به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ ، اشرف غنی احمدزی که قرار است امروز (سه شنبه) با عبدالله عبدالله، رقیب انتخاباتی خود دیداری رو در رو داشته باشد در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس پرس گفت: هر دوی ما متعهد شدهایم تا کشور جنگ زده خودمان را به صورت جامع با همکاری و کمک شرکای بینالمللی رهبری و هدایت کنیم.
اشرف غنی احمدزی، وزیر دارای پیشین افغانستان ضمن تایید توافق حاصله درباره بازرسی کامل آرای انتخاباتی با میانجیگری آمریکا گفت، این اقدام کشور را از لبه پرتگاه نجات داده و اجرای قانون و مشروعیت دولت را به روال عادی بازگردانده است.
وی با توجه به این توافق با عبدالله عبدالله، وزیر امور خارجه پیشین افغانستان درباره یک دولت متحد ملی گفت: اتفاقهای روزهای اخیر نشان دهنده تعهد ما نسبت به جامعه گرایی است.
اشرف غنی احمدزی افزود: خسارات ما از سال 1978 تا 2001 میلادی برابر با 240 میلیارد دلار در بخش تاسیسات زیربنایی و از دست دادن فرصتها بوده است. تلفات ما در بخش ظرفیتها و تواناییهای انسانی قابل محاسبه نیست. بنابراین میخواهیم بگوییم که ما را در آرامش و صلح بگذارید. ملت ما خواستار نظم و روال عادی زندگی است. میخواهیم هر روز از خواب بیدار شده و بدون محافظ وارد خیابان شویم. نمیخواهیم سوار بر ماشینهای ضد گلوله شویم. میخواهیم با فرزندان و نوههایمان به گردش برویم. میخواهیم به جای سربازان، گردشگران به کشور ما بیایند. به طور میانگین هر 40 سال سیستم را به خاطر ناکامی نخبگان سیاسی برای هدایت کشورمان دگرگون کردهایم و حتی یک ساختمان هم از دهه 1880 میلادی نداریم.
وی ادامه داد: افغانستان با عراق قابل مقایسه نیست چرا که در بغداد سیاستمداران سنی، شیعه و کرد در رسیدن به یک توافق سیاسی برای حفظ و یا جایگزینی نوری مالکی، نخست وزیر عراق ناکام ماندهاند. در همین حال گروه تروریستی داعش ارتش عراق را متاثر کرده و کنترل بخشهای زیادی از عراق را به دست گرفته است. من مالکی نیستم و افغانستان نیز عراق نیست.
احمدزی اعلام کرد که وی امروز در خانهاش میزبان عبدالله خواهد بود تا به جزئیات چارچوب دولتی متشکل از هر دو گروه و تمام جامعه افغانستان بپردازند.
وی درخصوص توافق نظامی دو جانبه با آمریکا نیز گفت: من با دقت متن این توافق نامه را مطالعه کرده و آماده امضای آن هستم. می توانم به شما بگویم که اگر پیروز شوم در هفته نخست فعالیتم به عنوان رئیس جمهور این توافق نامه امنیتی دو جانبه را امضا میکنم، این مساله برای من بسیار مهم است.
این وزیر دارایی پیشین گفت: یکی از برنامههای ما برای پنج سال آتی مالیات بردرآمد ملی و نرخ رشد است چرا که یک کشور فقیر یک کشور وابسته است. ما چنین وابستگیای نمیخواهیم.