به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، فرامرز مداح، مدیرکل دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اعلام این موضوع گفت: از مجموع کالاهای صادر شده 22 درصد نفتی و 78 درصد غیرنفتی بوده و از مجموع کالاهای وارد شده شش درصد نفتی و 94 درصد غیرنفتی بوده است.
وی با بیان اینکه از مجموع واردات و صادرات سهم جاده هشت درصد، راه آهن 2 درصد و سهم دریا 90 درصد بوده، اظهار داشت: از مجموع کالاهای صادر شده، یک میلیون و 749 هزار تن کالا از طریق مرزهای جاده ای از کشور خارج و میزان 371 هزار تن کالا از طریق مرزهای جاده ای وارد کشور شده اند.
وی درباره عملکرد پایانه های مرزی نیز تصریح کرد: از میان مرزهای جاده ای کشور، مرز بازرگان با سهم 61 درصدی فعال ترین در زمینه واردات کالا به کشور به شمار می رود و پس از آن مرزهای آستارا و میرجاوه به ترتیب با 16 و 11 درصد در رده های بعدی قرار دارند.
وی افزود: عملکرد مرزهای جاده ای در زمینه صادرات کالا از کشور نشان می دهد، مرز بازرگان با 24 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای دوغارون با 15 و آستارا با 14 درصد قرار دارند.
مدیرکل دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان اینکه سهم کامیون های ایرانی در صادرات کالا 59 درصد و در جابه جایی واردات کالا 45 درصد بوده است، افزود: از مجموع کالاهای صادر شده بیشترین میزان به افغانستان و ترکیه و از مجموع کالاهای وارد شده بیشترین میزان مربوط به ترکیه و جمهوری آذربایجان بوده است.
وی بااشاره به اینکه طی مدت مذکور، 58 هزار نفر مسافر توسط 6300 دستگاه وسیله نقلیه مسافری وارد کشور شده اند، افزود: در جابه جایی این مسافران سهم اتوبوس 45 درصد، مینی بوس 6 درصد و سواری 49 درصد است.
همچنین تعداد 103 هزار نفر توسط 10 هزار دستگاه وسیله نقلیه مسافری از کشور خارج شدند که سهم اتوبوس 58 درصد ، مینی بوس 2 درصد و سواری 40 درصد بوده است.
مداح درخصوص آمار تردد وسایل نقلیه مسافری در مرزهای کشور نیز گفت: در مدت مذکور، بیشترین تردد وسایل نقلیه مسافری در مرزهای دوغارون با 31 درصد و بیله سوار با 18 درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع مسافران وارد شده به کشور 31 هزار نفر مسافر خارجی و 27 هزار نفر مسافر ایرانی بوده و از مجموع مسافران خارج شده از کشور 40 هزار نفر مسافر خارجی و 63 هزار نفر مسافر ایرانی از مرزهای جاده ای کشور خارج شده اند.