کاهش را نشان داد.


 شاخص بازار اول با (621) واحد کاهش  به رقم 53 هزارو 695 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با (164) واحد کاهش عدد 139 هزارو 240 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با (14 / 1) درصد و (12 / 0) درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.


در 5 روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 3973 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل(5 / 38) درصد کاهش یافته است.


در ضمن تعداد 1340 میلیون سهم در 186 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب ( 54 )  درصد و (7 / 6) درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.


بر این اساس 53475 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 53 میلیارد ریال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش (5 / 30) درصدی را نشان می دهد.


 طی هفته جاری سهام کاغذی با 85 / 4 درصد، زراعت و خدمات وابسته با 31 / 4 درصد و ساخت محصولات فلزی با 55 / 0 درصد بیشترین درصد تغییر در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.   
 

بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشه‌ای در این هفته به شرح زیر بود:


شنبه: با شروع معاملات در روز شنبه به لطف رونق نسبی حاکم بر معاملات بسیاری از گروه های کوچک و بزرگ بازار، شاخص کل بورس تهران سیری صعودی را در پی گرفت اما به علت پایین بودن حجم معاملات، رشد چشمگیری را تجربه نکرد. در این میان نمادهای گروه سیمانی، خودروسازی، برخی از شیمیایی‌ها و نمادهای مالی تاثیرگذار بود. در ادامه افت برخی از بانکی‌ها سیر صعودی شاخص را محدود ساخت و معاملات نسبتا پرحجم در محدوده منفی برخی از نمادهای معدنی مانند کچاد به صورت مقطعی شاخص را کمی نزولی ساخت. پس از این برهه شاهد تسلط روندی با ثبات بر سیر حرکتی شاخص بودیم و تاثیرگذاری افت برخی از نمادهای مالی، پالایشی و پتروشیمی، با رونق بیش از پیش معاملات در گروه‌هایی همچون فلزی و سیمانی خنثی شد. گفتنی است که شاخص روند تقریبا با ثبات خود را تا پایان زمان بازار ادامه داد.
 

یکشنبه: با شروع معاملات در این روز باز هم شاهد معاملات کم رمق و مبهم در بسیاری از گروه‌ها بودیم. رونق در تعداد محسوسی از نمادهای سیمانی مانند ستران، سپاها و .. و همچنین برخی از نمادهای بانکی و فلزی، شاخص را با سیری صعودی مواجه ساخت اما رفته رفته این نماگر تحت تاثیر روند منفی حاکم بر گروه‌های بزرگ و افت تعداد ملموسی از نمادهای بزرگ مانند شبندر و حکشتی عرصه را بر شاخص تنگ‌تر کرد تا سرانجام این نماگر در ساعت دوم معاملات واارد محدوده منفی شد. پس از این امر شاخص به سیر نزولی اما آرام خود ادامه داد. معاملات نسبتا پرحجم در درصدهای مثبت بر روی برخی نمادها مانند فولاد، کمی از میزان افت این نماگر را جبران کرد اما در ادامه سیر نزولی اما آرام شاخص تا پایان زمان معاملات ادامه یافت.
 

دوشنبه: با از سرگیری معاملات در روز میانی این هفته بار دیگر شاخص کل بورس تحت تاثیر روند نسبتا منفی حاکم بر بسیاری از گروه‌ها در مسیر نزولی قرار گرفت. در این میان تاثیر منفی نمادهایی همچون شبندر، ستران و بنیرو و نمادهای بزرگ سنگ آهنی بر شاخص ملموس بود. در ادامه با جمع‌آوری صف‌های فروش در دو نماد کگل و کچاد، بر میزان افت شاخص افزوده شد. منفی‌تر شدن فضای معاملات در بخش‌های بزرگی همچون بانکی و سرمایه‌گذاری و در ادام هفلزی و خودرویی نیز بر این روند دامن زد. در این میان گروه‌های کوچکتر بازار نیز معاملات رو به افولی را تجربه کردند تا بدین ترتیب شاخص طی روز جاری نیز در محدوده منفی به کار خود پایان داد.
 

سه‌شنبه: در شروع معاملات روز سه‌شنبه شاخص کل بورس تحت تاثیر افول ارزش سهام در بسیاری از گروه‌ها همچون خودرویی، بانکی، فلزی و نفتی در مسیر نزولی قرار گرفت. نمادهایی همچون شبندر، خودرو، خساپا، فملی و سفارس در این برهه فشار محسوسی را در جهت سقوط بر شاخص ایجاد کردند. در ادامه احیای برخی از نمادهای پتروشیمی مانند پارسان، سیراز و در ادامه شفن، حمایت نسبی را از شاخص پدید آورد و معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نماد فولاد و در ادامه رونق در برخی نمادهای دیگر مانند وغدیرو وصندوق نیز کمی از این نماگر حمایت به عمل آورد اما باز هم شاخص تحت تاثیر فشار نمادهای منفی بازار سیری نزولی را در پی گرفت. عرضه برخی صف‌های خرید در گروه خودروسازی و همچنین در نماد شبندر در بخش پالایشی نیز شاخص را بیش ار پیش پایین آورد تا بدین ترتیب در این روز نیز نماگر در محدوده منفی به کار خود پایان دهد.
 

چهارشنبه: با از سرگیری معاملات در آخرین روز کاری این هفته به لطف رونق معاملات در برخی از نمادهای بزرگ در گروه‌های مختلف ز جمله خوودرویی و پتروشیمی و همچنین معاملات بلوکی در محدوده مقبت قیمتی برخی از نمادها همچون شبندر، وتجارت و سپاها، شاخص کل بورس در مسیر صعود قرار گرفت اما به سرعت در ادامه کار با روندی باثبات تحت تاثیر فضای مبهم معاملات در گروه‌ای مختلف مواجه شد. افول خودرویی‌ها، بانکی‌ها، نمادهای نفتی، معدنی و بسیاری از فلزی‌ها و فشار مضاعف وارده از وسی برخی از نمادهای سیمانی مانند سفارس در این برهه مزید بر علت شد تا شاخص در مسیر نزول قرار گیرد و در نهایت نیز در ک سوم پایانی زمان معاملات این نماگر به محدوده منقی وارد شد اما این پایان کار نبود و شاخص به روند رو به افول خود تا پایان زمان بازار ادامه داد. گفتنی است برخی معاملات بلوکی در نمادهایی همچون همره و وصندوق در ساعت پایانی معاملات به صورت مقطعی از شاخص حمایت به عمل آورد اما این روند به سرعت تحت تاثیر فضای منفی حاکم بر بازار خنثی شد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار