به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، اگر چه ما یک وعده غذایی را در ماه رمضان حذف میکنیم، ولی گاهی اوقات به دلیل پرخوری و بدخوری، رفلاکس معده تشدید میشود.
بدخوری و پرخوری در ماه رمضان یکی از دلایل ترش کردن است؛ این در حالی است که روزهداران، بویژه جوانان افطار خود را با نوشیدنیهای نامناسب مانند نوشابه خنک گازدار باز میکنند و در عین حال مواد چرب را به مقدار فراوان مصرف میکنند که بسیار مضر است.
دیده میشود که روزهدار هنگام افطار حلیم میخورد و به دنبالش زولبیا و بامیه فراوان که مقدار زیادی شکر و روغن دارد و بعد از آن آش رشته میل می کند که شامل کشک و حبوبات است و همه اینها سبب باز شدن بیشتر دریچه کاردیاک میشود.
یکی از علل شایع ترش کردن، رفلاکس معده است؛ چرا که دریچهای بین مری و معده به نام «کاردیاک» وجود دارد که با بسته شدن این دریچه از برگشت اسید معده به مری جلوگیری میشود.
هنگام افطار روزه خود را با یک عدد خرما و چای نه چندان داغ باز کنید و در پی نان و پنیر و سبزی و یک سوپ سبک میل کنید. نباید وسط غذا از نوشابه گازدار استفاده کرد؛ چون این مسأله ترش کردن را تشدید میکند.
استفاده از غذاهای فستفود مانند سوسیس و کالباس به عنوان یک وعده غذایی در ماه رمضان نامناسب است؛ چرا که در داخل پیتزا علاوه بر سوسیس و کالباس مقدار زیادی پنیر چرب وجود دارد و از آن طرف سس گوجه فرنگی به همراه نوشابه میتواند ترش کردن را در شخص روزهدار افزایش دهد.