آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۰۰۵۱
گفتگوی «خبرگزاری دانشجو» به مناسبت روز صائب

سید جواد شرافت: «صائب تبریزی» یکی از قله‌های شعر فارسی است/ شعر معاصر آمیزه‌ای از همه‌ی سبک‌های شعر فارسی است

اینکه روز دهم تیر ماه به نام روز صائب نام‌گذاری شده اقدام بسیار ارزشمند است چرا که صائب یکی از قله‌های شعر فارسی است...
سید جواد شرافت: «صائب تبریزی» یکی از قله‌های شعر فارسی است/ شعر معاصر آمیزه‌ای از همه‌ی سبک‌های شعر فارسی است

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سید محمدجواد شرافت شاعر نام‌آشنای کشور و دبیر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان قم در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»، پیرامون نام‌گذاری دهم تیرماه به نام روز صائب گفت: بزرگداشت مفاخر و به‌واقع گنجینه‌هایی که در ادبیات فارسی داریم کار پسندیده‌ای است و کمک می‌کند نسل‌های بعدی با این چهره‌ها آشنا شوند و بتوانند از آثار او بهره بیشتری ببرند.

 
وی گفت: اینکه روز دهم تیر ماه به نام روز صائب نام‌گذاری شده اقدام بسیار ارزشمند است چرا که صائب یکی از قله‌های شعر فارسی است و این نام‌گذاری باعث می‌شود با آشنایی بیشتر با این شاعر برجسته به قله‌های شعر و ادبیات نزدیک‌تر شویم و بتوانیم از فضای آسمانی که در نزدیکی این قله هست بیشتر استفاده کنیم.
 
سید محمدجواد شرافت خاطرنشان کرد: اما اینکه صائب چه جایگاهی در شعر کشور دارد که باعث شده روزی در تقویم کشور به نام روز صائب نام‌گذاری شود را باید در تاریخ شعر و ادبیات فارسی بررسی کرد، همین‌که در طول تاریخ بسیاری از شاعران بوده‌اند که ما نامی از آن‌ها نشنیده‌ایم و برخی فقط نامشان در کتاب‌های ادبی هست، از میان این‌همه شاعر فقط چند تا شاعر هستند که مطرح می‌شوند که این به خاطر فضای رسانه‌ای نیست و قطعاً علت آن ویژگی‌های شعری و قوت و غنای آثار آن‌هاست.
 
دبیر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان قم افزود: در بحث سبک هندی صائب یکی از شاخص‌ترین و بهترین شاعران ایران است که اشعارش زبانی بسیار محسوس و ملموس دارد، این به آن معنی است که وی حد اعتدال را در آثارش رعایت کرده که صائب و شعرش را برای ما دوست‌داشتنی ترکرده، یعنی علاوه بر فهم اشعار اوج ادبی آن را نیز درک می‌کنیم،‌ که این نکته بسیار حائز اهمیتی است که مخاطب اولاً شعر را می‌فهمد و ثانیاً متوجه می‌شود که شعر در اوج زیبایی و غنا قرار دارد.
 
وی گفت: نکته‌ی دیگر در کنار قوت ادبی اشعار صائب وجود دارد محتوا و جنبه‌های اخلاقی شعر است که در آثار صائب بسیار دیده می‌شود و در اوج زیبایی قرار دارد.
 
شرافت تصریح کرد: سبک هندی چون بیت محور است و تمام حرف در یک بیت آورده می‌شود، معمولاً مصرع اول مضمونی آورده می‌شود و در مصرع دوم تمثیلی برای درک و جا انداختن آن اضافه می‌شود، بنا بر این وقتی شما بیت اول را می‌خوانید شاید جالب به نظر نرسد اما مصرع دوم که مثالی برای آن آورده می‌شود غالباً آن‌قدر قوت دارد که خواننده از آن بسیار لذت می‌برد و در جان او نقش می‌بندد. این نکته در شعر صائب که از سرآمدهای شعر سبک هندی است به اوج رسیده است.
 
دبیر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری استان قم با اشاره به علت نام‌گذاری دهم تیرماه به نام روز صائب گفت: امروز زادروز مرحوم محمد قهرمان صائب پژوه مشهور کشورمان است، قهرمان کسی بود که شعر صائب را گسترش داد و مقالات فراوانی در این زمینه نوشت، امروز نیز به خاطر روز تولد وی به نام روز صائب نام‌گرفته است.
 
شرافت در پایان با اشاره به فضای شعر معاصر گفت: شعر معاصر آمیزه‌ای از همه‌ی سبک‌های شعر فارسی است، زبان شعر معاصر مانند زبان عراقی سالم و درست و فاخر است و شاعر سعی می‌کند سلام تو فخامت زبان را حفظ کند که این شاید در سبک هندی جدی گرفته نشود، از طرفی هم در بحث تمثیل که در شعر هندی غالب است نیز در آثار شاعران معاصر وجود دارد، بنابراین می‌توان گفت سبک شعر معاصر امروز آمیزه‌ای از همه‌ی سبک‌هاست، هرچند در شعر شاعران معاصر امروز برخی رگه‌های خوب سبک هندی نیز وجود دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار