در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 228 واحد کاهش روبرو شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان هفته منتهی به 15 مرداد ماه 1393، شاخص کل با افت 228 واحدی نسبت به هفته قبل، به رقم 74 هزار و 613 واحد تنزل کرد.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با آغاز به کار بازار شاهد بودیم که شاخص کل بورس تهران به لطف رونق معاملات در برخی نمادهای بزرگ پتروشیمی مانند تاپیکو و پارسان و برخی تک سهمهای دیگر همچون وسینا و رمپنا در مسیر صعود قرار گرفت و پا به کانال 75 هزار واحدی گذاشت اما به سرعت تحت تاثیر فضای مبهم و بعضا منفی حاکم بر بسیاری از گروهها تغییر مسیر داد. نمادهای خودروسازی از جمله خودرو و خساپا در این برهه فشار زیادی را بر شاخص در جهت سقوط وارد ساختند. عرضه بخشی از صف خرید حکشتی در برههای از شاخص حمایت به عمل آورد اما در ادامه با منفیتر شدن فضای معاملات در تعداد محسوسی از گروهها به ویژه خودرو، پتروشیمی، فلزی و بانکی شاخص بار دیگر در مسیر نزولی قرار گرفت. نمادهایی چون فارس، فملی و تک سهمهایی مانند اخابر تاثیر منفی قابل ذکری در این برهه بر شاخص داشتند. جمع صفهای فروش در نمادهای خودروسازی نیز مزید بر علت شد تا این نماگر بیش از پیش افت کند. در ادامه افت بیش از پیش گروه معدنی و بانکی و برخی تک سهمها مانند اخابر نیز بر این روند دامن زد تا شاخص باز هم به حرکت رو به افول خود ادامه دهد و سرانجام نیز این نماگر در محدوده منفی به کار خود پایان داد.
یکشنبه: بار دیگر با شروع معاملات این روز، شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در برخی تک سهمها و عرضه صفهای خرید در برخی دیگر از نمادهای مطرح در مسیر رشد قرار گرفت. نمادهایی همچون وخارزم، حکشتی، کروی، کگل و ونفت از جمله این نمادها بودند اما رفته رفته شاخص تحت فشار فضای مبهم و عمدتا منفی حاکم بر گروههای کوچک و بزرگ به ویژه بانکی، خودرویی و فلزی سیری نزولی را در پیش گرفت و وارد محدوده منفی شد. در ادامه باز هم شاهد افت بیش از پیش شاخص به تبع ادامه روند رو به افول شکل گرفته در گروههای بزرگ به ویژه بانکی و پتروشیمی و خودرویی بودیم. از جمله نمادهایی که در این برهه بر شاخص تاثیر منفی ملموسی گذاشت میتوان به فارس، وبصادر و خودرو نیز اشاره کرد. بازگشایی وصندوق و معامله بلوکی در محدوده مثبت قیمت در نماد سفارس و افزایش حجم معاملات در نماد وخارزم نیز در ادامه کار کمی از شاخص حمایت به عمل آورد اما باز هم سیر نزولی این نماگر تا پایان زمان بازار ادامه یافت.
دوشنبه: با از سرگیری معاملات در روز میانی این هفته، شاخص کل توانست به لطف رونق معاملات در تعداد ملموسی از نمادها در گروههای مختلف از جمله خودرو، پتروشیمی و سرمایهگذاری در مسیر صعود قرار بگیرد. نمادهایی مانند پارسان، خودرو و وخارزم در این برهه تاثیرگذاری ملموسی بر شاخص داشتند اما گروه بانکی و فلزی در جهت معکوس بر این نماگر فشار وارد ساختند. در ادامه اقبال به نمادهایی چون خساپا و وصندوق نیز شاخص را تحریک نمود. فشار نمادهای بانکی رفته رفته افزایش یافت و وپارس در این میان تاثیر منفی قابل ذکری را بر شاخص گذاشت. در ادامه با افزایش فشار نمادهای فلزی و افت تعدادی از نمادهای سرمایهگذاری و معدنی و برخی از پتروشیمیها، شاخص از حرکت صعودی خود باز ایستاد و جو مبهم سایر گروهها نیز بر این روند دامن زد تا این نماگر شیبی منفی اما بسیار ملایم را به خود بگیرد. افزایش حجم معاملات در محدوده مثبت قیمتی برخی تک سهمها همچون رمپنا از شاخص به صورت مقطعی حمایت کرد اما بازگشایی برخی نمادها همچون وپاسار در محدوده منفی قیمت بار دیگر فشار بر شاخص را افزایش داد و بخشی از رشد ساعات پیشین شاخص را خنثی کرد اما سرانجام این نماگر در محدوده مثبت به کار خود پایان داد.
سه شنبه: با سروع معاملات در این روز با وجود عملکرد مبهم و بعضا منفی بسیاری از گروهها، شاخص کل بورس تهران به لطف انجام برخی معاملات بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نمادهایی مانند تاپیکو، وصندوق، وپاسار و همچنین رونق نسبی در گروه پتروشیمی در مسیر صعود قرار گرفت اما این روند دیری نپایید و این نماگر تحت فشار نمادهای منفی بازار به خصوص نمادهای بزرگی چون خودرو، وخارزم، فارس و اخابر تغییر مسیر داد. فشار نمادهای معدنی به خصوص کچاد نیز بر این روند دامن زد و در نهایت در میانه معاملات این نماگر به محدوده منفی خزید. فشار گروههای خودرویی، بانکی، فلزی و نفتی نیز در این روند تاثیرگذار بود. این وضعیت تا ساعت پایانی معاملات ادامه یافت اما به یکباره شاهد انجام معاملات بلوکی در درصدهای مثبت در نمادهای مطرحی همچون فارس، کچاد، مارون و وامید بودیم و بدین ترتیب تحت تاثیر برخی از این بلوکها و حمایتها بار دیگر شاخص مثبت شد اما این روند نیز دوام نیاورد و بار دیگر سیر نزولی شاخص ادامه یافت تا این نماگر در محدوده منفی به کار خود پایان داد.